TESTISSÄ : 6 täysin langatonta kuuloketta

Täysin langattomat nappikuulokkeet edullisesti

Hyvästi johdot ja luottokortin vingutus – nämä kuusi kuuloketta saa edullisesti, vaikka johtoja ei olekaan.

 itemprop

Tällä hetkellä suosituimpia kuulokkeita ovat täysin langattomat nappikuulokkeet. Apple loi true wireless -tekniikasta konseptin, jota se on myynyt mielettömän hyvin aika mielettömän kalliista hinnasta huolimatta. Enää ei kuitenkaan ole pakko maksaa satasia päästäkseen johdoista eroon. Tähän testiin otimme kuusi vaihtoehtoa, jotka maksavat noin puolet esikuvastaan. Ja jotkut sitä paitsi kuulostavat paremmilta!

Ei ihme, että kansa on ottanut langattomuuden omakseen. On vain todella kätevää tökätä nappi korvaan, kun haluaa kuunnella musiikkia. Reissussa kuulokkeet eivät vie tilaa nimeksikään, eikä niiden hillitty koko ja muotoilu pilaa siistiä työasua. Ja kun lähtee lenkille, ei tarvitse häiriintyä niskaa hankaavasta johdosta. Mukavuus on pääasia!

Akkuvallankumous

Vielä jokin aika sitten akunkesto täysin langattomissa napeissa itsessään oli 3-6 tuntia, ja latauskotelosta sai 7-19 tuntia lisäaikaa. Arkikäyttöön se on ihan ok, mutta jos haluaa kuunnella musiikkia työmatkoilla ja vielä päivän päätteeksi salilla, voi tulla tiukat paikat. Puhumattakaan pitkistä lento- tai junamatkoista.

Nyt, vain puolen vuoden jälkeen, on kehityksessä tapahtunut dramaattinen muutos. Joko akut ovat parantuneet tai elektroniikasta on tullut energiapihimpää, mutta akunkesto napeille on 8-10 tuntia, ja latauskotelosta saa jopa 35-80 tuntia soittoaikaa! Nyt riittää virta pidemmällekin reissulle. Ja on todella mukavaa, että päivän rientoihin ei tarvitse ottaa laturia mukaan.

 data-srcset
Braven Flye Sport Rush

Koviskuulokkeet jättävät toivomisen varaa

Bravenin treenikuulokkeet jaksavat soittaa pitkään ja hyvän kuuloisesti, mutta ne eivät sovi kaikkien korviin.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä äänenlaatu. Todella pitkä akunkesto. Melko kestävät. Pitkä kantama.
Ei sovi kaikkien korviin. Mikro-USB-lataus. Käyttäminen vaikeaa. Kömpelö latauskotelo. Ei sovellusta.
 • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
 • Bluetooth: Luokka 1
 • Kestävyys: IPX5 (roiskesuojattu)
 • Koodekki: SBC, aptX
 • Akunkesto: 10 h + 26 h kotelosta
 • Latausjohto: Mikro-USB
 • Paino: 10 g
 • Verkkosivusto: zagg.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 90 €

Braven on amerikkalainen kaiutinmerkki, joka ei Pohjoismaissa ole paljon saanut huomiota. Olemme kuitenkin testanneet esimerkiksi erinomaisen ulkokaiuttimen Braven XXL:n. Nyt brändin on ostanut Zagg, joka saa tuotteet varmasti paremmin esiin kauppoihin. Braven panostaa ulkona kestäviin audiotuotteisiin, ja Braven Flye Sport Rush on valmistajan aidosti langaton tuorein tulokas.

Isot akut tekevät kuulokenapeista hieman kömpelöt. Kuva: Braven

Napit ovat melko suuret, mutta kolmien erikokoisten silikonipehmusteiden ja kaksien erikokoisten siipien ansiosta ne pysyvät paikoillaan. Isokorvainen saa kuulokkeet istumaan mukavimmin, joten suosittelemme testaamaan näitä ennen ostopäätöstä tai tarkistamaan palautusehdot. Kestävät ne ainakin ovat, joten ne sopivat niin rannalle kuin lenkillekin.

Koon ansiosta kuulokkeisiin mahtuu kunnolliset akut, jotka kestävät vähintään 10 tuntia yhdellä latauksella. Kotelosta saa vielä 26 tuntia ja 10 minuutin pikalataus tuottaa tunnin soittoaikaa. Eipähän tarvitse pelätä akun loppuvan kesken kaiken! Kotelo tosin on niin suuri, ettei se mahdu taskuun. Eikä sitä voi ladata nykyaikaisella USB-C-laturilla, mikä on tylsää.

 

Kotelo tarjoaa paljon lisävirtaa mutta ei mahdu housuntaskuun. Kuva: BravenKäyttö on jotenkin ontuvaa. Kuulokkeissa on fyysiset napit musiikin pausettamiseen ja kappaleen vaihtamiseen. Näitä painellessaan kuulokkeet lähtevät helposti sijoiltaan. Bravenilla on kuulokesovellus, josta ääntä voi säätää ja ohjelmistoa päivittää, mutta jostain kumman syystä siinä ei ole tukea juuri tälle mallille.

Treenikuulokkeilta vaaditaan vahvaa bassoa, jotta jaksaa tiristää vielä viimeiset toistot tai ylämäen. Siitä ei onneksi ole puutetta Flye Rush Sportin kohdalla. Basso ei kuitenkaan pääse hallitsemaan, joten tavallinenkin musiikinkuuntelu on miellyttävää. Kokonaisuutena äänenlaatu on oikein hyvä, mitä nyt joskus hivenen sulkeutuneen oloinen.

mainos

Johtopäätökset

Bravenin ensimmäinen yritys aidosti langattomien kuulokkeiden maailmassa on monella tapaa onnistunut. Äänenlaatu on erinomainen ja sopii yhtä hyvin treenaamiseen kuin arkikäyttöönkin. Akunkesto on todella hyvä. Akunkeston myötä tosin itse kuulokkeet ja latauskotelo ovat aika isot, ja pari pikkuasiaa tämän lisäksi pudottavat Bravenin tämän testin kärjestä. Odotamme kyllä mielenkiinnolla valmistajan seuraavaa mallia, johon nämä kauneusvirheet on toivottavasti saatu korjattua.

mainos
 data-srcset
Sudio Tolv

Sudio ottaa askeleen eteen ja kaksi taakse

Ylelliset kuulokkeet eivät kuulosta yhtä hyviltä kuin miltä ne näyttävät.

Ääni & Kuva kiteyttää

Ylellinen design. Hyvä akunkesto.
Keskinkertainen äänenlaatu. Käyttö vähän hankalaa. Mikro-USB-lataus. Ei sovellusta.
 • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
 • Bluetooth: 5.0
 • Kestävyys: Ei luokitusta
 • Akunkesto: 7 h + 28 h kotelosta
 • Latausjohto: Mikro-USB
 • Paino: 9 g
 • Verkkosivusto: sudio.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 100 €

Hieman vähemmän tunnettu brändi Sudio on onnistunut pysyttelemään pää pinnan yllä jo useamman vuoden ajan. Erottautumisideana on tarjota hyvännäköisiä tuotteita kohtuuhintaan. Aiemmin olemme testanneet Vasa-mallin langattomat, mutta nyt testipöydällä on Sudio Tolv, joka hinnaltaan asettuu valmistajan Fem- ja Tolv R -mallien väliin. Värivaihtoehtoja on peräti kuusi.

Sudio Tolv on varmastikin testin tyylikkäin malli. Kuva: Sudio

Napit eivät ole yhtä isot kuin testin ensimmäiset. Silikonipehmukkeita on neljää kokoa, joten useimmat löytänevät sopivan. Napit istuvatkin mukavasti. Siipiä ei ole, joten juokseminen ne päässä voi olla riskaabelia. Eiväthän nämä toki treenikuulokkeet olekaan.

Pienen kokonsa vuoksi ei ole ihme, ettei Sudio pääse akunkestossaan samalle tasolla kuin Braven ja Jays. 7 tuntia on useimmille kuitenkin riittävästi, ja kotelosta voi ladata kaikkiaan neljä kertaa saaden 35 tuntia kokonaissoittoaikaa. Ikävä kyllä Sudio luottaa latauksessa vanhanaikaiseen mikro-USB-liittimeen.

Fyysiset ohjausnapit eivät ole paras valinta langattomiin kuulokkeisiin. Kuva: Sudio

Soittoa ohjataan fyysisillä napeilla. Erilaisilla painalluksilla saa vaihdettua kappaletta, laitettua musiikin pauselle tai vastattua puhelimeen. Toiminnot oppii nopeasti. Toisaalta painelu heiluttaa kuulokkeita, sillä mikään ei pidä niitä paikallaan. Sovellus olisi ollut näppärä tapa tehdä asetuksia.

Sudion mukaan tämän mallin äänenlaatua on parannettu grafeenielementeillä. Pakko ihmetellä, miltä edeltäjämalli on sitten kuulostanut, sillä Tolv ei kyllä vakuuta. Basso humisee ja diskantista tulee terävä, jos yhtään yrittää nostaa volyymiä. Arkikäyttöön soundi on ihan ok, mutta useimmat tämän testin kuulokkeet soivat paremmin.

Johtopäätökset

Sudio jatkaa valitsemallaan tiellä ja on jälleen tehnyt hintalappuaan ylellisemmän kuulokemallin. Pienen koon ansiosta akku kestää hyvin ja riittää tavalliseen käyttöön. Tolv ei kuitenkaan ole erityisen jämäkkä istuvuudeltaan eikä käyttö ole helpoimmasta päästä. Valitettavasi äänenlaatu ei vakuuta, sillä ongelmia on sekä basson että diskantin kanssa.

 

mainos

 

mainos
 data-srcset
Urbanista Athens

Yhdet treenikuulokkeet ekstrabassolla, kiitos!

Testin kestävimmät napit ovat soundiltaan ehkä vähän liiankin tuhdit.

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. Hyvä istuvuus. Erittäin kestävät.
Käyttö on vähän kömpelöä. Basso raikaa liikaakin. Keskinkertainen äänenlaatu.
 • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
 • Bluetooth: 5.0
 • Kestävyys: IP67 (vedenkestävä)
 • Koodekki: SBC, aptX
 • Akunkesto: 8 h + 24 h kotelosta
 • Latausjohto: USB-C
 • Paino: 12 g
 • Verkkosivustourbanista.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 130 €

Urbanista on tehnyt meihin vaikutuksen aiemmin esimerkiksi tyylikkäillä ja hyvänkuuloisilla Seattle Wireless -kuulokkeillaan. Täysin langattomat Stockholm-kuulokkeet eivät tosin vakuuttaneet yhtä lailla. Toivottavasti perinteisten kuulokkeiden tekeminen onnistuu paremmin kuin AirPods-kopioiden. Urbanista Athens on treenikuulokemalli, joka eroaa sporttiominaisuuksillaan samaan aikaan lanseeratusta Paris-mallista.

Napit ovat aika stylet, melkein yhtä hienot kuin Supralla. Bravenin nappien tapaan sekä siivet että silikonityynyt ovat vaihdettavissa. Molemmista on tarjolla kolme vaihtoehtoa. Oikean yhdistelmän löytämällä napit pysyvät hyvin korvissa ja tuntuvat melko mukavilta. Pyöristetyt siivet oli meistä helpompi saada paikoilleen kuin vaikkapa Bravensilla.

Hyvä akunkesto ja USB-C-lataus. Kuva: Urbanista

Jopa Urbanista on saanut aikaiseksi erittäin hyvän akunkeston, joka riittää pitkälle lennollekin. Kotelosta saa 24 tuntia lisää soittoaikaa. Lyhyt loma sujuu lataamatta kuulokkeita kertaakaan. Tarvittaessa lataus hoituu helposti vaikka kännykän USB-C-laturia käyttämällä.

Monien muiden tapaan Urbanistan kuulokkeissa on fyysiset napit ohjaukseen. Vahinkovalintoja tulee näin tehtyä ehkä vähemmän, mutta toisaalta juostessa säätäminen menee säätämiseksi, jotteivät kuulokkeet tipahda korvista. Onneksi ne kuitenkin ovat täysin veden- ja pölynkestävät, joten tielle putoaminen ei ole vaarallista.

Testin kestävimmät kuulokkeet ovat oikeasti vedenkestävät! Kuva: Urbanista

Äänenlaatu on kuten treenikuulokkeilta odottaakin. Bassoa on korostettu, jotta rääkki tuntuisi tenhoavammalta. Kappaleissa, joissa bassoa on valmiiksi paljon, soundi muuttuu liian jyliseväksi. Rauhallisemmilla biiseillä basson nostaminen toimii paremmin ja soundi sopii jokapäiväiseen kuunteluun. Silloinkaan äänenlaatu ei yllä testin parhaiden tasolle.

Johtopäätökset

Urbanista on tehnyt varsin mainiot aidosti langattomat treenikuulokkeet. Ne ovat testin kestävimmät veden ja pölyn suhteen. Akunkestossa ei ole valittamista, ja napit istuvat mukavasti paikoillaan. Käyttö on kuitenkin jokseenkin hankalaa, ja jymyävä basso tekee joistakin kappaleista hakkelusta.

mainos

 

mainos
 data-srcset
Jays m-Seven True Wireless
Jaysin ensimmäiset aidosti langattomat kuulokkeet kuulostavat kauniilta ja jaksavat soittaa koko päivän.
 data-srcset
JBL Tune 220TWS
JBL:n nappikuulokkeet tuovat mieleen Applen, mutta vain ulkonäöltään.
 data-srcset
Supra Nero TX
Emme olisi uskoneet, että alle satasen täysin langattomat kuulokkeet voivat olla näin hyvät.
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös