TESTISSÄ : HyperX Cloud Orbit S

Laadukasta peliääntä edullisesti

HyperX Cloud Orbit S on viime vuoden parhaan pelikuulokemallin valepukuinen versio.

HyperX Cloud Orbit S

Ääni & Kuva kiteyttää

Avoin, tarkka ja tyylikäs äänenlaatu. Waves NX -surround onnistuu paremmin kuin moni muu.
Surround ei vakuuta yhtä hyvin kuin Asus ROG Thetan.
  • Alusta: PC, Mac, mobiililaitteet, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: 100 mm, magnetostaattinen
  • Kanavat: 2.0/7.1
  • Taajuusalue: 10–50 000 Hz
  • Liitännät: USB, 4-polig 3,5 mm:n plugi
  • Lataus: Mikro-USB
  • Akunkesto: –
  • Valot: –
  • Verkkosivusto: hyperxgaming.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 330 €

Yli 10 miljoonalla myydyllä kappaleella HyperX on maailman suurimpia pelikuulokevalmistajia. Tavallisesti merkki tarjoaa paljon vastinetta huokealle hinnalle.

Cloud Orbit S on valmistajan kallein pelikuulokemalli, ja se eroaa joukosta muutenkin. Sisäpuolesta vastaa nimittäin highend-kuulokkeistaan tunnettu Audeze, joka myös voitti Vuoden parhaan tittelin pelikuulokkeissa 2019 Audeze Mobius -mallillaan. Oikeastaan Cloud Orbit S on Mobius valepuvussa.

Sisäpuolesta vastaa highend-kuulokkeistaan tunnettu Audeze. Kuva: HyperX

Perinteisten dynaamisten elementtien sijaan kuulokkeissa on käytetty magnetostaattisia elementtejä, jotka tarjoavat lähes sähköstaattisten kaiutinelementtien veroisen äänentoiston.

Toinen erikoisuus on Waves NX -surroundteknologia, joka tarjoaa virtuaalisen 7.1-surroundin lisäksi kiinteästi kuulijan eteen sijoittuvan äänen. Niinpä stereokuva säilyy, vaikka päätä kääntäisikin! Kikka tehdään asentomittarin avulla, joka lukee pään asentoa tuhat kertaa sekunnissa, lisäksi tarvitaan toki myös DSP-tehoja ja digitaikaa.

On aika yllättävää, että Audeze lainaa tällä tavalla tekniikkaansa HyperX:lle, sillä Bluetoothia lukuun ottamatta kuulokkeet tarjoavat kaiken saman kuin menestyksekäs Mobius-mallikin, ja vähän edullisempaan hintaankin. Audeze lienee laskeskellut, että myyntiä tulee maailman suurimpien pelikuulokevalmistajan kautta enemmän kuin omillaan – Audeze on kuitenkin vähemmän tunnettu merkki, jolla sattuu olemaan yksi todella hyvä ja kallis tuote valikoimissaan.

Ei siis ihme, että kaiken tämän tietäen soundikin on aika lailla identtinen Mobiuksen kanssa. Sama tarkkuus pienissä yksityiskohdissa. Sama avoimuus ja keveys. Sama voima, jolla 10-senttinen ovaali kalvo soittaa bassoa. Ja sama epäusko, kun aistejani puijataan äänellä, joka tuntuu tulevan suoraan näytöstä.

Pieni erokin löytyy. HyperX on ilmeisestikin pyytänyt, että Wavesin tilavaikutelmaa säädetään hieman, jolloin soundi vaikuttaa vähemmän kaiutinmaiselta ja enemmän kuulokemaiselta. Stereoperspektiivin toki kärsimättä.

mainos

Johtopäätökset

Audezen magnetostaattisten elementtien, Waves NX -surroundtekniikan ja HyperX:n hinnan muodostama yhdistelmä tekee Cloud Orbit S:stä lyömättömän. Vaikka testin kaikissa kuulokkeissa äänenlaatu on hyvä tai oikein todella hyvä, eivät muu yllä tälle tasolle. Keinotekoinen stereovaikutelma on pelatessa todella hyvä, sillä se pitää näytön sisällön ja äänen johdonmukaisesti kohdillaan.

mainos

 

Audezen magnetostaattisten elementtien, Waves NX -surroundtekniikan ja HyperX:n hinnan muodostama yhdistelmä tekee Cloud Orbit S:stä lyömättömän. Kuva: HyperX

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös