TESTISSÄ : HyperX Cloud Orbit S

Laadukasta peliääntä edullisesti

HyperX Cloud Orbit S on viime vuoden parhaan pelikuulokemallin valepukuinen versio.

 itemprop
HyperX Cloud Orbit S

Ääni & Kuva kiteyttää

Avoin, tarkka ja tyylikäs äänenlaatu. Waves NX -surround onnistuu paremmin kuin moni muu.
Surround ei vakuuta yhtä hyvin kuin Asus ROG Thetan.
  • Alusta: PC, Mac, mobiililaitteet, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: 100 mm, magnetostaattinen
  • Kanavat: 2.0/7.1
  • Taajuusalue: 10–50 000 Hz
  • Liitännät: USB, 4-polig 3,5 mm:n plugi
  • Lataus: Mikro-USB
  • Akunkesto: –
  • Valot: –
  • Verkkosivusto: hyperxgaming.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 330 €

Yli 10 miljoonalla myydyllä kappaleella HyperX on maailman suurimpia pelikuulokevalmistajia. Tavallisesti merkki tarjoaa paljon vastinetta huokealle hinnalle.

Cloud Orbit S on valmistajan kallein pelikuulokemalli, ja se eroaa joukosta muutenkin. Sisäpuolesta vastaa nimittäin highend-kuulokkeistaan tunnettu Audeze, joka myös voitti Vuoden parhaan tittelin pelikuulokkeissa 2019 Audeze Mobius -mallillaan. Oikeastaan Cloud Orbit S on Mobius valepuvussa.

Sisäpuolesta vastaa highend-kuulokkeistaan tunnettu Audeze. Kuva: HyperX

Perinteisten dynaamisten elementtien sijaan kuulokkeissa on käytetty magnetostaattisia elementtejä, jotka tarjoavat lähes sähköstaattisten kaiutinelementtien veroisen äänentoiston.

Toinen erikoisuus on Waves NX -surroundteknologia, joka tarjoaa virtuaalisen 7.1-surroundin lisäksi kiinteästi kuulijan eteen sijoittuvan äänen. Niinpä stereokuva säilyy, vaikka päätä kääntäisikin! Kikka tehdään asentomittarin avulla, joka lukee pään asentoa tuhat kertaa sekunnissa, lisäksi tarvitaan toki myös DSP-tehoja ja digitaikaa.

On aika yllättävää, että Audeze lainaa tällä tavalla tekniikkaansa HyperX:lle, sillä Bluetoothia lukuun ottamatta kuulokkeet tarjoavat kaiken saman kuin menestyksekäs Mobius-mallikin, ja vähän edullisempaan hintaankin. Audeze lienee laskeskellut, että myyntiä tulee maailman suurimpien pelikuulokevalmistajan kautta enemmän kuin omillaan – Audeze on kuitenkin vähemmän tunnettu merkki, jolla sattuu olemaan yksi todella hyvä ja kallis tuote valikoimissaan.

Ei siis ihme, että kaiken tämän tietäen soundikin on aika lailla identtinen Mobiuksen kanssa. Sama tarkkuus pienissä yksityiskohdissa. Sama avoimuus ja keveys. Sama voima, jolla 10-senttinen ovaali kalvo soittaa bassoa. Ja sama epäusko, kun aistejani puijataan äänellä, joka tuntuu tulevan suoraan näytöstä.

Pieni erokin löytyy. HyperX on ilmeisestikin pyytänyt, että Wavesin tilavaikutelmaa säädetään hieman, jolloin soundi vaikuttaa vähemmän kaiutinmaiselta ja enemmän kuulokemaiselta. Stereoperspektiivin toki kärsimättä.

mainos

Johtopäätökset

Audezen magnetostaattisten elementtien, Waves NX -surroundtekniikan ja HyperX:n hinnan muodostama yhdistelmä tekee Cloud Orbit S:stä lyömättömän. Vaikka testin kaikissa kuulokkeissa äänenlaatu on hyvä tai oikein todella hyvä, eivät muu yllä tälle tasolle. Keinotekoinen stereovaikutelma on pelatessa todella hyvä, sillä se pitää näytön sisällön ja äänen johdonmukaisesti kohdillaan.

mainos

 

Audezen magnetostaattisten elementtien, Waves NX -surroundtekniikan ja HyperX:n hinnan muodostama yhdistelmä tekee Cloud Orbit S:stä lyömättömän. Kuva: HyperX

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös