TESTISSÄ : 11 täysin langatonta kuuloketta

Täydellisen langatonta vapautta

Ostoslistalla uudet kuulokkeet? Testasimme 11 täysin langatonta nappikuuloketta, joista kelpaa valita!

 itemprop

Aidosti langattomat kuulokkeet ovat kuulokemaailman uusin villitys, ja tällä hetkellä myös parhaiten myyvin kategoria. Kaikki haluavat nyt täysin langatonta!

Jos unohdamme niiden yhden ilmeisen haittapuolen – eli että riskinä on nappikuulokkeen kadottaminen, kun napit eivät ole kiinni toisissaan – on täysin langattomissa lyömättömiä etuja.

Lue myös: Apple AirPods Pro

Ensinnäkin, täysin langattomissa ei ole johtoa, joka hankaisi häiritsevästi niskaa ja josta kantautuu rahinaa kuulokkeisiin. Toiseksi, vahvistin on kaiutinelementissä, mikä saa kaiuttimen soimaan ja sammumaan silmänräpäyksessä – tärkeää dynamiikan kannalta! Koska vahvistimilla on vähemmän tilaa, on enimmäisvolyymi usein täysin langattomissa hieman vaimeampi kuin tavallisissa kuulokkeissa. Kolmanneksi, napit vievät todella vähän tilaa, vaikka niitä kuljetetaankin latauskotelossa. Bonuksena ei tarvitse ikinä käydä läpi sitä rasittavaa johtosolmua, vaan voi vain kuunnella musiikkia milloin huvittaa.

Akunkesto

Täysin langattomien kuulokkeiden haittapuolena on tähän asti ollut melko heikko akunkesto. Pikkuiset akut ovat jaksaneet soittaa 3-5 tuntia. Sen lisäksi virtaa saa latauskotelosta, jossa on toinen akku. Nykyään kuitenkin napit itsessään tarjoavat 6-7, jopa 10 tuntia soittoaikaa, ja kotelostakin jo 20 tuntia lisää. Akunkesto ei siis todellakaan ole enää este täysin langattomien kuulokkeiden hankkimiselle.

Viime aikoina kuulokkeissa on yleistynyt ominaisuus, joka päästää ympäristön äänet läpi. Se on kätevää, sillä nappikuulokkeet eristävät yleensä tehokkaasti ääntä, jolloin vaikkapa lenkkeillessä on vaarana, ettei kuule lähestyvää autoa. Kannattaa siis pitää silmällä tätä ominaisuutta, jolle valmistajat ovat keksineet eri nimiä. Monissa kuulokkeissa on nykyään myös aktiivinen vastamelu. Vaikka kuulokkeet itsessään vaimentavat hyvin korkeita taajuuksia, ne eivät vaimenna yhtä tehokkaasti matalia ääniä. Jos siis matkustaa esimerkiksi humisevassa lentokoneessa, on aktiivinen vastamelu ehdottomasti hyvä ominaisuus.

Kallista ja halpaa

Tässä testissä tutustumme joihinkin uusimpiin kuulokemalleihin aina edullisimmista (alle 100 euroa) premium-luokkaan. Kalleinta päätä edustavat esimerkiksi Bang & Olufsen ja Sennheiser, jotka taistelevat parhaiden täysin langattomien kuulokkeiden tittelistä. Tällä kertaa jätimme Applen AirPods Pron pois, sillä ne ovat aiemmin olleet ryhmätestissä mukana. Sen sijaan mukana on Powerbeats Pro, joka edelleen erottautuu poikkeuksellisena kuulokemallina. Jos haluat lukea tarkemmin tässä esitellyistä kuulokkeista, löytyy monesta mallista pidempi artikkeli, kun hakee tuotteen nimellä testiarkistosta.

mainos

Tämän testin lopputulema on, että paremmasta äänestä kannattaa ehdottomasti maksaa enemmän, mutta jos budjetti ei vain anna myöten, löytyy siihenkin ratkaisuja.

mainos
 data-srcset
Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen

Vihdoinkin hyvin istuvat luksusnapit

Bang & Olufsen kolmas ja tähän mennessä paras versio täysin langattomasta Beoplay E8 -kuulokkeesta on syntynyt monen yrityksen ja erehdyksen kautta.

Ääni & Kuva ajatella

Hyvä ja vivahteikas ääni. Ympäristön äänet toistuvat luonnollisina. Langaton kantama on vihdoin kohdillaan ja langaton lataus on hyvä lisä.
Ääni voisi olla vahvempikin. Kosketusohjaus on melko monimutkaista ja Bluetooth-yhteys saisi toimia intuitiivisemmin. Ei NFC:tä.
 • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
 • Bluetooth: 5.1
 • Vedenkestävyys: IP54
 • Koodekit: aptX, AAC, SBC
 • Akunkesto: 7 h + 35 h latauskotelosta
 • Sovellus: Bang & Olufsen
 • Paino: 2 x 6 g + 55 g
 • Lataus: USB-C
 • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 4
 • Verkkosivusto: bang-olufsen.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 350 €

Beoplay E8 3rd Generation on Bang & Olufsen uusin versio valmistajan täysin langattomista kuulokkeista, jotka voi myös ladata langattomasti. Edeltäjiä vaivasi huono langaton kantama ja muiden langattomien laitteiden vaikutus E8 2.0 -mallin ääneen. Nämä puutteet on nyt korjattu, ja vaikka tarjolla on kalliimpiakin kuulokkeita, jotka eivät tue aptX:ää, on se ehdottomasti miinusta. B&O on huomannut saman ja lisännyt senkin ominaisuuden.

Akunkesto on parantunut viime näkemästä roimasti. Napeissa riittää virtaa nyt neljän tunnin sijasta 7 tuntia, ja kotelosta saa 35 tuntia lisää. Verrattuna edeltäjän 12 tuntiin ei akunkesto on lainkaan pöllömpi!

 

B_O Beoplay E8_3Gen wireless charging
Kuva: Bang & Olufsen

Edeltäjän pelikokemusta haittaava viive ei ole aptX:stä huolimatta korjaantunut. Jos pelaa paljon, on vain tyydyttävä siihen, että ääni tulee neljännessekunnin viiveellä kuvaan nähden.

Kolmannen sukupolven malli istuu täysin identtisesti edeltäjäänsä verrattuna. Omiin korviini istuvuus on mainio, mutta olen kuullut muilta valituksia tästä. Kuulokenappien ohjaus sujuu helposti, mutta nappien painelu vaatii aina hieman opettelua. Eri ominaisuudet toimivat joko yhdellä, kahdella tai kolmella painalluksella, ja oikea ja vasen nappi vastaavat eri toiminnoista. Kaikkeen kuitenkin tottuu.

Pidän Beoplay E8:n ominaisuudesta, joka päästää ympäristön äänet läpi. Sen saa päälle painamalla kerran vasenta kuulokenappia tai sovelluksesta, josta voi myös säätää äänen vahvuutta kolmen tason verran. Ympäristön äänet tulevat läpi paljon luonnollisemmin E8:lla kuin monella muulla testaamallani kuulokkeella, jossa on sama ominaisuus. Esimerkiksi sekä Panasonic että Technics toistavat ulkopuoliset äänet suljetummin.

Beoplay E8 3rd generationin äänenlaatu

Ääni on käytännössä identtinen edeltäjään verrattuna. Basso on täyteläinen, mutta voisi olla vahvempikin. Elektroniset rytmit soivat täyteläisinä ja lämpiminä, mutta olisin mieluusti kuullut isompaa painetta niissä, etenkin kun vertaa Powerbeats Prohon.

mainos

Android-puhelimesta soitettu aptX-tuettu musiikki saa diskanttiin enemmän ilmaa ja vivahteita, verrattuna iPhonen AAC-ääneen. Äänen luonne on kuitenkin hyvin samanlainen. Soundia voi myös muokata sovelluksesta omaan makuun sopivaksi.

mainos

Äänenpainetta saisi olla lisää. Enimmäisvolyymi tuntuu olevan jopa pienempi kuin edeltäjällä, todennäköisesti akunkeston pidentämiseksi. Niinpä huomasin testissä usein kuuntelevani musiikkia täysillä, ja se saa etenkin klassisen musiikin kuulostamaan ikävältä. Sennheiser onnistuu tässä paremmin.

puheluiden laatu on loistava! Vastaanottaja kuulee puheen erittäin selkeästi, kuten Panasonicilla ja Technicsillä.

Johtopäätökset

Beoplay E8 3rd Generation – virallisesti vain E8 – on erittäin ylellisen tuntuinen kuulokemalli, jonka soundi on erinomainen ja kauniin vivahteikas. Ympäristön äänet pääsevät halutessa läpi luonnollisina, ja puheluissa äänenlaatu on erinomainen.

Langaton kantama on vihdoin linjassa tuotteen muun laadun kanssa, ja yhteyskin on vakaampi kuin ennen. Vihdoin tarjolla on aptX, mutta pelatessa äänen viive on yhä neljännessekunnin luokkaa kuvaan nähden – ärsyttävää.

mainos

Kaiken kaikkiaan erinomaiset kuulokkeet, ja selvä parannus edellisen sukupolven malliin.

 data-srcset
Jabra Elite Active 75t

Ylivoimaiset treenikuulokkeet

Jabra Elite Active 75t on ehkäpä paras langaton treenikuulokemalli tällä hetkellä.

Ääni & Kuva ajatella

Tehokas ”passiivinen” vastamelu, poikkeuksellisen hyvä ääni, erinomainen akunkesto. Vedenkestävä ja hyvin istuva malli sopii täydellisesti liikuntaan.
Tehokas vastamelu voi luoda melko tyhjiömäisen tunnun päähän. Kuulokenappien ohjaus voi olla hieman hankalaa.
 • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
 • Bluetooth: 5.0
 • Vedenkestävyys: IPX57
 • Koodekit: AAC, SBC
 • Akunkesto: 4 h + 8 h latauskotelosta
 • Sovellus: Jabra Sound+
 • Paino: 2 x 7 g + 35 g
 • Lataus: USB-C
 • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 3
 • Verkkosivusto: jabra.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 200 €

Viime talvena testasimme täysin langattomia Jabra Elite 75t -kuulokkeita, joita kiittelimme erittäin tehokkaasta passiivisesta melunvaimennuksesta, erinomaisesta istuvuudesta ja poikkeuksellisesta äänenlaadusta, jossa on oli hyvää painetta.

Nyt kyseisen mallin seuraaja Jabra Elite Active 75t on testissä, ja esitämme heti alkuun pahoittelut siitä, että tämän testin lukeminen voi aiheuttaa pienet déjà vu -vibat. Tuotteiden välillä ei nimittäin ole eroa, etenkään äänenlaadussa.

Muutokset voi tiivistää tähän: Jabra Elite Active 75t -malli on edeltäjistään poiketen IP57-luokiteltu, eli napit kestävät puolen tunnin upotuksen metrin syvyiseen veteen. Edeltäjissä oli IP55-luokitus ja ne sietivät vain roiskeita. Tästä ilosta on siis maksettava pari kymppiä enemmän, muuten tuotteet ovat identtiset.

Täydellistä istuvuutta ja vedenkestävyyttä

Vaikka parannus tuntuu pieneltä, ovat Jabran Elite Active -kuulokkeet IP-luokituksensa ansiosta täydelliset treenaamiseen. Ne päällä voi rauhassa hikoilla ja lenkkeillä kaatosateessa, mitä aiempien mallien kohdalla on kannattanut välttää. Uusien kuulokkeiden kanssa voi mennä vaikka kylpyyn. Tämä on todistettu alempana yhdessä niin ikään vedenkestävän OnePlus 8 Pro -puhelimen kanssa!

Elite Active 75t on sitä paitsi päällystetty kumilla, joka yhdessä tiukasti istuvan muotoilun kanssa pitää napit korvissa myös juostessa ja hyppiessä.

Elite 75t:n tapaan myös Elite Active 75t:n pakkauksessa tulee kolmet erilaiset EarGels -pehmusteet, joista voi valita omaan korvaan sopivimman. Näin napit solahtavat korvaan niin tiiviisti, että ulkopuoliset äänet eivät pääse sotkemaan musiikin tai podcastin kuuntelua – vaikka Jabra Elite 75t:ssä ei ole aktiivista vastamelua. Sen sijaan Jabra kutsuu tekniikkaa passiiviseksi melunvaimennukseksi. Minun puolestani saavat kutsua vaikka miksi, sillä se toimii niin hyvin, että HearThrough-niminen ominaisuus on todella tarpeen. Se käyttää mikrofoneja päästääkseen ympäristön äänet läpi, jolloin kuulokkeet päässäkin voi kuulla toisen puhetta.

Subwoofer korvissa

Saman voi tehdä, kun käyttää nappeja puheluihin. Ominaisuuden nimi on Sidetone, ja sen ansiosta kuulee oman äänensä paremmin – se kun jää muuten helposti kaikumaan ontosti omaan päähän.

mainos

Puheen laatu on täydellistä, mikä pätee niin omaan puheeseen kuin puhelimen toisessa päässä olevaan.

mainos

Jabra Elite Active 75t:ssä on sama erinomainen ääni kuin Elite 75t:ssä, ja sovelluksessa voi vielä säätää äänikuvan vahvaksi ja harmoniseksi, jossa on paljon bassoa, voimakas keskirekisteri ja runsaan ilmavat ylä-äänet.

Tehdasasetuksilla basso on liian vahva. Matalat äänet humisevat ikään kuin bassorumu aiheuttaisi feedbackia äänityksessä käytetyn mikrofonin kautta. Laulu kääntyy helposti teräväksi. Smooth-ääniasetuksella terävyys katoaa, mutta basson kierto ei. Onneksi kaikkea voi säätää sovelluksen taajuuskorjaimessa, ja kun bassotaajuuksia laskee hiukan, asettuu soundi kohdilleen.

Oikeilla ääniasetuksilla napit saa itse asiassa soimaan niin muhkealla bassolla, että tuntuu kuin kävelisi ympäriinsä pienet subwooferit korvissa. Makuasia, kummasta tykkää!

Ohjaus aiheuttaa pieniä haasteita. Siihen voi tietysti käyttää intuitiivista sovellusta, mutta kaikkea voi ohjata myös painelemalla oikeaa ja vasenta kuuloketta. Yhdistelmiä ja ominaisuuksia on tämänkaltaisissa kuulokkeissa valtavasti, joten ottaa aikansa ennen kuin oppii, mitä mistäkin painalluksesta tapahtuu – eikä Jabra ole poikkeus. Näitä kannattaa harjoitella ihan ajan kanssa.

mainos

Johtopäätökset

Ei kannata jumiutua siihen, ettei Jabra Elite Active 75t:ssä ole aktiivista vastamelua. Täydellisen tiivis istuvuus takaa, että niin kutsuttu passiivinen melunvaimennus toimii kyllin tehokkaasti vaatiakseen neljän mikrofonin käyttöä silloin, kun haluaa päästää ympäristön äänet läpi.

Äänenlaatu on erinomainen ja IP57-luokituksen ansiosta kuulokkeet ovat täysin vedenkestävät. Sen ja istuvuuden vuoksi Jabra Elite Active 75t on täydellinen tarkoitukseensa, eli musiikin kuunteluun tai puheluiden hoitamiseen treenatessa.

Jos pitää keksiä jotakin moitittavaa, niin soiton ohjaus ja muiden säätöjen tekeminen nappien kautta vaatii opettelua. Basso voi alkuun olla turhan päällekäyvä, mutta sen menoa voi onneksi hillitä sovelluksesta.

Technics EAH_AZ70W
Technics EAH-AZ70W
Technics AZ70 on tekniikaltaan kaikkea, mitä voi toivoa. Soundikin on mukavan erotteleva.
 data-srcset
Beats Powerbeats Pro
Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?
Audio Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica on vihdoin tehnyt hyvin istuvat täysin langattomat kuulokkeet. Äänikin lienee monen makuun.
 data-srcset
Creative Outlier Gold
Creative Outlier Gold on varustettu fiksuilla ominaisuuksilla, mutta ääni on unohdettu.
 data-srcset
Jaybird Vista
Vista tarjoilee muhkeaa bassoa ja vakaan yhteyden. Mutta pari kummallisuuttakin sekaan on mahtunut.
Klipsch T5 True Wireless
Klipsch T5 True Wireless
Klipsch tykkää tarjoilla musiikin kunnolla päin pläsiä, ja sama pätee myös valmistajan täysin langattomiin kuulokkeisiin.
Panasonic S500W black
Panasonic RZ-S500W
Panasonic tarjoaa ehkäpä parhaan vastamelun nappikuulokkeissa, hyvälaatuiset puhelut ja neutraalin musiikin toiston. Mutta riittääkö se?
Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Sennheiser kurottaa korkealle Momentum True Wireless -kuulokkeiden uudella versiolla.
Skullcandy sesh evo blue
Skullcandy Sesh Evo
Skullcandyn edullisimmat täysin langattomat kuulokkeet tarjoavat rytmikään basson ja todella hyvän soundin. Kunhan saa säädöt kohdilleen.
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

LG NANO 90 (65NANO906)

Väkevää kontrastia LCD-tv:stä

Uusi kuvapaneeli ja parempi kirkkaudenhallinta nostavat LG NANO 90 -television parhaiden LCD-ruutujen joukkoon.

11 täysin langatonta kuuloketta

Täydellisen langatonta vapautta

Ostoslistalla uudet kuulokkeet? Testasimme 11 täysin langatonta nappikuuloketta, joista kelpaa valita!

JBL Live 300TWS

Hifinapit korviin

JBL:n pikkuruiset ja mukavan hintaiset täysin langattomat kuulokkeet ovat nappivalinta korvaan kuin korvaan.

Sony Xperia 1 II

Loistava päivitys

Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…

Vieritä ylös