Testissä : ASUS Zenbook 13 UX331UAL

Väkevä opiskelutoveri

Edullisinkin ZenBook on niin kestävä, että se täyttää Yhdysvaltain armeijan laatuvaatimukset.

ASUS Zenbook 13 UX331UAL

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs kone, todella hyvä suorituskyky toimisto-ohjelmistoille ja pitkä akunkesto. Sormenjälkitunnistin ja hyvä valikoima portteja.
Näytössä ei ole kosketustoimintoa. Muiden ultrabookien tapaan graafiset tehot eivät häikäise, mutta se on pelin henki.

Prosessori: 1,8 GHz Intel Core i5-8250U (neliydin, 8-säikeinen)

Näyttö: 13,3-tuumainen Full HD (1920 x 1080)

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Intel HD Graphics 620 jaetulla RAM:lla

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

VGA-webkamera, wifi 802.11ac / Bluetooth 4.2, 2 x USB 3.0, 1 x USB-C, HDMI, mikro-SD, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, sormenjälkitunnistin

Akunkesto: Jopa 15 h

Mitat/paino: 31,3 x 1,4 x 21,6 cm/0,99 kg

Verkkosivusto: asus.com

Hinta: 850 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

GeekBench: 14 052 multi, 4 116 single Basemark 3.0: 531,22 PC Mark 10: 3 439 3DMark Fire Strike: 1 051 3DMark TimeSpy: 363 CineBench R15: 45,01 fps / 444 cb HD Tach: 1 589 MB/s Batteritest: 3 h 59 m

Asus ZenBook-sarjan ultrabookit ovat yleensä tyylikkäitä mutta kalliita leluja yrityskäyttöön. ZenBook 13 UX331UAL mahtuu kuitenkin vielä opiskelijabudjettiimme.

Asus ZenBook 13 UX331UAL on testin pienimpiä koneita 13,3 tuuman näytöllään. Se kuuluu myös kevyimpiin, vaikka Acer hakkaakin sen muutamalla grammalla. Molemmat painavat alle kilon, joten kone kulkee matkassa mihin vain. Kuori magnesium-alumiiniseosta hillityn siniharmaassa sävyssä. Näyttö on terävä ja kirkas mutta ei yhtä hyvä kuin kalliimmissa ZenBook-malleissa.

Siinä missä kalliimmissa malleissa sisään- ja ulostulot on riisuttu muutamaan USB-C-porttiin (enemmän zeniä?), on 13,3-tuumaisessa vielä valikoimaa: kortinlukija, perinteinen USB-portti ja jopa HDMI. Liitännät kyllä helpottavat elämää!

Elämä koululaukussa voi olla rankkaa, mutta ZenBook 13 on valmis koitokseen. Se on saanut Yhdysvaltain armeijan MIL-STD 810G -standardin mukaisen luokituksen, mikä todistaa koneen kestävän kentällä. Sertifikaatin mukaan kone kestää esimerkiksi pudotuksen 1,8 metristä betonille, mutta jätimme kokeilematta pitääkö väite paikkaansa.

Asus ZenBook 13 on tehty magnesiumin ja alumiinin seoksesta, mikä tekee koneesta sekä erittäin kevyen että kestävän.

Suorituskyky

Prosessori on Intel Core i5-8250U. Vaikka tarrassa seisoo vain i5, on kyseessä kahdeksannen sukupolven neliydin-CPU kahdeksalla säikeellä ja 1,8 Ghz:n työskentelynopeudella. Muiden testilaitteiden tapaan RAM-muistia löytyy 8 GB. Näytönohjain on Intel HD Graphics 620, jonka paras ominaisuus on pieni virrankulutus.

GeekBench-testi osoittaa, että i5-prosessorissa riittää tehoja. Multicore-pisteet 11 116 ovat melkein linjassa täysikokoisten i7-prosesseroilla varustettujen koneiden kanssa. Basemark ja PC Mark 10 kertovat samaa tarinaa. Grafiikkatesti Time Spy oli mukana lähinnä todistamassa, että superkevyitä PC-kannettavia ei ole tarkoitettu 3D-pelien pelaamiseen.

Asus lupaa ZenBook 13 UX331UAL:lle 15 tunnin akunkestoa. Testissä tätä ei nähty, mutta neljän tunnin intensiivinen käyttö on vaikuttava suoritus joka tapauksessa!

mainos
ZenBook 13 ei vie paljoa tilaa laukusta, eikä mukaan tarvitse pakata laturiakaan, jos on poissa vain päivän.

Johtopäätökset

Asus ZenBook 13 UX331UAL on tyylikäs pieni kannettava, joka kulkee uskollisesti laukussa tai repussa kestäen koko opiskeluajan. ZenBookin tehot riittävät tavallisten toimisto-ohjelmien käyttöön (ja satunnaiseen Netflixin katseluun), siinä on mukava ja hiljainen näppäimistö ja muutenkin kone on kaikin puolin toimiva. Samalla se on tosin myös edullisten koneiden kalleimpia ja ainoa, jossa ei ole kosketusnäyttöä.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös