Testissä : Samsung LC27FG70FQUXEN

Liity peliin

Kaareva näyttö luo upean cinemascope-fiiliksen.

Samsung LC27FG70FQUXEN

Ääni & Kuva kiteyttää

Näyttö on suuri ja kaareva muoto toimii täydellisesti 3D-pelien kanssa – tuntuu kuin todella olisi sisällä pelissä.
Full HD -resoluutio on minimimittaa 27-tuumaiselle näytölle. Päivitysnopeus on vain 144 Hz.

Koko: 27 tuumaa

Paneelin tyyppi: VA

Resoluutio: 1920 x 1080 (Full HD)

Vasteaika: 1 ms

Päivitysnopeus: 144 Hz

Kontrasti/kirkkaus: 3000:1/350 cd/m2

G-Sync/Freesync: Freesync

Liitännät: HDMI, DisplayPort

Mitat/paino: 55,1 x 62,1 x 38,7 cm/6,2 kg

Verkkosivusto: samsung.com

Hinta: 400 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Kaarevista televisionäytöistä ei koskaan tullut sellaista hittiä kuin odotettiin, mutta tietokonenäytöissä tarina on eri. Tietokonetta käyttäessä ollaan niin lähellä ruutua, että kaareva näyttö kattaa lähes koko näkökentän – ja se jos mikä tuntuu mahtavalta!

C27FG70 on kaareva 27 tuuman pelinäyttö. Se on varustettu Samsungin Quantum Dot -tekniikalla, joka tarjoaa parempaa väritoistoa etenkin tummissa sävyissä. Se voi olla strateginen etu, kun pitää bongata varjoissa lymyileviä vihollisia.

Jalusta, jonka päällä näyttö lepää, on varustetut pallonivelellä, jonka ansiosta näyttöä on helppo säätää sopivaan kulmaan. Käytännössä näyttö oli yhtä helppo sijoittaa kuin kaikki muutkin, vaikka kaareva näyttö viekin pöydältä enemmän tilaa. HDMI- ja Display-portit löytyvät. Resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä (Full HD). Näyttö käyttää FreeSynciä estääkseen kuvan rikkoutumisen.

Taittuva jalka vie jonkin verran ylimääräistä tilaa työpöydältä.

Tunsimme epäilyksen jäytävän asentaessamme Samsungin näyttöä. Full HD on aika lailla minimitason resoluutio 27-tuumaiselle, jotta kuva ei pikselöidy. Talouden 15-vuotias suurpelaaja ihmetteli myös lukuja kaarevan näytön kyljessä.

Kaikki epäilykset onneksi hälvenivät, kun Samsungin näyttö laitettiin päälle ja Counter Strike ja Overwatch pyörivät ruudulla. Kyllä se nimittäin vahvistaa pelikokemusta, kun istuu ikään kuin pelin sisällä. Vaikka kaareva näyttö oikeasti tuo vain muutaman lisäasteen laajemman kuvan näkökenttään, sillä on iso ero tavalliseen verrattuna.

Näyttö on suuri ja muotoilu sopii täydellisesti 3D-peleihin.

Johtopäätökset

Samsungin kaareva näyttö on viihdyttävä elämys. Vaikka resoluutiota ei olekaan kasvatettu tuumien myötä, tuntuu pelaaminen mukaansatempaavalta. VA-paneeleja vaivaa usein värittömyys, mutta tässä ongelmaa ei ole. Viime aikoina näytön hinta on tullut alaspäin, mikä tekee siitä erinomaisen ostoksen. On toki näyttöjä, jotka ovat vielä nopeampia ja edullisempia, joten loppujen lopuksi valinta on tehtävä 3D-fiiliksen ja vilkkumattoman kuvan välillä nopeimpien 3D-ampumispelien kohdalla.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös