Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Samsung LC27FG70FQUXEN

Liity peliin

Kaareva näyttö luo upean cinemascope-fiiliksen.

Julkaistu 16.08.2018 - 11:35
Samsung LC27FG70FQUXEN
John Hvidlykke

Kaarevista televisionäytöistä ei koskaan tullut sellaista hittiä kuin odotettiin, mutta tietokonenäytöissä tarina on eri. Tietokonetta käyttäessä ollaan niin lähellä ruutua, että kaareva näyttö kattaa lähes koko näkökentän – ja se jos mikä tuntuu mahtavalta!

C27FG70 on kaareva 27 tuuman pelinäyttö. Se on varustettu Samsungin Quantum Dot -tekniikalla, joka tarjoaa parempaa väritoistoa etenkin tummissa sävyissä. Se voi olla strateginen etu, kun pitää bongata varjoissa lymyileviä vihollisia.

Jalusta, jonka päällä näyttö lepää, on varustetut pallonivelellä, jonka ansiosta näyttöä on helppo säätää sopivaan kulmaan. Käytännössä näyttö oli yhtä helppo sijoittaa kuin kaikki muutkin, vaikka kaareva näyttö viekin pöydältä enemmän tilaa. HDMI- ja Display-portit löytyvät. Resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä (Full HD). Näyttö käyttää FreeSynciä estääkseen kuvan rikkoutumisen.

Mainos
CF77 008 Dynamic3 Black 39999
Taittuva jalka vie jonkin verran ylimääräistä tilaa työpöydältä.

Tunsimme epäilyksen jäytävän asentaessamme Samsungin näyttöä. Full HD on aika lailla minimitason resoluutio 27-tuumaiselle, jotta kuva ei pikselöidy. Talouden 15-vuotias suurpelaaja ihmetteli myös lukuja kaarevan näytön kyljessä.

Kaikki epäilykset onneksi hälvenivät, kun Samsungin näyttö laitettiin päälle ja Counter Strike ja Overwatch pyörivät ruudulla. Kyllä se nimittäin vahvistaa pelikokemusta, kun istuu ikään kuin pelin sisällä. Vaikka kaareva näyttö oikeasti tuo vain muutaman lisäasteen laajemman kuvan näkökenttään, sillä on iso ero tavalliseen verrattuna.

CF77 010 Dynamic5 Black 40000
Näyttö on suuri ja muotoilu sopii täydellisesti 3D-peleihin.

Johtopäätökset

Samsungin kaareva näyttö on viihdyttävä elämys. Vaikka resoluutiota ei olekaan kasvatettu tuumien myötä, tuntuu pelaaminen mukaansatempaavalta. VA-paneeleja vaivaa usein värittömyys, mutta tässä ongelmaa ei ole. Viime aikoina näytön hinta on tullut alaspäin, mikä tekee siitä erinomaisen ostoksen. On toki näyttöjä, jotka ovat vielä nopeampia ja edullisempia, joten loppujen lopuksi valinta on tehtävä 3D-fiiliksen ja vilkkumattoman kuvan välillä nopeimpien 3D-ampumispelien kohdalla.

Karakter
Samsung LC27FG70FQUXEN

Ääni & Kuva kiteyttää

Näyttö on suuri ja kaareva muoto toimii täydellisesti 3D-pelien kanssa – tuntuu kuin todella olisi sisällä pelissä. Full HD -resoluutio on minimimittaa 27-tuumaiselle näytölle. Päivitysnopeus on vain 144 Hz.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top