Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: HP Omen 25

Riisuttu ratkaisu

HP:n edullisin pelinäyttö sopii myös pienen budjetin pelaajalle.

Julkaistu 16.08.2018 - 11:22
HP Omen 25
John Hvidlykke

HP:n pelibrändi Omen on varmistanut paikkansa pelimarkkinoilta – ansaitusti, sillä monet Omen-tuotteet ovat olleet erinomaisia.

Kaikilla pelaajille ei ole paksua lompakkoa, ja heitä varten HP on tehnyt Omen 25 -näyttönsä, eli 25-tuumaisen pelinäytön. Vaikka Omen 25 on ”oikeiden” pelilaitteiden halvimmasta päästä, siinä on paperilla kaikki hyvin: jopa kunnioitettava 144 Hz:n päivitysnopeus ja Full HD -resoluutio (1920 x 1080 pikseliä). Näytössä on tavalliseen tapaan kaksi HDMI-sisääntuloa, yksi DisplayPort ja kaksi USB 3.0 -porttia. Kokonaisuus näyttää hyvältä.

HP Omen 25 4 39987
Vaikka Omen 25 on pelilaitteiden halvimmasta päästä, siinä on kaikki tarvittava.

Höyhensarjan varustelun huomaa kyllä. Näyttöä ei voi säätää korkeussuunnassa eikä kääntää sivusuunnassa, sen sijaan muutaman asteen kallistus eteen tai taakse onnistuu. Kaikeksi onneksi näyttö on melko hyvässä asennossa, joten harva kärsinee säätöjen puutteesta. Värikylläinen ja kirkas TN-paneeli on hyvä. Peliasetuksen lisäksi näytöstä löytyy valmiit asetukset elokuville, valokuville ja yökäyttöön, jossa sinistä valoa on vähennetty.

Mainos

Kun asetukset on saatu kohdilleen ja peli pyörii ruudulla, suoriutuu näyttö tehtävästään moitteetta. Kuva on miellyttävä ja melko luonnollinen, ja nopeus riittää suurimmaksi osaksi. Hinnan huomioiden mitään valittamista ei pitäisi olla. Omen 25 maksaa kuitenkin vain hiukan vähemmän kuin sen kaksi lähintä kilpailijaa, jotka tarjoavat suurempaa nopeutta ja suurempaa kuvaa 27-tuumaisilla paneeleillaan – eikä hintaeroa ole kuin parin pizzan verran.

HP Omen 25 2 39989
HP:n pelibrändi Omen on vakiinnuttanut sijansa pelikoneiden markkinoilla.

Johtopäätökset

Kilpailu on kovaa tällä saralla, jossa kuluttajat himoitsevat edullisia pelilaitteita. Omen 25 on vaikuttava suoritus tässä hintaluokassa: nopeus olisi pari vuotta sitten riittänyt jättämään kilpailijat lähtökuoppiinsa. Kuva on miellyttävä ja kirkas, ja liitäntöjä löytyy tarvittava määrä. Toisaalta joutuu tyytymään rajoitettuun ergonomiaan ja hitusen heikompaan laatuun. Pienellä panostuksella saa yksinkertaisesti enemmän.

Ääni & Kuva kiteyttää

Edullinen hinta. Varustettu FreeSyncillä. Riittävän nopea. Ei tarjoa paljoa pelinäyttöä hintaan nähden, mikä huomioiden hinnan tulisi olla vieläkin edullisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

OLED-pelinäytöissä vihdoinkin valinnanvaraa

Ääni & Kuva
Scroll to Top