Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Alienware AW2518HF

Tyylikäs vauhtihirmu

Tyylikkään näköinen Alienware. Nyt olemme nähneet kaiken!

Julkaistu 16.08.2018 - 11:39
Alienware AW2518HF
John Hvidlykke

Alienware, Dellin pelibrändi, tunnetaan tehokkaista ja rajun näköisistä pelikoneistaan – ja tyyristä hinnoistaan. Mutta edullisempiakin vaihtoehtoja valikoimasta löytyy.

Alienware AW2518HF on 25 tuumallaan testin pienimpiä. Toisaalta se on nopea: 240 Hz. Ja se on testin edullisemmasta päästä. Muiden tapaan resoluutio on Full HD (1920 x 1080 pikseliä).

Kolmikulmainen hissijalka kätkee nosto- ja kääntömekanismin. Se näyttää tyylikkäältä mutta tarkoittaa myös sitä, että näyttö vie tilaa syvyys- ja korkeussuunnassa. Alienware AW2518H kääntyy pystyasentoon – hyvä juttu, jos käsittelee suurikokoisia dokumentteja.

Mainos
Alienware 25 inch Monitor 4 40006
Kolmikulmainen hissijalka kätkee nosto- ja kääntömekanismin.

Näytössä on kaksi HDMI-sisääntuloa ja DisplayPort sekä ääniulostulo ja neljä USB 3 -porttia. Liitäntöihin on vähän hankala päästä käsiksi, sillä ne sijaitsevat näytön takakuoressa. DisplayPort-johto pitää painaa voimalla kiinni, sillä liitäntä on näytön vinossa alaosassa. Kun kaiken saa paikoilleen, homma toimii ja ilme on tyylikäs.

Näin tyylikkäällä näytöllä myös asetusten säätönapit ovat hillityn huomaamattomat. Kun sormet paikantavat reunan alaosaan kätketyt seitsemän nappia, on oikean valitseminen melko helppoa. Erilaisille peleille löytyy omat peliasetuksensa, mutta elokuville ei ole omaa asetusta. Näyttö toimiikin selvästi paremmin pelien kuin elokuvien katseluun, sillä värintoisto on vähän rajoittunutta, mikä on VA-paneeleille tyypillistä. Se on kuitenkin hinta, jonka korkeasta päivitysnopeudesta joutuu maksamaan – ja sen arvoista, sillä luonnollisen näköiset graffat eivät auta voittamaan matseja.

Alienware 25 inch Monitor 6 40007
Alienware AW2518HF on kaikki mitä voi toivoa: salamannopea ja liitännöissä löytyy.

Johtopäätökset

Edullisuudestaan huolimatta Alienware AW2518HF tarjoaa kaikkea, mitä toivoa saattaa. Se on supernopea, liitäntöjä on paljon – ja se jopa näyttää tyylikkäältä! Hintakin ilahduttaa. Jos tyytyy 25-tuumaiseen näyttöön, värintoistoon, joka on hyvää muttei erinomaista eikä vaadi erikoisuuksia, kuten kaarevaa muotoilua tai jänniä liitäntöjä, on Alienware helppo valinta.

Karakter
Alienware AW2518HF

Ääni & Kuva kiteyttää

Salamannopea pelinäyttö, jota kehtaa esitellä teinin huoneen ulkopuolellakin. Käännettävä. Vain 25 tuumaa. Takapuolen liitäntöihin on vaikea päästä käsiksi. Värintoisto voisi olla parempikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

OLED-pelinäytöissä vihdoinkin valinnanvaraa

Ääni & Kuva
Scroll to Top