Testissä : HP Omen 25

Riisuttu ratkaisu

HP:n edullisin pelinäyttö sopii myös pienen budjetin pelaajalle.

Ääni & Kuva kiteyttää

Edullinen hinta. Varustettu FreeSyncillä. Riittävän nopea.
Ei tarjoa paljoa pelinäyttöä hintaan nähden, mikä huomioiden hinnan tulisi olla vieläkin edullisempi.

Koko: 25 tuumaa

Paneelin tyyppi: TN

Resoluutio: 1920 x 1080 (Full HD)

Vasteaika: 1 ms

Päivitysnopeus: 144 Hz

Kontrasti/kirkkaus: 1000:1/400 cd/m2

G-Sync/Freesync: Freesync

Liitännät: 2 x HDMI, DisplayPort, 2 x USB 3.0

Mitat/paino: 56,9 x 40,8 x 22,8 cm/4,6 kg

Verkkosivusto: hp.com

Hinta: 330 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

HP:n pelibrändi Omen on varmistanut paikkansa pelimarkkinoilta – ansaitusti, sillä monet Omen-tuotteet ovat olleet erinomaisia.

Kaikilla pelaajille ei ole paksua lompakkoa, ja heitä varten HP on tehnyt Omen 25 -näyttönsä, eli 25-tuumaisen pelinäytön. Vaikka Omen 25 on ”oikeiden” pelilaitteiden halvimmasta päästä, siinä on paperilla kaikki hyvin: jopa kunnioitettava 144 Hz:n päivitysnopeus ja Full HD -resoluutio (1920 x 1080 pikseliä). Näytössä on tavalliseen tapaan kaksi HDMI-sisääntuloa, yksi DisplayPort ja kaksi USB 3.0 -porttia. Kokonaisuus näyttää hyvältä.

Vaikka Omen 25 on pelilaitteiden halvimmasta päästä, siinä on kaikki tarvittava.

Höyhensarjan varustelun huomaa kyllä. Näyttöä ei voi säätää korkeussuunnassa eikä kääntää sivusuunnassa, sen sijaan muutaman asteen kallistus eteen tai taakse onnistuu. Kaikeksi onneksi näyttö on melko hyvässä asennossa, joten harva kärsinee säätöjen puutteesta. Värikylläinen ja kirkas TN-paneeli on hyvä. Peliasetuksen lisäksi näytöstä löytyy valmiit asetukset elokuville, valokuville ja yökäyttöön, jossa sinistä valoa on vähennetty.

Kun asetukset on saatu kohdilleen ja peli pyörii ruudulla, suoriutuu näyttö tehtävästään moitteetta. Kuva on miellyttävä ja melko luonnollinen, ja nopeus riittää suurimmaksi osaksi. Hinnan huomioiden mitään valittamista ei pitäisi olla. Omen 25 maksaa kuitenkin vain hiukan vähemmän kuin sen kaksi lähintä kilpailijaa, jotka tarjoavat suurempaa nopeutta ja suurempaa kuvaa 27-tuumaisilla paneeleillaan – eikä hintaeroa ole kuin parin pizzan verran.

HP:n pelibrändi Omen on vakiinnuttanut sijansa pelikoneiden markkinoilla.

Johtopäätökset

Kilpailu on kovaa tällä saralla, jossa kuluttajat himoitsevat edullisia pelilaitteita. Omen 25 on vaikuttava suoritus tässä hintaluokassa: nopeus olisi pari vuotta sitten riittänyt jättämään kilpailijat lähtökuoppiinsa. Kuva on miellyttävä ja kirkas, ja liitäntöjä löytyy tarvittava määrä. Toisaalta joutuu tyytymään rajoitettuun ergonomiaan ja hitusen heikompaan laatuun. Pienellä panostuksella saa yksinkertaisesti enemmän.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös