: Asus Gr8 TO222

Hyvää vastinetta euroille

Pienemmän budjetin ei tarvitse tarkoittaa tyytymistä hitaampiin ja tökkiviin peleihin, osoittaa Asus Gr8.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin kompakti ”pelikonsoli”. Erinomaista suorituskykyä hyvään hintaan.
Vain i5-prosessori. Raskaimpia pelejä ei voi suorittaa täysillä asetuksilla.
Prosessori: 3,5 GHz Intel Core i5-7400 (4 ydintä, 4 säiettä)

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1060m 3 GB RAM

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 250 GB SSD

Mitat/paino: 8,8 x 28,1 x 29,9 cm/4 kg

Verkkosivusto: asus.com

Hinta: 1 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Asus Gr8 on erittäin näppärän kokoinen pelikone. Nimen sanaleikistä huolimatta (Gr8 = great) koneen fyysisissä mitoissa ei ole mitään suurta, vaan laite vie vähemmän tilaa kuin pari vanhan maailman puhelinluetteloa. Kone näyttää tyylikkäältä mustan ja kuparin sävyissään.

Etuosasta löytyy liitännät kuulokkeille ja mikrofonille sekä kaksi USB-porttia. Takana on lisää USB-portteja ja Ethernet-liitäntä (mutta nopea wifikin toki löytyy). Koneeseen saa samanaikaisesti peräti kolme näyttöä: kaksi HDMI:n kautta ja yhden DisplayPortin kautta.

Asus Gr8 II on saatavana monena eri variaationa, joissa tehot ja hinta vaihtelevat. Testaamassamme mallissa on 3,5 GHz:n Intel Core i5 -prosessori ja 8 GB RAM. Se riittää järkevään suorituskykyyn, vaikka parivaljakko Intel i7 ja 16 GB RAM olisi ollut parempi. Hinnan huomioiden täytyy toki olla valmis kompromisseihin.

Näytönohjain on Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB:n muistilla. Sen suorituskyky vastaa edellisen sukupolven parhaita malleja. Jos pelilistalla on Battlefield 1 tai muita uusia ja tekniikaltaan erityisen vaativia pelejä, lannattaa varautua laskemaan graffa-asetuksia, mutta pelit näyttävät silti hyvältä. Jos pelaa ”vain” Counterstrikea tai League of Legendsia, on suorituskyky enemmän kuin riittävä.

Tyylikäs ja kompakti Asus Gr8 ei vie paljoa tilaa, mutta tarjoilee silti hyvää suorituskykyä.

 

Benchmarkit

Koostaan huolimatta Asus Gr8:ssä riittää tehoja. Vaativan 3D Mark Time Spy -testin tulos on 3 726 pistettä, mikä vastaa kaksi kertaa kalliimman MSi GS 73VR -koneen tulosta (tosin sen mukana tulevat myös 4K-näyttö ja näppäimistö). Cinebench-testin tulos 112 fps vie Gr8 II:n heittämällä läpi graafisesta työstä, jos konetta käyttää työskentelyyn.

mainos

Yleisemmin tehoa mittaavissa testeissä Asus suoriutuu myös kunnioitettavasti. GeekBench 4 -testin tulos on 4 164 (singlecore) ja 12 349 (multicore) pistettä. Se on vain hiukan hitaampi kuin kalliimman Intel Core i7 -prosessorin koneilla.

mainos

SSD-levyn lukunopeudeksi mitattiin 275 MB sekunnissa. Parhaisiin kannettaviin pelikoneisiin, joiden nopeudet ovat luokkaa 1–1,5 GB/s verrattuna Asus ei siis ole mikään raketti. Käytännössä vauhti riittää kuitenkin hyvin.

Johtopäätökset

On olemassa kannettavia pelikoneita, joiden suorituskyky ylittää Asus Gr8 II:n, mutta ne maksavatkin monta kertaa enemmän. Viime vuoden superkoneet ovat tämän hetken budjettikoneita hitaampia. Aloittelijan koneeksi tai pelikonsolin vaihtoehdoksi Asusin tietokoneesta ei ole juuri pahaa sanottavaa. Näytönohjain ei ole vaihdettavissa, ja parin satasen lisäpanostuksella saa vielä enemmän vastinetta rahoille.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös