: Asus Gr8 TO222

Hyvää vastinetta euroille

Pienemmän budjetin ei tarvitse tarkoittaa tyytymistä hitaampiin ja tökkiviin peleihin, osoittaa Asus Gr8.
Ääni & Kuva kiteyttää
Erittäin kompakti ”pelikonsoli”. Erinomaista suorituskykyä hyvään hintaan.
Vain i5-prosessori. Raskaimpia pelejä ei voi suorittaa täysillä asetuksilla.
Faktat

Prosessori: 3,5 GHz Intel Core i5-7400 (4 ydintä, 4 säiettä)

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1060m 3 GB RAM

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 250 GB SSD

Mitat/paino: 8,8 x 28,1 x 29,9 cm/4 kg

Verkkosivusto: asus.com

Hinta: 1 000 €

Mainos
Mainos
forfatter

Asus Gr8 on erittäin näppärän kokoinen pelikone. Nimen sanaleikistä huolimatta (Gr8 = great) koneen fyysisissä mitoissa ei ole mitään suurta, vaan laite vie vähemmän tilaa kuin pari vanhan maailman puhelinluetteloa. Kone näyttää tyylikkäältä mustan ja kuparin sävyissään.

Etuosasta löytyy liitännät kuulokkeille ja mikrofonille sekä kaksi USB-porttia. Takana on lisää USB-portteja ja Ethernet-liitäntä (mutta nopea wifikin toki löytyy). Koneeseen saa samanaikaisesti peräti kolme näyttöä: kaksi HDMI:n kautta ja yhden DisplayPortin kautta.

Asus Gr8 II on saatavana monena eri variaationa, joissa tehot ja hinta vaihtelevat. Testaamassamme mallissa on 3,5 GHz:n Intel Core i5 -prosessori ja 8 GB RAM. Se riittää järkevään suorituskykyyn, vaikka parivaljakko Intel i7 ja 16 GB RAM olisi ollut parempi. Hinnan huomioiden täytyy toki olla valmis kompromisseihin.

Näytönohjain on Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB:n muistilla. Sen suorituskyky vastaa edellisen sukupolven parhaita malleja. Jos pelilistalla on Battlefield 1 tai muita uusia ja tekniikaltaan erityisen vaativia pelejä, lannattaa varautua laskemaan graffa-asetuksia, mutta pelit näyttävät silti hyvältä. Jos pelaa ”vain” Counterstrikea tai League of Legendsia, on suorituskyky enemmän kuin riittävä.

Tyylikäs ja kompakti Asus Gr8 ei vie paljoa tilaa, mutta tarjoilee silti hyvää suorituskykyä.

 

Annons

Benchmarkit

Koostaan huolimatta Asus Gr8:ssä riittää tehoja. Vaativan 3D Mark Time Spy -testin tulos on 3 726 pistettä, mikä vastaa kaksi kertaa kalliimman MSi GS 73VR -koneen tulosta (tosin sen mukana tulevat myös 4K-näyttö ja näppäimistö). Cinebench-testin tulos 112 fps vie Gr8 II:n heittämällä läpi graafisesta työstä, jos konetta käyttää työskentelyyn.

Yleisemmin tehoa mittaavissa testeissä Asus suoriutuu myös kunnioitettavasti. GeekBench 4 -testin tulos on 4 164 (singlecore) ja 12 349 (multicore) pistettä. Se on vain hiukan hitaampi kuin kalliimman Intel Core i7 -prosessorin koneilla.

SSD-levyn lukunopeudeksi mitattiin 275 MB sekunnissa. Parhaisiin kannettaviin pelikoneisiin, joiden nopeudet ovat luokkaa 1–1,5 GB/s verrattuna Asus ei siis ole mikään raketti. Käytännössä vauhti riittää kuitenkin hyvin.

Johtopäätökset

Annons

On olemassa kannettavia pelikoneita, joiden suorituskyky ylittää Asus Gr8 II:n, mutta ne maksavatkin monta kertaa enemmän. Viime vuoden superkoneet ovat tämän hetken budjettikoneita hitaampia. Aloittelijan koneeksi tai pelikonsolin vaihtoehdoksi Asusin tietokoneesta ei ole juuri pahaa sanottavaa. Näytönohjain ei ole vaihdettavissa, ja parin satasen lisäpanostuksella saa vielä enemmän vastinetta rahoille.

Myös tässä testissä

MSi Trident 3 VR7RC-241EU

Konsolin kuolemaksi

MSi Trident 3 ei vie pelikonsolia enemmän tilaa televisiotasolta, mutta se tarjoaa konsolia enemmän mahdollisuuksia ja muskeleita.

Erinomainen näytönohjain, hyvä prosessori, loistava hinta. Mitä muuta enää tarvitsee?
Vastauksena edelliseen: ehkäpä näytön, hiiren ja näppäimistön, sillä ne eivät kuulu hintaan.

Vastaa