Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: MSi Trident 3 VR7RC-241EU

Konsolin kuolemaksi

MSi Trident 3 ei vie pelikonsolia enemmän tilaa televisiotasolta, mutta se tarjoaa konsolia enemmän mahdollisuuksia ja muskeleita.

Julkaistu 21.02.2018 - 13:37
MSi Trident 3 VR7RC-241EU
John Hvidlykke

MSi on tunnettu raskaan sarjan pelikoneistaan – jos haluaa nopean laitteen, on siitä oltava valmis maksamaan. MSi Trident 3 on suunnattu hieman erityyppiselle ja vähemmän ostovoimaiselle yleisölle. Kyseessä on ”konsolimallinen” PC, joka voidaan asettaa pöydälle makaamaan tai telineen avulla pystyyn. Tietokoneen etuosasta löytyy kuuloke-, mikrofoni- ja USB-liitäntöjen lisäksi HDMI-korttipaikka ja USB-C. Niinpä VR-lasien käyttö onnistuu helposti. Takaa löytyy vielä lisää USB-portteja, verkkoliitäntä (wifi sisäänrakennettuna) sekä liitäntäpaikka näyttöä varten. Vaikka kone on pieni, on näytön ulostulot (HDMI, DisplayPort ja DVI) erillisessä näytönohjaimessa, joka vie suuren osan koneen sisätiloista.

Kuten Asusin kilpailevassa koneessa, on MSi Trident 3:ssakin näytönohjain Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB:n grafiikkamuistilla. Pääprosessori puolestaan on Asusia astetta tujumpi: 3,5 GHz:n Intel Core i7. Loput speksit ovat identtiset, eli RAM-muistia löytyy 8 GB ja SSD-levy on kooltaan 250 GB.

msi trident 3 product pictures 3d6 29667
MSi Trident 3:a voisi helposti erehtyä pitämään pelikonsolina PC:n sijaan. Kuva: MSi

 

Mainos

Benchmarkit

Tehokkaamman ja kalliimman prosessorinsa ansiosta on Trident 3:lta lupa odottaa parempaa suorituskykyä puhtaasti tehoilla mitattuna. Ja näin todella onkin: GeekBench 4 -testin pisteet ovat 4 954 (singlecore) ja 16 877 (multicore). Sen paremmaksi tulos ei voi tällä hetkellä oikein mennäkään, mikä todistaa laitteen piilottelevan täysveristä PC:tä leikkisän kuorensa alla.

3D Mark Time Spy -grafiikkatestissä Trident 3:n tulos on 4 185 pistettä. Tulos on nopeampi kuin Asus Gr8:llä, jossa on sama näytönohjain. Nopeampiakin koneita toki on, mutta silloin näytönohjaimenkin tulisi olla tehokkaampi ja kalliimpi. Tämän hetken ennätystä pitää Asus ROG Zephyrus, joka saa GTX 1080-prosessorillaan tulokseksi 5 474. Ja se on kolme kertaa kalliimpi kuin Trident 3!

SSD-levyn siirtonopeus on 429 MB/s, mikä on melkein kaksi kertaa nopeampi kuin Asusilla. Mutta ei siltikään mikään ennätysnopeus.

On itsestäänselvää ja luonnollista, että MSi Trident 3:ssa on tehty kompromisseja tehojen suhteen – onhan sen hintakin murto-osa tavallisesti testaamistamme pelikoneista. Kompromissit on kuitenkin toteutettu huolella, ja tehot ovat täysin riittävät.

Johtopäätökset

MSi Trident 3 on hyvin tehty ja vakavasti otettava PC teknistä laatua vaaliville pelaajille. Tietenkin tarjolla on nopeampia pelikoneita, joiden kuvanopeus on raskaissa peleissä vieläkin vaikuttavampi, mutta ne ovat myös huomattavasti kalliimpia. Useimmat pelaajat eivät kuitenkaan tarvitse tämän enempää tehoja. RAM-muistin, kovalevyn ja näytönohjaimen vaihtaminen onnistuu, mikä tekee PC:stä houkuttelevan vaihtoehdon pelikannettavalle.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen näytönohjain, hyvä prosessori, loistava hinta. Mitä muuta enää tarvitsee? Vastauksena edelliseen: ehkäpä näytön, hiiren ja näppäimistön, sillä ne eivät kuulu hintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

OLED-pelinäytöissä vihdoinkin valinnanvaraa

Ääni & Kuva
Scroll to Top