: MSi Trident 3 VR7RC-241EU

Konsolin kuolemaksi

MSi Trident 3 ei vie pelikonsolia enemmän tilaa televisiotasolta, mutta se tarjoaa konsolia enemmän mahdollisuuksia ja muskeleita.
Ääni & Kuva kiteyttää
Erinomainen näytönohjain, hyvä prosessori, loistava hinta. Mitä muuta enää tarvitsee?
Vastauksena edelliseen: ehkäpä näytön, hiiren ja näppäimistön, sillä ne eivät kuulu hintaan.
Faktat

Prosessori: 3,6 GHz Intel Core i7-7700HQ (4 ydintä, 8 säiettä)

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1060m 3 GB RAM

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Mitat/paino: 7,2 x 34,6 x 23,2 cm/3,17 kg

Verkkosivusto: msi.com

Hinta: 1 200 €

Mainos
Mainos
forfatter

MSi on tunnettu raskaan sarjan pelikoneistaan – jos haluaa nopean laitteen, on siitä oltava valmis maksamaan. MSi Trident 3 on suunnattu hieman erityyppiselle ja vähemmän ostovoimaiselle yleisölle. Kyseessä on ”konsolimallinen” PC, joka voidaan asettaa pöydälle makaamaan tai telineen avulla pystyyn. Tietokoneen etuosasta löytyy kuuloke-, mikrofoni- ja USB-liitäntöjen lisäksi HDMI-korttipaikka ja USB-C. Niinpä VR-lasien käyttö onnistuu helposti. Takaa löytyy vielä lisää USB-portteja, verkkoliitäntä (wifi sisäänrakennettuna) sekä liitäntäpaikka näyttöä varten. Vaikka kone on pieni, on näytön ulostulot (HDMI, DisplayPort ja DVI) erillisessä näytönohjaimessa, joka vie suuren osan koneen sisätiloista.

Kuten Asusin kilpailevassa koneessa, on MSi Trident 3:ssakin näytönohjain Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB:n grafiikkamuistilla. Pääprosessori puolestaan on Asusia astetta tujumpi: 3,5 GHz:n Intel Core i7. Loput speksit ovat identtiset, eli RAM-muistia löytyy 8 GB ja SSD-levy on kooltaan 250 GB.

MSi Trident 3:a voisi helposti erehtyä pitämään pelikonsolina PC:n sijaan. Kuva: MSi

 

Benchmarkit

Tehokkaamman ja kalliimman prosessorinsa ansiosta on Trident 3:lta lupa odottaa parempaa suorituskykyä puhtaasti tehoilla mitattuna. Ja näin todella onkin: GeekBench 4 -testin pisteet ovat 4 954 (singlecore) ja 16 877 (multicore). Sen paremmaksi tulos ei voi tällä hetkellä oikein mennäkään, mikä todistaa laitteen piilottelevan täysveristä PC:tä leikkisän kuorensa alla.

3D Mark Time Spy -grafiikkatestissä Trident 3:n tulos on 4 185 pistettä. Tulos on nopeampi kuin Asus Gr8:llä, jossa on sama näytönohjain. Nopeampiakin koneita toki on, mutta silloin näytönohjaimenkin tulisi olla tehokkaampi ja kalliimpi. Tämän hetken ennätystä pitää Asus ROG Zephyrus, joka saa GTX 1080-prosessorillaan tulokseksi 5 474. Ja se on kolme kertaa kalliimpi kuin Trident 3!

Annons

SSD-levyn siirtonopeus on 429 MB/s, mikä on melkein kaksi kertaa nopeampi kuin Asusilla. Mutta ei siltikään mikään ennätysnopeus.

On itsestäänselvää ja luonnollista, että MSi Trident 3:ssa on tehty kompromisseja tehojen suhteen – onhan sen hintakin murto-osa tavallisesti testaamistamme pelikoneista. Kompromissit on kuitenkin toteutettu huolella, ja tehot ovat täysin riittävät.

Johtopäätökset

MSi Trident 3 on hyvin tehty ja vakavasti otettava PC teknistä laatua vaaliville pelaajille. Tietenkin tarjolla on nopeampia pelikoneita, joiden kuvanopeus on raskaissa peleissä vieläkin vaikuttavampi, mutta ne ovat myös huomattavasti kalliimpia. Useimmat pelaajat eivät kuitenkaan tarvitse tämän enempää tehoja. RAM-muistin, kovalevyn ja näytönohjaimen vaihtaminen onnistuu, mikä tekee PC:stä houkuttelevan vaihtoehdon pelikannettavalle.

Myös tässä testissä

Asus Gr8 TO222

Hyvää vastinetta euroille

Pienemmän budjetin ei tarvitse tarkoittaa tyytymistä hitaampiin ja tökkiviin peleihin, osoittaa Asus Gr8.

Erittäin kompakti ”pelikonsoli”. Erinomaista suorituskykyä hyvään hintaan.
Vain i5-prosessori. Raskaimpia pelejä ei voi suorittaa täysillä asetuksilla.

Vastaa