: Huawei P10 Plus

Uudenlaisia mahdollisuuksia

Kaksoiskenno tarjoaa luovia mahdollisuuksia, mutta automatiikka ei aina pysy perässä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaksoislinssi efektien luomiseen. Paljon asetusvaihtoehtoja. Hyvä terävyys.
Ohjelmisto voi ylikuumentua. Muotokuvissa ei-toivottua blurria. Ajoittaista ylivalottumista.
Näyttö: 5,5 tuuman IPS 2560 x 1440 (540 ppi)

Etukamerat: 20 Mp 27mm OIS F1.8 + 12 Mp OIS F1.8

Selfiekamera: 8 Mp F1.9

Kennon koko: Ei ilmoitettu

Mitat/paino: 153 x 74 x 7 mm/165 g

Akku: 3 750 mAh (ei vaihdettavissa)

Verkkosivusto: consumer.huawei.com

Hinta: 700 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Huawei on työskennellyt ankarasti parantaakseen ensimmäisten kameroidensa keskikertaisuudesta. Viime vuoden P9-malli aloitti yllättävän yhteistyön kameravalmistaja Leican kanssa. Niin päivänvalon näki kaksoiskamera, joka on saanut jatkoa P10-mallissa. Resoluutiota on parannettu, ohjelma tunnistaa muotokuvat ja tukee 4K-videota. Plus-mallissa on lisäksi valoherkkä kenno ja päivitetty objektiivi.

Asetuksia löytyy päätähuimaava määrä mutta ne on jaoteltu loogisesti. Vasemmalle pyyhkäisemällä pääsee valitsemaan jonkin 10 kuva-asetuksesta tai 3 videoasetuksesta. Oikealle pyyhkäisy tuo valittavaksi RAW-formaatin ja kohdetta seuraavan autofokuksen. Alhaalta valikko marssittaa manuaaliasetukset tarkennuspisteineen, ISO-asetukset, suljinnopeuden, valotuksen, tarkennuksen säädön ja valkotasapainon. Automatiikkaa käyttäessä voi silti valita taka-alan tarkkuuden, muotokuva-asetuksen, värikylläisyyden ja väriefektit.

Kaksoisobjektiivi P10-mallissa ei toimi niin kuin kuvittelisi. Toinen kenno on tavallinen RGB ja toinen mustavalkoinen. Tämä ei tarkoita vain kunnollisten mustavalkokuvien ottamista, vaan sitä että molemmat toimivat yhtäaikaisesti. Toisen kennon keskittyessä värintoistoon, huolehtii toinen paremmasta valoisuudesta, kontrasteista ja yksityiskohdista. Muotokuva-asetus tekee taustasta miellyttävän epätarkan mutta automatiikka luo kuvaan hieman keinotekoisen ilmeen.

P9-kameraan verrattuna saa P10:llä otettua kuvia nopeammin, sillä kamera käynnistyy ja tarkentaa nopeammin. Hyvässä valossa kuvat valottuvat oikein, valkotasapaino on kohdillaan ja terävyys erinomainen. Haastavammissa olosuhteissa kamera tekee pääosin hyvää työtä kuvien valaisemisessa, mutta toisinaan automatiikka toimii yli-innokkaasti.

Johtopäätökset

P10 Plus toimii automaattiasetuksilla hyvin, mutta saadakseen parhaan hyödyn irti kannattaa käyttää manuaalisia asetuksia ja päästää luovuus valloilleen. Kaksoislinssi teettää kuviin tarkat yksityiskohdat ja loistavan dynamiikan. Joskus automatiikka kuitenkin pettää hankalassa valaistuksessa ja päätyy käsittelemään kuvia väkivalloin. Kokonaisuutena kamera on silti erittäin varteenotettava.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös