Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

Testissä: Asus ZenBook 13 UX333FN

Melkein parempi

Taiwan jää rimaa hipoen toiseksi: Asus ZenBook 13 suoriutuu aika hyvin, mutta näyttö ei vastaa odotuksia.

/ 02.06.2019 - 21:37
Asus ZenBook 13 UX333FN

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Kevyt ja kompakti mutta silti vankkarakenteinen. Erittäin hyvä näppäimistö ja numeronäppis. Hyvä akunkesto ja kunnon liitännät.
  • Näyttö ei ole kirkkaimmasta päästä eikä toimi kosketuksella. Melko huono ääni. Suorituskyky hintaan nähden heikko.

Asus ZenBook 13 on hieman kalliimpi kuin Huawei MateBook 13, mutta vie toisaalta vähemmän tilaa. MateBook 13 on kylläkin näistä kahdesta ohuempi, mutta muuten ZenBook 13 on vaikuttavan kompakti ja selvästi pienempi. Se muistuttaa kooltaan oikeastaan naisten iltalaukkua. Paino on vain muutaman gramman yli kilon, joten kone on miellyttävä ottaa mukaan mihin vain. Keveydestään huolimatta kannettava on erittäin vankka, materiaalina alumiinin ja magnesiumin seos. ErgoLift-sarana nostaa näppäimistön mukavaan kulmaan, kun kannen avaa.

Kompaktin koon vuoksi koneeseen ei mahdu täysikokoista näppäimistöä, mutta vaikka näppäimet ovatkin tavallista pienemmät, on niiden väleissä hyvin tilaa ja tuntuma on miellyttävä. Asus on onnistunut mahduttamaan NumberPad-nimisen numeronäppäimistönkin mukaan: se näyttää valaistut numerot kannettavan ohjauslevyllä. Ratkaisu toimii yllättävän hyvin, ja on siistiä, että ohjauslevy toimii kuitenkin ohjaukseen, vaikka numerot olisivatkin näkyvillä. Kyse on vain sormen painalluksen eroista.

UX333 04 numberpad 56407
Piskuinen NumberPad, jonka voi aktivoida ZenBook 13:n kosketuslevyyn, tuntuu ehkä aluksi oudolta, mutta toimii hyvin. Kuva: Asus

Testikappaleessamme oli 13-tuumainen 16:9-kuvasuhteen anti-glare-näyttö. Vaikka näyttöä ympäröivä kehys onkin erittäin kapea ja sievä (näyttö vie 95 % koko koneesta), on kokonaisvaikutelma ruudusta pienoinen pettymys. Resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä, mikä ei tarjoa suurinta mahdollisinta työskentelytilaa pienelle näytölle. Näyttö ei myöskään yllä kirkkaudessa markkinoiden parhaiden joukkoon, ja siitä puuttuu kosketusominaisuus. Se tuntuu hassulta näin kompaktissa kannettavassa.

Äänenlaatukaan ei ole parhaimmasta päästä, vaikka Asus lupailee sekä surroundääntä että optimoitua Harma Kardonin ääntä. Sisäänrakennetut stereokaiuttimet ovat ok, mutta kuulokkeiden kanssa äänikuva jää epätyydyttäväksi, ja siitä puuttuu sekä painoa että laajuutta.

Testin molemmilla koneilla on lähes identtiset konfiguraatiot – ZenBookilla jopa 16 GB muistia MateBookin 8 GB:iin verrattuna – mutta silti Asus jää jalkoihin suorituskyvyssä. Puhtaasti prosessoritehoa katsoen, perustoimistotehtävissä ja 3D-grafiikoissa, ZenBook 13 ei onnistu yhtä hyvin kuin kilpailijansa. ZenBook 13 toisaalta hakkaa MateBook 13:n akunkestossa – akku kestää lähes kaksi kertaa pidempään, mutta akku onkin MateBookin suurin heikkous.

Asus ZenBook 13 vie voiton myös liitäntöjen määrässä (USB-A, USB-C, HDMI, microSD), sillä MateBook 13 tarjoaa vain kaksi USB-C-porttia.

Kompaktista muotoilustaan, hyvästä akunkestostaan ja laajasta liitäntävalikoimastaan huolimatta Asus ZenBook 13 vetää lyhyemmän korren kisassa Huawei MateBook 13:sta vastaan. Kisan ratkaisee Huawein hyväksi Asuksen korkeampi hinta ja selvästi heikompi näyttö.

Karakter
Asus ZenBook 13 UX333FN

Myös tässä testissä

Huawei MateBook 13

Kiinalainen vie voiton

Huawei MateBook 13 voittaa hinnan, näytön ja suorituskyvyn ansiosta.

Tyylikäs ja korkearesoluutioinen kosketusnäyttö, jonka kirkkaus ja kontrasti ovat kohdallaan. Hyvä suorituskyky ja erittäin kilpailukykyinen hinta.
Huono akunkesto ja liian vähän liitäntöjä, adapteri on välttämätön. Tuulettimen ääni häiritsee.
Lue koko testi
Peter Gotschalk
(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsung QD-OLED: Tässäkö paras näyttö pelaajille?

Salamannopea mesh-verkko

Enemmän AI-tehoja

Pelaajalle ja tekijälle

Parempi kuin paras – ja kalliimpi

Täydellinen budjettiluokan PC

Vähän enemmän vähän halvemmalla

Käsittämättömän kova

Tehopakkaus viihtymiseen

Ensimmäinen Snapdragon-kone testissä!

Hillitty pelikannettava kohtuuhintaan

Pistimme näppimme peliin: suuri pelinäppäimistövertailu!

Ääni & Kuva
Scroll to Top