Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Netgear Orbi AC2200

Wifi riittämään

Jos langaton verkko ei tunnu riittävän kodin perukoille asti, on Orbi harkitsemisen arvoinen.

Julkaistu 23.11.2017 - 12:43
Netgear Orbi AC2200
Mikael Hansen

Tuntuuko langaton verkko pätkivän talon perukoilla? Ratkaisu ongelmaan on Mesh-järjestelmä, joka käytännössä tarkoittaa useita reitittimiä, jotka levittävät wifin koko kotiin. Useampi valmistaja on havahtunut tämäntyyppisen tuotteen kysyntään. Googlekin hyppäsi jokin aika sitten mukaan kisaan. Tällä kertaa testaamamme malli on Netgearin valmistama Orbi. Järjestelmä koostuu melko suurista mutta hillityn näköisistä valkoisista laitteita. Yksi on reititin ja toinen satelliitti.

img 0207 24001
Kuva: Netgear

 

Helppo asennus

Reititinjärjestelmäksi Orbi on todella helppo asentaa. Ensin pääyksikkö kytketään verkkoon ja sitten satelliitti. Niihin syttyy valot, kun ne on yhdistetty. Niitä ei pidä sijoittaa liian kauas toisistaan, mutta kuitenkin niin, että koko haluttu alue saadaan peittoon. Asennus itsessään tapahtuu mobiililaitteelta. Se etenee intuitiivisesti, eikä tarvitse tehdä juuri muuta kuin vaihtaa salasana ja antaa verkolle nimi. Sovelluksesta voi myös sallia ja määrittää vierasverkkoja, testata internetin nopeuden sekä tarkistaa verkkoon kytketyt laitteet. Ikävä kyllä Mesh maksaa enemmän kuin perinteiset reitittimet. Kahden yksikön kokonaisuus kustantaa yli 400 euroa, mikä on yli tuplasti enemmän kuin tavallisesti.

Mainos
Netgear Orbi 23999
Kuva: Netgear

 

Johtopäätökset

Netgear Orbi on hyvä mutta kallis ratkaisu monen kohtaamaan ongelmaan: wifin huonoon peittävyyteen kotona. Orbin asennettua voi striimailla ja surffailla ilman pätkimistä tai pitkiä latausaikoja. Järjestelmä on helppo asentaa ja käyttää, mutta hinta saa hikoilemaan. Loppujen lopuksi huono netti on kuitenkin ikävämpi vaihtoehto.

Ääni & Kuva kiteyttää

Orbi tarjoaa täyden verkon nopeuden koko kotiin. Helppo asentaa. Asetuksia on vähän ja hinta melko korkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saisiko olla ekstranäyttö?

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Ääni & Kuva
Scroll to Top