: Copenhagen Blinds

Hitaat kaihtimet

Moottoroidut sälekaihtimet tekevät arjesta sekä helpompaa että hankalampaa.

forfatter
Julkaistu 23.11.2017 - 11:54
Ääni & Kuva kiteyttää
On aika siistiä ohjata kaihtimia napinpainalluksella. Sälekaihdinten design on erittäin kaunis.
Moottoroidut sälekaihtimet ovat vastaus ongelmaan, jota ei ole.
Faktat

Copenhagen Blinds

Sovellus: iOS ja Android

Akunkesto: 3–6 kk

Verkkosivusto: byartandersencph.com

Valmistaja: Art Andersen

Hinta: Alkaen 550 €

Ei näytä olevan juuri mitään rajoja sille, millaisista tuotteista voi tehdä älykkäitä. Uusi ja melko kummallinen esimerkki tästä on tanskalaisen Art Andersen CPH:n moottoroidut sälekaihtimet nimeltään Copenhagen Blinds. Kaihtimia saa mustana, valkoisena ja hopeanharmaana. Ne ovat yllättävän leveät, ja niissä on akku ja johto yläreunassa. Kaihtimia ohjataan kännykkäsovelluksella tai erityisellä Wall Controller -kaukosäätimellä. Enää ei tarvitse vetää narusta tai kääntää nupista nähdäkseen ulos.

Kuulostaa fiksulta, mutta toimintoon on vaikea tottua. Muutaman sekunnin vievä operaatio venyykin melkein minuuttiin. Aivan liian hidasta siis, mikä saa miettimään, miksi ihmeessä tanskalaiset ovat tehneet jostakin näin yksinkertaisesta näin hankalaa. Kuinka paljon kauniit kaihtimet lohduttavat, jos niiden käyttäminen on vain ärsyttävää?

Kuva: Valmistaja

 

Homekit-tuki puuttuu

Sitä paitsi niinkin yksinkertainen asia kuin integrointi Apple Homekitiin puuttuu. Kuulemma parannus asiaan on luvassa, samoin kuin valomittari.

Kaihdinsovelluskin vaatisi pientä säätöä. Ja viimeiseksi on mainittava hinta. Yksi kaihdin maksaa lähes kuusisataa euroa, ja päälle Wall Controller, joka helpotta kaihdinten ohjausta hieman ja maksaa satasen. Toisin sanoen kyseessä on varsin kallis ratkaisu itsekseen toimiville kaihtimille.

Kuva: Valmistaja

 

Johtopäätökset

Copenhagen Blinds on hyvännäköinen ja ihan fiksu keksintö. Valitettavasti se on myös erinomainen esimerkki ratkaisusta ongelmaan, jota ei ole olemassa. Ainakaan yksityiskodeista puhuttaessa, sillä hidas ja hankala ohjaus muuttuu äkkiä arjen ärsyttäväksi askareeksi.

Mainos

Päivän tarjoukset

Mikael Hansen


Send this to a friend