Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony SRS-XV900

Biletunnelmaa parhaimmillaan

Sonyn suurin bilekaiutin on kallis, mutta vakuuttaa lähes kaikessa. Tämä jos jokin luo kunnon bileet!

Julkaistu 10.07.2023 - 08:00
Sony SRS-XV900
Lasse Svendsen

Pienemmän SRS-XV800n tapaan 25-kiloinen SRS-XV900 kulkee pyörillä ja jaksaa soittaa 25 tuntia putkeen. Se on kuitenkin paljon suurempi, itse asiassa suurimpia koskaan testaamiamme bilekaiuttimia, vaikka olemme tutustuneet sellaisiin jätteihin kuin JBL Partybox 710 ja Soundboks.

Sonys SRS-XV900 on toiminnoiltaan kuin pienempi SRS-XV800. Myös tässä on optinen sisääntulo televisiota varten sekä mikrofoni- ja kitaraliitännät. Karaoketoiminto löytyy, ja DJ:tä voi leikkiä kannen paneelista päälle laitettavista ääniefekteistä.

Kaiutin on varustettu vielä useammalla elementillä kuin SRS-XV800. Bassoelementti on muhkea, 32 x 32 cm. Kun se tuottaa ääntä bassorefleksiporttiin, syntyy mahtava bassontoisto, joka sekä kuuluu että tuntuu. Mega Bass -napin kanssa kannattaa olla varovainen: liika basso voi alkaa pyörryttää…

Mainos

Kaikkiaan kuusi diskanttielementtiä on sijoitettu jakamaan ääni 360 astetta, ja kaksi keskirekisterielementtiä huolehtivat muun muassa laulun erottumisesta.

Kaiutinta voi pienemmän mallin tapaan ohjata joko paneelia tai Music Center -sovellusta käyttäen. Sovelluksessa voi ohjata musiikkia sekä yhdistää useampia Sonyn kaiuttimia keskenään. Fiestable-toiminnolla säädetään valoja, DJ-toimintoja ja muuta.

Sony SRS XV900 panel
Kuva: Lasse Svendsen

Biletunnelma 11/11

Kun katsoo SRS-XV900:aa, saattaa ajatella, että se on vain suurempi versio SRS-XV800:sta. Kaiuttimissa on toki paljon samoja ominaisuuksia, kuten Mega Bass, Fiestable, DJ-säädöt, kitara- ja mikkisisääntulo sekä tietysti diskovalot. Mitä muuta rahalla saa?

Enemmän ääntä, parempaa äänenlaatua ja mukaansa tempaavampaa biletunnelmaa.

Siinä on lisäulottuvuus, joka pienemmästä SRS-XV800:sta puuttuu, nimittäin täyteläinen ja läsnäoleva keskirekisteri. PNAUn ja Khalidin The Hard Wayn basso soi isommin ja selkeämmin erottuvana. Samalla keskirekisterissä on paljon voimaa, kun taas SRS-XV800:lla se on vaimeampi.

Everything But the Girlin Nothing Left To Losessa laulu on kirkkaampi, ja kaiuttimet tempaavat uskottavasti mukaansa Noah Cyruksen ja Benjamin Gibbardin Every Beginning Ends -kappaleella. Soittimet ovat tässäkin paremmin läsnä ja laulu erottuvampi ja enemmän etualalla.

Sony SRS-XV900 on paras testaamamme bilekaiutin. Siinä on kaikki wifiä ja jääkaappia lukuun ottamatta, mutta on se kalliskin. Bileet nousevat tällä volyymiasteikolla legendaariseen 11 saakka, ja jos haluaa laulaa ja soittaa mukana tai vain tanssia valojen vilkkuessa, ei Sonyn kaiuttimella voi mennä pieleen.

Karakter
Sony SRS-XV900
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Pieni PA-systeemi diskovaloilla. Kunnon potkua bassossa ja mahtava volyymi. Yllättävän hyvä äänenlaatu bilekaiuttimeksi. Iso ja kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top