Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Enkl Sound Copenhagen ES1

Koko viikonlopun bileisiin

Enkl Sound Copenhagenin uutuus saa toivomaan, että Tanskasta tulisi enemmänkin kaiuttimia.

Julkaistu 10.07.2023 - 08:00
Enkl Sound Copenhagen ES1
Lasse Svendsen

Emme olleet toimituksessa kuulletkaan Enkl Sound Copenhagenista, ennen kuin sähköpostiin tipahti merkin tiedote. Ja sen perässä testikappale, jollaista emme ole ennen nähneet.

Kierrätysmuovista valmistettu harmaa kaiutin on syntynyt halusta luoda kovaa ja kirkkaasti soittava kaiutin. Ja sellainen, josta ei akku lopu ihan heti. Valmistajan mukaan akku kestää käsittämättömät 80 tuntia, ja ainakin 20 tuntia täydellä volyymilla. Joka on kauhistuttavat 125 desibeliä.

Kaksi 10-tuumaista bassoelementtiä ja suuri diskanttielementti petaavat aikamoista bassontoistoa 12-kiloiselle kaiuttimelle, joka koostaan huolimatta on kannettavissa ainakin lyhyitä matkoja. Kaiutin sisältää kolme D-luokan ja 80 watin vahvistinta, ja bassoa avittaa fyysisesti bassorefleksiportti ja sähköisesti Enklin sovelluksesta löytyvä 10-kaistainen taajuuskorjain.

Mainos

Kaiutin tulee saamaan laiteohjelmistopäivityksen vielä vuoden 2023 aikana. Sen jälkeen useampia kaiuttimia voi liittää yhteen ja myös stereoksi. Kaikki ohjausnapit ovat laitteen takapuolella, myös Bluetooth-yhteys, virtakytkin ja volyyminsäätö. Kaiuttimessa on kantokahva ja USB-C-portti mukana tulevaa virtalähdettä varten.

Enkl Sound Copenhagen ES1 buttons
Kuva: Lasse Svendsen

Biletunnelma: 10/11

Kun purin Enkl Sound Copenhagenin kaiuttimen paketistaan, olin pettynyt. Harmaa muovipinta naarmuuntuu helposti, ja viimeistely on niin halvan näköistä, että Sonyn insinöörit paheksuisivat. Pienempi JBL Boombox 3 Wi-Fi on vakuuttavampaa laatua, joten ensin oli vaikea tajuta, miksi Enkl Soundin kaiutin maksaisi näin paljon.

Mutta “the proof is in the pudding”, kuten Englannissa pruukataan sanoa.

Kun Noah Cyruksen ja Benjamin Gibbardin Every Beginning Ends virtaa ulos harmaasta kuoresta, tajuan, että ES1-kaiuttimen kohdalla on haluttu tehdä muutakin kuin kovaa ja kirkkaasti soiva kaiutin. Valmistaja on lähtenyt tavoittelemaan todellisia audiofiilejä, jotka tietysti tykkäävät myös juhlia. Mikään muu tämän vertailun kaiutin ei toista Every Beginning Endsin lauluosuuksia samalla erottelevuudella ja läpinäkyvyydellä.

PNAUn ja Khalidin The Hard Way kuulostaa kovemmalta ja enemmän PA-systeemin kautta tulevalta Sonyn isolla SRS XV900:llä soitettuna, mutta Sonylta puuttuu ES1:n tasapaino ja erottelevuus, jos näin voi ulkokäyttöön sopivasta Bluetooth-kaiuttimesta sanoa. Uusi tanskalaisfirma siis vakuuttaa ensimmäisellä kaiuttimellaan. Basso ei kutkuta vatsanpohjaa yhtä tiukasti kuin SRS-XV900, mutta audiofiilin korvia ES1 hivelee enemmän.

Enkl 2 Enkl 3 Enkl 1
<
>
Karakter
Enkl Sound Copenhagen ES1
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Hämmästyttävän avoin ja tarkka äänikuva, massiivinen paine ja silti basso hyvin kontrollissa. Vau. Rutkasti biletunnelmaa ja samalla erinomaista äänenlaatua. Luja volyymi. Ei valoja tai muita temppuja. Kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top