Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Boombox 3 Wi-Fi

Ruutitynnyri

JBL Boombox 3 Wi-Fi on tämän hetken markkinoiden paras kannettava kaiutin.

Julkaistu 10.07.2023 - 08:00
JBL Boombox 3 Wi-Fi
Lasse Svendsen

JBL Boombox 3 Wi-Fi on osa JBL:n uuden sukupolven kannettavien kaiuttimien mallistoa. Pienemmän Charge 5 Wi-Fin tapaan Boombox 3 Wi-Fi mahdollistaa sekä Bluetooth- että Wi-Fi 6 yhteyden. Kaiutin tukee myös AirPlay 2:a, Chromecastia ja Alexan monihuonesysteemiä. 96 kHz:n 24-bittisten tiedostojen toisto onnistuu kotiverkossa.

Siihen yhtäläisyydet Charge 5 Wi-Fin kanssa loppuvatkin. Boombox 3 Wi-Fi on nimittäin huomattavasti isompi ja varustettu useammalla kaiutinelementillä ja suuremmalla teholla kuin pienet kaiutinmallit. Reunoilla olevat passiivisäteilijät tuovat vielä lisää bassoa keskelle sijoitetun 19 x 11 cm:n bassoelementin lisäksi. Kaiuttimessa on myös kaksi 2 cm:n diskantti- ja kaksi 8 x 8 cm:n keskirekisterielementtiä.

On sanomattakin selvää, että Boombox 3 Wi-Fi soittaa lujempaa ja muhkeamman basson saattelemana kuin sekä Marshall Middleton että JBL Charge 5 Wi-Fi. Se soittaa itse asiassa yhtä kovaa kuin paljon suurempi ja kalliimpi Sony SRS-XV800.

Mainos

Lisäksi Boombox 3 Wi-Fi osaa tempun, johon muut tämän vertailun kaiuttimet eivät pysty: se tukee Dolby Atmos -ääntä. 3D-ääni laitetaan päälle JBL One -sovelluksesta, josta voi myös tehdä yksinkertaisia ääniasetuksia, kuten basson, keskirekisterin ja diskantin säätöä.

JBL-kaiutin on IP67-luokiteltu, ja se soittaa 24 tuntia yhdellä latauksella.

JBL Boombox 3 wifi hand
Kuva: Lasse Svendsen

Biletunnelma: 9/11

Kaiuttimen edellisen sukupolven malli, JBL Boombox 3, tarjosi yllättävän kovaa äänenpainetta kokoonsa nähden. Wi-Fi-versiossa on parempi äänenlaatukin parempien elementtien ansiosta: äänikuva on avoimempi, erottelevampi ja vivahteikkaampi. Hyvä äänenlaatu yhdistettynä mahtavaan äänenpaineeseen täyttä sataneliöisen terassinkin uljaalla ja mukaansa tempaavalla soinnilla.

Boombox 3 Wi-Fi soittaa selvästi lujempaa kuin Charge 5 Wi-Fi ja vastaa isomman Sony SRS-XV800:n tasoa. JBL:n etu on kuitenkin kannettavampi koko. Jos haluaa viedä musiikin mökille, rannalle, veneeseen tai puistoon, on Boombox 3 Wi-Fi oikea valinta. Kanssajuhlijat yllättyvät PNAUn ja Khalidin The Hard Wayn bassosta, joka saa innottomimmankin vieraan tanssijalan vipattamaan. Jos ei tee mieli tanssia edes Everything But the Girlsin Nothing Left To Losea, se ei ole JBL:n vika.

Emilie Nicolasin Dolby Atmos -raidaksi äänitetty Easy ei toistu millään muulla vertailun kaiuttimella näin hienona. Laulu kelluu kaiuttimen yllä ja musiikki keriytyy auki kaiuttimen kokoa suuremmassa äänikuvassa.

Karakter
JBL Boombox 3 Wi-Fi
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mikä voima! Todella muhkea ääni, vahva basso ja huomattava äänenpaine. Plussaa Dolby Atmoksesta ja wifistä. Iso ja painava ollakseen kannettava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top