Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Marshall Willen

Budjettiratkaisu illanistujaisiin

Marshallin minikaiutin on täydellinen intiimeihin illanistujaisiin.

Julkaistu 10.07.2023 - 08:00
Marshall Willen
Lasse Svendsen

Pikkuruinen Marshall Willen on vertailun ainoa kaiutin, jonka olemme jo aiemmin testanneet. Koska se soittaa kokoonsa nähden niin hyvin, päätimme ottaa sen kuitenkin mukaan edustamaan vaihtoehtoa sellaiselle, joka ei tarvitse isoa kaiutinta mutta haluaa kuitenkin hyvää ääntä.

Willen on paljon pienempi kuin Marshall Middleton ja JBL Charge 5 WiFi, eikä se jaksa soittaa yhtä lujalla volyymilla tai kovalla äänenpaineella. Sen sijaan se luo tunnelmaa kahden, kolmen tai neljän hengen illanistujaisiin, joissa musiikkia ei haluta soittaa erityisen kovalla. Willem mahtuu taskuunkin, joten se kulkee helposti mukana minne vain, missä halutaan juhlia pienimuotoisesti. Akku kestää 15 tuntia, kaiutin on roiskesuojattu ja pienellä silikoniremmillä sen saa ripustettua seinälle tai puunoksaan.

Marshallin sovellus ei tarjoa kummoisia ominaisuuksia, mutta sovelluksesta voi valita kolmen EQ-asetuksen väliltä ja yhdistää useampia kaiuttimia keskenään.

Mainos

Marshall 2

Biletunnelma: 4/11

On yllättävää, miten paljon ääntä saa 5 cm:n kokoisesta elementistä ja kahdesta passiivisäteillijästä. Willen soittaa lujempaa kuin luulisi, ja vaikka se ei ihan maata järisytäkään, riittää basso tuomaan rytmin esiin niin, että musiikki tempaa mukaansa.

Helppo kikka lisätä täyteläisyyttä ja bassoa on laittaa kaiutin nurin päin pöydälle tai ihan seinän viereen. Jos kuulijat eivät istu kovin kaukana, on äänenpainettakin enemmän kuin tarpeeksi. Isompi Middleton-kaiutin soittaa toki paljon lujempaa ja iskee etenkin bassossa kovemmin. Se on kuitenkin myös painavampi ja kalliimpi kuin taskuun sujahtava Willen.

Pieni Marshall Willen kannattaa valita, kun koko ja paino ovat tärkeysjärjestyksessä korkealla. Se kulkee näppärästi veneelle, puistoon tai matkalle. Kokonsa ja hintansa huomioiden se on todella hyvä ostos ja selvästi paras kaikkien pienimpien kaiuttimien kategoriassa.

Marshall Willen hand
Kuva: Lasse Svendsen

Karakter
Marshall Willen
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Paljon ääntä pienestä koosta huolimatta. Kohtalainen äänenpaine ja basso. 15 h akunkesto ja kompakti koko tekevät vedenkestävästä Marshallista hyvän reissukaiuttimen. Sovelluksesta ei ole kummoista iloa. Volyymia on vähäisesti isompiin Marshall-kaiuttimiin verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top