Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Charge 5 Wi-Fi

Kiertueystävällinen bilekaiutin

JBL Charge 5 Wi-Fi tarjoaa hyvää ääntä niin kotona kuin ulkonakin, mutta koko rajoittaa biletunnelmaa.

Julkaistu 10.07.2023 - 08:00
JBL Charge 5 Wi-Fi
Lasse Svendsen

JBL on lisännyt Charge 5 -kaiuttimeensa päivityksen, jonka myötä se on harvoja Wi-Fi 6 -tuella varustettuja kannettavia kaiuttimia. Päivitys tarkoittaa, että pikkuinen Charge 5 soittaa korkearesoluutioista 96 kHz:n 24-bittistä ääntä kotiverkossa.

Sointi on selvästi parempi kuin Bluetoothia käyttämällä, mikä on iso etu heille, joilla wifi kuuluu terassille tai parvekkeelle. Wifi-tuen ansiosta kaiutinta voi käyttää osana usean verkkoon liitetyn kaiuttimen kokonaisuutta Apple AirPlay 2:a tai Chromecastia käyttämällä. Alexan monihuonetoimintokin löytyy, mutta sitä harvemmin Suomessa käytetään.

JBL Charge 5 Wi-Fin voi yhdistää samanaikaisesti useampaan JBL:n kaiuttimeen Bluetoothin kautta. Näin saa täytettyä isonkin alueen musiikilla käyttäen montaa Chargea tai muita JBL:n malleja yhdessä.

Mainos

Charge 5 Wi-Fi soittaa musiikkia kahden pienen diskanttielementin ja niiden välissä olevan bassoelementin avulla. Reunoille sijoitetut passiivisäteilijät tuovat lisää syvyyttä bassontoistoon. Kaiutin sopii ulkokäyttöön ja sietää sadetta.

Akunkesto on noin 20 tuntia. Kaiutin ladataan USB:n kautta, kuten yleensäkin, ja siinä on USB-A-portti puhelimen latausta varten.
JBL One App -sovelluksessa voi säätää bassoa, keskirekisterin ja diskantin määrää. Sovelluksessa hallitaan myös soittolistoja ja yhdistetään useampi kaiutin soittamaan yhdessä.

JBL Charge 5 wifi passive bass
Kuva: Lasse Svendsen

Biletunnelma: 6/11

JBL Charge 5 maksaa tuplasti Marshall Willeniin nähden, ja vähemmän yllättävästi se myös tarjoaa isompaa ja täyteläisempää ääntä. Etenkin wifiä käyttäen, mutta myös Bluetoothilla painetta on enemmän. Basso on terävämpi ja painokkaampi, sointi erottelevampi ja äänikuva tietysti suurempi.

JBL täyttää helposti olohuoneen PNAUn ja Khalidin The Hard Wayllä, mutta sataneliöisellä terassilla ääni haipuu kauimpana istuvilta. Silloin tekee mieli nostaa volyymia, mutta samalla kohtaa pienen kaiuttimen ongelman. Se ei jaksa nostaa äänenpainetta täyttääkseen suuren tilan. Charge 5 Wi-Fi toimii kuitenkin erittäin hyvin pienemmissä tiloissa ja on mainio ratkaisu vaikkapa parvekkeelle tai veneeseen.

JBL Charge 5 Wi-Fi on hyvä kompromissi kannettavuuden ja biletunnelman välillä. Se ei ole volyymiltään mahtavin kaiutin, mutta luo silti mukavasti tanssittavaa tunnelmaa.

Karakter
JBL Charge 5 Wi-Fi
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Soittaa lujaa ja kirkkaasti tiettyyn pisteeseen saakka. Hyvä bassontoisto ja täyteläinen ääni. Plussaa wifistä. Isoissa tiloissa äänenpaine jää rajalliseksi. Ei erityisen fokusoitunut tai erotteleva sointi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Ääni & Kuva
Scroll to Top