TESTISSÄ 6 langatonta nappikuuloketta

Nappikuulokkeiden uusi napakymppi?

Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.

True wireless ørepropper, Huawei Freebuds Pro, Bose QuietComfort Earbuds, Jabra Elite 85t, Sony WF-SP800N, X by Kygo Xellence, Sennheiser CX 400BT

Kun pari vuotta sitten puhuttiin langattomista kuulokkeista, oli selvää, että se tarkoitti langattomuutta kännykän ja kuulokkeiden välillä, mutta oikean ja vasemman kuulokenapin välillä kulki tietenkin johto. Ajat muuttuvat ja nopeasti, ja nyt langattomista nappikuulokkeista puhuttaessa on jokseenkin kaikille selvää, että kyseessä on täysin langattomat eli true wireless -kuulokkeet. Nykyään vain hifiharrastajilla ja hipstereillä on kuulokkeissaan johdot.

Jos ilmeisen miinuspuolen unohtaa – eli sen, miten paljon helpompaa onkaan hukata irtonainen kuulokenappi – ovat langattomat nappikuulokkeet kaikin puolin kätevät.

Lue myös: 11 täysin langatonta kuuloketta – Täydellisen langatonta vapautta

Mainos

Ensimmäinen etu johdon puuttumisessa on hankauksesta johtuvan äänen häviäminen. Toisena mainittakoon kaiutinelementtiin integroitu vahvistin, jonka ansiosta ääni syttyy ja sammuu erittäin nopeasti. Kolmas pointti on nappikuulokkeiden pieni koko, jonka vuoksi niitä on helppo pitää mukana missä vain, eikä koskaan tarvitse selvitellä johtosolmuja.

Vasemmalta oikealle: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Lyhyempi akunkesto ja hiljaisempi ääni

Täysin langattomissa kuulokkeissa on pari heikkoa kohtaa: ensinnäkin akunkesto on noin puolet puolilangattomista, yleensä noin 5 tunnin luokkaa. Tosin kuulokkeiden säilytyskotelo toimii myös latauspaikkana, joka lataa nappeja, kun niitä ei käytä ja josta soittoaikaa saa yleensä moninkertaisesti.

Toisena puutteena on vahvistimelle annettu pieni tila. Siksi langattomat kuulokkeet jäävät yleensä äänenvoimakkuudeltaan melko hiljaisiksi verrattuna muihin kuulokkeisiin. Äänenlaatu ei välttämättä ei ole sen huonompi kuin muissakaan, mutta pakattu Bluetooth-ääni on toki aina huonompi lähtökohta musiikin kuunteluun kuin korkearesoluutioinen ääni.

Testistä

Tähän testiin kokosimme noin parin sadan euron arvoisia kuulokkeita premium-luokasta. Kyseessä on siis monia huippumalleja (esimerkiksi Bang & Olufsen, Sony ja Sennheiser) edullisemmat mallit, jotka kuitenkin ovat merkittävästi parempia kuin noin satasen tai alle maksavat peruskuulokkeet. Hinta-laatusuhteeltaan tämä hintaluokka voi siis olla ihanteellinen, kunhan on tarkkana äänen ja ominaisuuksien kanssa.

Frekvenskurver for testhodetelefoner. Ingen av testhodetelefonene er nøytrale, og kurven til mange ligner hverandre. Det betyr ikke at de høres like ut heller. Målt med minidDSP EARS-mikrofon og REW-programvare.
Jatka lukemista
Exit mobile version