Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Nokia 8

Peruspuhelin Nokialta

Nopeimmat komponentit eivät vielä riitä, vaan kännykällä pitäisi olla myös USP (Unique Selling Point) – eikä siihen riitä Bothies.

Julkaistu 10.11.2017 - 13:45
Nokia 8
Mikael Hansen

Kovan kilpailun keskellä Nokia yrittää saada jalan takaisin oven väliin. Microsoft-seikkailu on nyt ohi ja kännyköitä valmistaa lisenssillä HMD Global, jonka viimeisin yritys tehdä uusi huippumalli on nimeltään Nokia 8. Puhelin toimii Android 7.1.1-äyttöjärjestelmällä, ja siinä on tämän hetken nopein Snapdragon-prosessori, 4 GB RAM ja 64 GB muistia. Aika perus. Design on melko tylsä ja paksut mustat reunat etupuolella saisivat olla huomaamattomammat. Takaosa on alumiinia. Testiversiomme oli harmaa, mutta puhelinta saa sinisenä ja oranssina. LCD-paneelista huolimatta näyttö on erittäin hyvä ja resoluutio on 2560×1440 pikseliä.

Snapdragonin ja runsaan RAM-muistin ansiosta ei ole yllätys, että Nokia 8 on nopea puhelin. Nopeuteen vaikuttaa myös se, että käyttöjärjestelmää on sörkitty mahdollisimman vähän ja HMD Global on luvannut Android-järjestelmän jatkuvat päivitykset. Akku on 3 090 mAh ja se kestää päivän verran, ei siis erityisen hyvin tai huonosti. Muiden uudempien Android-mallien tapaan puhelimessa on Quick Charge -toiminto nopeaa latausta varten.

Nokia 8 pyrkii erottautumaan kamerallaan ja sen ”Bothie”-ominaisuudella. Lyhyesti sanottuna se ottaa kuvan samanaikaisesti sekä etu- että takakameralla. Hauska kikka mutta ei tuo oikein mitään lisää. Kuten Huawein uusissa puhelimissa, myös tässä kamera on varustettu kahdella linssillä, toinen värillinen ja toinen mustavalkoinen. Muotokuvia saa tietysti otettua epätarkalla taustalla, ja on hienoa, että efektejä voi säätää tai poistaa editoidessa. Yleiseltä kuvanlaadultaan Nokia 8 onnistuu erinomaisesti hyvissä olosuhteissa. Fokusointi on kuitenkin vaikeaa ja hämärässä kohinaa tulee paljon.

Mainos

Johtopäätökset

Nokia 8 on erinomainen puhelin, josta kuitenkin puuttuu se jokin, joka erottaisi sen kilpailijoistaan. Suorituskyvyltään kännykkä on salamannopea, mutta ulkonäkö ei vakuuta – siinä ei ole paljoa Nokiaa jäljellä! Bothies-kuvaus on hauska kikka muutaman kerran, mutta jää pian unholaan. Jos kamera on tärkeä, saa parempia kuvia HTC U11:llä tai Samsung Galaxy S8:lla, jotka ovat suurin piirtein samanhintaiset.

Nokia 8 1 23315 picture2
<
>
Kuva: Nokia

Luotettava Android-puhelin hyvällä näytöllä ja akunkestolla Bothies-kuvat eivät ole riittävän kiinnostavia myymään puhelinta. Muotoilu on tylsä ja kamera pieni pettymys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Pixel 7a - keskihintaisten puhelinten uusi kunkku

Täydellinen keskihintainen puhelin

Ääni & Kuva
Scroll to Top