Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

: Apple iPhone 8 Plus

Paras kännykkäkamera

iPhone 8 Plus ei ole vain nopein puhelin vaan myös paras kuvaaja.

Julkaistu 10.11.2017 - 13:24
Apple iPhone 8 Plus
Jonas Ekelund

Ikävä puoli iPhone 8:ssa on se, että näyttää lähes identtiseltä iPhone 7:n kanssa. Sitä pitäisikin kutsua iPhone 7s:ksi. Ero on siinä, että takaosa on lasia, jotta langaton lataus onnistuu. Lasi ei tietenkään ole yhtä kestävää kuin metalli, mikä aiheuttaa hieman huolta.

Siinä on paljon suurempi näyttö kuin pienessä 8-mallissa, ja myös paljon parempi resoluutio. Laajan värikirjon ansiosta se tukee HDR-elokuvia. Uutta on sekin, että Apple toi puhelimen iPad Prosta tutun True Tonen, automaattisen valkotasapainon. Sen ansiosta kenno tulkitsee ympäristön valo-olosuhteita ja säätää värilämpötilaa sen mukaan, mikä saa kuvat näyttämään luonnollisilta.

Voisi sanoa, että kamera on sama kuin iPhone 7:ssa, mutta Apple onkin panostanut laadun parantamiseen. Prosessori analysoi kohteita paremmin ja säätää parametrit sen mukaan onnistuneesti, olipa kuvassa taustavaloa tai paljon valonvaihtelua, jolloin HDR pääsee oikeuksiinsa. Hämärässä kohinaa esiintyy vähemmän, yksityiskohdat erottuvat paremmin ja värit ovat luonnollisempia.

Mainos

Edelleen on pärjättävä ilman kuulokeulostuloa, mutta langattomien kuulokkeiden kanssa tämä ei ole kovin suuri murhe. Äänenlaadusta ei ole paljon sanottavaa, sillä se on enemmän kiinni kuulokkeista. Apple on kuitenkin ystävällisesti lainannut iPad Pron sisäänrakennettujen kaiuttimien tekniikkaa puhelimeensa. Volyymi on selkeästi korkeampi mutta ei särje, ja pientä stereovaikutelmaakin on havaittavissa. Hyvällä tahdolla voi myös sanoa, että bassoakin löytyy.

iPhone 8:n vaikuttavin seikka on kuitenkin sen suorituskyky. Uusi A11 Bionic -prosessori on paras! Synteettisissä testeissämme, kuten GeekBenchissä, on tulos tuplasti nopeampi (4262/10441) kuin nopeimmat Android-mobiilit (1987/6692), sekä yhdellä että useammalla ytimellä. Selaintestissäkin se suoriutuu 2–3 nopeammin. Akunkesto ei kuitenkaan ole huippuluokkaa, vaikka Plus-mallissa akku kestääkin pidempään kuin pienemmässä mallissa.

Johtopäätökset

Jo pienempi malli iPhone 8 on vaikuttava parannus iPhone 7:ään, vaikka jääkin innovatiivisemman iPhone X:n varjoon. Se on suorituskyvyltään omassa luokassaan, kaiuttimet ovat paremmat ja lataus hoituu nopeasti tai langattomasti. Plus-mallissa saa vielä isomman näytön, paremman akunkeston ja vielä paremman ja monipuolisemman kameran. Lisäksi sillä saa parempia kuvia kuin millään muulla puhelimella!

picture2 iPhone8Plus color selection 23301
<
>
Kuva: Apple

Erinomainen suorituskyky. Kamera on poikkeuksellisen hyvä. Langaton lataus. Kunnollisella muistilla kallis. Design alkaa tuntua vanhanaikaiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Pixel 7a - keskihintaisten puhelinten uusi kunkku

Täydellinen keskihintainen puhelin

Ääni & Kuva
Scroll to Top