Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Moto Z2 Force Dual SIM

Vähän kaikkea ja kaikkea vähän

Mielenkiintoiset lisävarusteet erottavat Moton joukosta, mutta paljon puutteitakin on.

Julkaistu 10.11.2017 - 13:17
Moto Z2 Force Dual SIM
Jonas Ekelund

Moto Z2 Force on yritys naittaa yhteen viime vuoden superlitteä Moto Z ja kestävä Z Force. Ja vaikuttavan litteä se onkin. On kuitenkin päivänselvää, että Z2 Force on suunniteltu käytettäväksi Moton omien lisävarusteiden kanssa. Ilman niitä puhelinta on nimittäin epämukava pitää kädessä, eikä takaosa näytä lainkaan tyylikkäältä. Emme kyseenalaista rikkoutumattomaksi mainostettua muovinäyttöä, mutta se naarmuuntuu hälyttävän helposti. Eikä sitä ole luokiteltu veden- eikä pölynkestäväksi.

Korkearesoluutioinen OLED-näyttö toistaa mustan odotetusti hyvin mustana, mutta värit ovat epätasapianossa eikä kirkkauskaan vakuuta. Huawei P10 :n tapaan tässäkin on mustavalkokenno kamerassa. Sen ansiosta kuviin saa syvyysefektiä ja taustaan terävyyttä. Hyvässä valaistuksessa kameralla saa hyviä kuvia, joskin värikylläisyyttä on liikaa. Kuvanvakaimen puuttuminen tekee kuvista hämärässä valaistuksessa kuitenkin epätarkkoja, tummia ja rakeisia.

Lisävarusteiden idea ei ole pöllömpi, varsinkin jos niitä voi käyttää useamman sukupolven laitteissa. Surullisena vastaesimerkkinä toimikoon lyhytikäiseksi jäänyt LG G5. Lisävarusteita löytyy lisäakusta langattomaan lataukseen, tehokkaammasta kaiuttimesta parempiin kameroihin. Käyttäjäkokemus on hyvä muutamia tarpeettomia käyttöliittymän säätöjä lukuun ottamatta. Toisaalta mukana on joitakin erityisen hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Kuulokeliitäntänä USB-C on kuitenkin vieläkin epätavallisempi näky kuin Lightning.

Mainos

Odotetusti Moton suorituskyky on muiden huippupuhelinten tapaan erinomainen eikä juuri poikkea kilpailijoistaan. Se suoriutui muita hitusen paremmin oikeaa käyttöä simuloivissa Antutu- ja PC Mark -testeissä. Muistin kokoon ja nopeuteen on selvästi panostettu. Akku on monia muita puhelimia pienempi, mutta Z2 Force kestää kuitenkin koko päivän käyttöä.

Johtopäätökset

Moto Z2 Force on hyvä kännykkä, joka olisi loistava, jos kompromisseja ei olisi tehty niin paljon. Se on hyvin ohut mutta niin on akkukin vastaavasti pieni. Näyttö on rikkoutumaton mutta naarmuuntuu helposti. Puhelimessa on kaksoiskamera mutta sen toiminta ei yllä kilpailijoiden tasolle. Lisävarusteita on paljon, ja puhelin tuntuu alastomalta ja epämukavalta ilman niitä. Jos arvostaa mahdollisuutta vaihtaa kameran parempaan tai akun suurempaan, on lisävarustevalikoima paikallaan korvaamassa muita puutteita.

Moto Z2 Force Edition Front Back 2 Super Black 23298 picture2
<
>
Kuva: Moto

Rikkoutumaton näyttö. Paljon fiksuja ominaisuuksia. Hyvin litteä. Erinomainen suorituskyky. Ei IP-luokitusta. Ei kuulokeulostuloa. Naarmuuntuu herkästi. Kamerassa on selviä vikoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Pixel 7a - keskihintaisten puhelinten uusi kunkku

Täydellinen keskihintainen puhelin

Ääni & Kuva
Scroll to Top