Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Google WiFi

Pyhä yksinkertaisuus

Google WiFi tekee nettiin pääsystä helppoa.

Julkaistu 27.08.2018 - 13:58
Google WiFi
Mikael Hansen

Google tunnetaan parhaiten hakukoneestaan ja datakokoelmastaan, mutta valmistaja tekee myös erinomaisia laiteita, kuten Pixel-kännyköitä ja Chromecast-laitteita. Reitittimetkin ovat tuttuja, aloittihan Google OnHubien tekemisen jo 2015. Nyt testissä on heidän ensimmäinen Mesh-järjestelmänsä, joka koostuu kolmesta hyvin samankaltaisesta laitteesta. Tunnussana on yksinkertaisuus.

Muiden Mesh-järjestelmien tapaan asennus sujuu helposti. Ensin ladataan Google WiFi -sovellus, kirjaudutaan Gmail-tilille, skannataan QR-koodi ensimmäisen laitteen pohjasta ja pian kokonaisuus onkin jo kasassa. Jos on varovainen eikä pidä Googlen urkkimisesta, on vastassa pieni pulma.

Yksityisyys vai pilvi?

Niinkin yksinkertainen asia kuin sen tarkistaminen, mitkä laitteet ovat kiinni verkossa vaatii Googlen pilvipalveluiden käyttöä. Onhan se näppärää mutta en suoraan sanoen ymmärrä, miksi Googlella pitäisi olla pääsy verkkooni. On myönnettävä, että todennäköisesti mitään hätää ei ole, ja verkko toimii yhtä hyvin, olipa ominaisuus kytketty päälle tai pois. Sovellus on yksinkertainen, mutta ei tarjoa yhtä paljon kustomointimahdollisuuksia kuin monet muut. Käyttäjän kokemuksesta riippuen se voi olla hyvä tai huono asia. Pelkkää sujuvaa langatonta verkkoa hakevalle ratkaisu on mainio.

Mainos

Testimme mukaan Google WiFin nopeus hidastui, mitä kauemmas reitittimestä verkkoa käyttävä laite oli. Kotikonttorin nopeus ei ollut yhtä korkea kuin muissa paikoissa.

IMG 1170 40634

Johtopäätökset

Google WiFi on kallis mutta käyttäjäystävällinen ratkaisu, joka sopii erityisesti sellaisille, jotka eivät ennen ole puuhastelleet kotiverkon parissa. Sen asennus sujuu uskomattoman helposti, nettiin pääsee nopeasti ja sovellus antaa riittävän katsauksen verkkoon. Nopeus ei ikävä kyllä ole verkon laitamilla yhtä kuin kilpailijoilla, kuten mittauksemme osoittivat.

Ääni & Kuva kiteyttää

Yksiköt itsessään ovat kivannäköisiä ja kokonaisuus on äärimmäisen helppo asentaa. Täysi hallinta omaan verkkoon vaatii Googlen pilvipalvelun käyttöönottoa. Nopeus putoaa mitä kauempana ketjussa on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Saisiko olla ekstranäyttö?

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Ääni & Kuva
Scroll to Top