Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Asus Lyra Trio

Jotain erilaista

Asus Lyra on yksinkertainen järjestelmä, jonka design poikkeaa muista.

Julkaistu 27.08.2018 - 13:42
Asus Lyra Trio
Mikael Hansen

On pakko kommentoida Asuksen kolmiomaisten yksiköiden ulkonäköä: kyllähän ne tuovat ensimmäisenä mieleen silitysraudan. Valmistajan mukaan kulmat levittävät signaalia paremmin, minkä pitäisi olla hyödyksi etenkin monikerroksissa taloissa. Oli miten oli, yksiköt erottuvat joukosta, mikä on hyvä, sillä Mesh-järjestelmät muistuttavat aivan liikaa toisiaan niin ominaisuuksien kuin hinnankin puolesta. Erot piilevät vain yksityiskohdissa, kuten designissa.

Sujuvaa

Odotetusti asennus sujuu helposti. Yhdistetään yksi laite reitittimeen tai modeemiin ja asennetaan Asus Lyra -sovellus puhelimeen. Sujuvan asennuksen päätteeksi ensimmäinen laite on äkkiä verkossa. Kun kaikki kolme yksikköä on yhdistetty toisiinsa, kattaa verkko koko talon. Ei olisi pahitteeksi, jos Asus kehittelisi sovellustaan vielä ja lisäisi vaihtoehtoja ja esimerkiksi mahdollisuuden tarkistaa kaistan statistiikkaa, kuten TP-Linkillä. Toinen kiva juttu olisi mahdollisuus katsoa, käyttävätkö yksittäiset laitteet 2,4 GHz:n vai 5 GhHz:n kaistaa.

Positiivista on se, ettei Asukselle tarvitse luoda tiliä toisin kuin monilla kilpailijoilla. Verkon nopeudessa ei ole valittamista, vaikka puhelimilla kestikin hetken vaihtaa eri yksiköiden verkkojen välillä.

Mainos

IMG 1199 40618

Johtopäätökset

Asus Lyra Trio tarjoaa nopean ja vakaan langattoman verkon, joka on helppo asentaa ja käyttää – teknisiä taitoja ei vaadita! Ikävä kyllä sovellus ei tarjoa yhtä paljon mahdollisuuksia kuin monilla kilpailijoilla. Mutta Asuksenkin kohdalla verkon nopeus ja kattavuus tuovat tärkeimmät pisteet.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erottuva ulkonäkö, helppo asennus ja tyydyttävä nopeus. Sovellus vaatisi hienosäätöä ja lisää ominaisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top