Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Netgear Orbi RBK50 AC3000

Hyvin kattava Orbi

Netgearin ORBI-järjestelmä ulottuu joka nurkkaan.

Julkaistu 27.08.2018 - 14:02
Netgear Orbi RBK50 AC3000
Mikael Hansen

Orbi eroaa joukosta hieman yksiköidensä osalta. Järjestelmä koostuu nimittäin pääyksiköstä ja yhdestä satelliitista. Järjestelmä toimii kuitenkin kuten muutkin ja on laajennettavissa lisäämällä satelliitteja. Paperilla Orbi on nopein ja peittää suurimman alueen. Tämä on ylimääräisen 5 GHz:n taajuuskaistan ansiota – se kytkee pääyksikön ja satelliitin toisiinsa ja tarjoaa nopeampaa nopeutta kodin kaukaisimpiinkin nurkkiin.

Nopeudella on kuitenkin hintansa. Molemmat laitteet ovat melko suuria ja vievät tuplasti tilaa muihin nähden. Ne ansaitsevat kuitenkin kehuja tyylikkyydestään ja hillitystä designistaan; ne kehtaa sijoittaa kaapin päälle tai olohuoneen nurkkaan.

Helppo asennus

Reititinjärjestelmäksi Orbi on todella helppo asentaa. Pääyksikkö kytketään verkkoon ja sen jälkeen satelliitti. Sinisen valon syttyessä tietää niiden olevan yhteydessä toisiinsa. Niitä ei pidä sijoittaa liian kauaksi toisistaan, sillä signaali riittää muutenkin eikä kuolleita kulmia synny. Varsinainen asennus tehdään tabletilla tai kännykällä, sovelluksen kautta. Asennus toimii intuitiivisesti eikä juuri muuta tarvitse tehdä kuin vaihtaa salasana ja keksiä verkolleen nimi. Sovelluksesta voi lisäksi aktivoida ja konfiguroida vierasverkkoja, testata verkon nopeuden ja nähdä sillä hetkellä kytkettynä olevat laitteet. Nopeus on hyvä, vaikka testimme osoitti, että signaalilla on edelleen vaikeuksia läpäistä betoniseinää. Orbi-järjestelmän hinta on myös melko korkea. Jos kuitenkin tarvitsee isoon taloon kattavan verkon, on Orbi fiksu vaihtoehto.

Mainos

IMG 1202 40636

Johtopäätökset

Netgear Orbi on hyvä mutta kalliihko ratkaisu ongelmaan, joka on monelle tuttu: netin surkea peitto kotona. Orbi on helppo asentaa ja se tarjoaa hyvän nopeuden koko taloon. Laitteet ovat isokokoisia, mutta niissä on paljon WAN-portteja ja USB. Tällä saralla kilpailijoilla olisi petrattavaa, joten Orbilla on pieni etumatka muihin nähden.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarjoaa täyden nopeuden koko kotiin. Helppo asentaa ja käyttää. Asetuksia on vähän mutta hinta melko korkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top