TESTISSÄ 5 kuuloketta kotitoimistoon

Kuule ja kuulu kotikonttorilla

Iso osa toimistotyöläisen päivästä kuluu nykyään erilaisissa video- tai audiopalavereissa. Hyvä kuuluvuus ja selkeä äänenlaatu ovatkin nousseet tärkeään rooliin. Lue tästä, mikä kuulokemalli sinulle sopii parhaiten!

hjemmekontor hodesett SPREAD hodetelefoner kontor

On todella ärsyttävää, jos toisen puheesta ei saa selvää, kun puhuu puhelimessa. Sitä päätyy pitämään pitkänkin monologin kunnes selviää, ettei vastapuoli kuullut mitään! Kotona työskennellessä tehokkuus pysyy yllä vain, jos aikaa ei kulu huonosta äänenlaadusta selviämiseen. Tarvitaan siis kuulokkeet, joissa on kunnon mikrofoni ja ääni kuuluu hyvin sekä käyttäjälle että vastaanottajalle. Ja jos tykkää kuunnella myös musiikkia töiden lomassa, tulisi kuulokkeiden onnistua myös musiikin toistossa, jottei tarvitse vaihdella kuulokkeita pitkin päivää!

Tarkoitukseen voi toki käyttää myös pelikuulokkeita, sillä niissä on yleensä mikrofonivarsi, mutta ne ovat usein myös isoja ja kömpelöitä – ja jotkut vilkkuvine RGB-valoineen ehkä hivenen epäsoveliaat työkäyttöön.

Miksi valita toimistokuulokkeet?

Kotitoimistokäyttöön kannattaa mieluummin valita toimistoon tarkoitettu kuulokemalli. Minun työtäni on puhua ihmisille niin kasvotusten kuin etänäkin, mutta haluan myös kuunnella musiikkia. Niinpä kaipaan kuulokkeita, joiden puheluiden laatu on hyvä, istuvuus mukava ja musiikin äänenlaatu kohdillaan. Luulen, että samat tarpeet on monella muullakin konttorirotalla.

Mainos

Jos taas joskus vie työnsä kahvilaan tai työskentelee perinteisellä toimistolla, on hyödyllistä käyttää kuulokkeita, joissa on aktiivinen vastamelu.

Etätöissä tarvitaan kunnon kuulokkeet. Kuva: Creative

 

Langatonta vai ei?

Toimistokäyttöön on tarjolla kuulokkeita johdolla tai ilman. Meistä langattomuus on toki aina hyvästä, jotta voi vaikkapa hakea lisää kahvia kesken etäpalaverin kuulokkeita riisumatta. Otimme tähän testiin kuitenkin myös yhden langallisen version (Jabra Evolve2 30).

Toimistokäytössä on myös kätevää, jos kuulokkeissa on USB-vastaanotin, sillä esiohjelmoituna sen voi silloin vain yhdistää PC:hen tai Maciin ja aloittaa kuulokkeiden käytön. Bluetoothiakin voi tietysti käyttää, mutta etenkin Windowsin kanssa se voi olla vaivalloista, ja kukapa haluaa aloittaa aamunsa yhdistelemällä eri laitteita ja ottamalla sen riskin, että sinä oletkin se tyyppi aamupalaverissa, jolla ei ääni toimi.

Viisi kuuloketta testissä

Tässä ryhmätestissä kokeilemme erihintaisia toimistokäyttöön sopivia kuulokkeita. Mikä on paras puheluiden äänen suhteen, entä miten kuulokkeet suoriutuvat erilaisista musiikkityyleistä? Osassa testikuulokkeista on vastamelu ja toisissa ei.

Testin edullisin malli on noin 50 euron hintainen Creative Sound Blaster JAM V2, joka on tavallinen Bluetooth-kuuloke ilman USB-vastaanotinta tai vastamelua, ja kyseessä on myös testin ainoa malli, jossa ei ole mikrofonivartta.

Jabra Evolve 30 on testin ainoa langallinen kuuloke, eikä siinäkään ole vastamelua. Mikrofonivarsi kuitenkin löytyy.

Logitech Zone Wireless tarjoaa langattomuutta, USB-vastaanottimen sekä vastamelun. Sitä kallimmpi EPOS Sennheiser ADAPT 560 lupaa näiden lisäksi myös erityisen hyvää äänenlaatua sekä puheelle että musiikkia. Testin kallein malli on 400 euron hintainen Jabra Evolve2 85, joka on suljettu vastamelukuuloke ja testin ainoa over-ear-malli.

Muistilista kotitoimiston kuulokkeita harkitsevalle – mieti näitä:

Jatka lukemista
Exit mobile version