Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Wiser Smoke Alarm – Battery

Tilaa säästävä palohälytin

Wiser Smoke Alarm ei näytä perinteiseltä palovaroittimelta.

Julkaistu 12.02.2024 - 14:20
Wiser Smoke Alarm – Battery
Pernille Redder

Schneider Electricin oman Wiser-älykotituotemalliston palohälytin on niin pieni, että on vaikea uskoa sen toimivan. Mutta kyllä se vain toimii. Se reagoi lämpöön ja savuun, mutta ei häkään.

Mutta tunnelmoidaan vielä hetki sen pienuudella. On käsittämätöntä, että valmistaja on saanut näin kompaktiin pakettiin mahtumaan samat toiminnot kuin muutkin. Jos siis toivoo palohälyttimeltään huomaamatonta ilmettä, tämä on oikea valinta.

Vaatii keskusyksikön

Kahden muun vertailun varoittimen tapaan Wiser Smoke Alarm tarvitsee keskusyksikön toimiakseen. Myös hubi itsessään on muotoiltu tilaihmeeksi. Keskusyksikkö ja varoitin kommunikoivat Zigbeen kautta, joten wifiä ei tarvita. Niinpä hälyttimet lähettävät ilmoituksen silloinkin, jos kodin netti sattuisi olemaan alhaalla.

Mainos
Wiserhub
Wiser tarvitsee keskusyksikön toimiakseen. Sekin on onneksi pieni. Kuva: Pernille Redder

Sovellus

Wiser Smoke Alarm on osa suljettua järjestelmää ja kommunikoi siis vain Schneider Electricin oman sovelluksensa kautta. Wiser-palovaroitin ei siis toimi Google Homen, Alexan tai Apple Homen kautta. Wiser-keskusyksikköön voi yhdistää jopa 40 tuotetta, joita kaikkia ohjataan saman sovelluksen kautta.

Wiserin sovellus on aika riisuttu. Siitä selviää käytännössä se, että hälytin on päällä, kauanko käyttöaikaa on jäljellä, mitkä hälyttimet ovat lauenneet ja onko päivityksiä saatavilla. Skenaarioiden luominenkin onnistuu, mutta siinä kaikki.

Wiserbrand
Schneiderin pieni hälytin reagoi sekä savuun että lämpöön. Kuva: Pernille Redder

Savutesti

Varoitin itsessään viestii erilaisten valojen avulla, joten kannattaa säästää ohjekirja. Siitä selviää esimerkiksi, että kaksi välähdystä 48 sekunnin välein merkitsee vikaa.

Kun altistan hälyttimen takan savulle, se ei epäröi hetkeäkään, vaan valo syttyy punaiseksi ja hälytin huutaa kovaäänisesti. Ääni on yhtä kova kuin muillakin, mutta punaisena loistava rinkula näkyy kauas, joten varoitin toimii vertailun muita laitteita paremmin myös huonokuuloisille.

Yhteenveto

Wiser Smoke Alarm kuuluu Wiserin suljettuun järjestelmään, joten jos haluaa palohälyttimen kommunikoivan muiden laitteiden kanssa ja luoda skenaarioita, voi käyttää vain saman valmistajan tuotteita. Kun sen muistaa, on Wiser yksinkertainen ja tehokas järjestelmä, joka kattanee useimpien tarpeet. Häkävaroitin olisi kyllä hyvä lisä valikoimiin. Wiserin palovaroittimesta on myös uudiskohteissa määräykset täyttävä, paristovarmennettu 230V-versio.

Karakter
Wiser Smoke Alarm – Battery
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vertailun pienin varoitin. Vaatii Wiserin keskusyksikön toimiakseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Ääni & Kuva
Scroll to Top