Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bosch Smart Home Smoke Alarm II

Ison perheen pieni hälytin

Vaikka Bosch Smart Home Smoke Alarm II ei sisälläkään häkävaroitinta, on se silti hyvä vaihtoehto kodin älykkääksi palohälyttimeksi.

Julkaistu 12.02.2024 - 14:20
Bosch Smart Home Smoke Alarm II
Pernille Redder

Boschin pieni palohälytin on saanut kehuja muotoilustaan ja aivan ansaitusti. Boschin varoitin on nimittäin hyvin pieni, huomaamaton ja tyylikäs laite, joka on helppo sijoittaa minne tahansa.

Bosch Smart Home Controller II on Boschin ensimmäinen Matter-yhteensopiva älylaite, mikä tarkoittaa, että varoitin kommunikoi myös muiden valmistajien älykotituotteiden kanssa. Fiksua, joten siitä plussaa. Miinusta sen sijaan tulee siitä, että Boschin palohälytin vaatii hubin toimiakseen.

Jos palovaroittimen yhdistää älykodin muiden turvalaitteiden kanssa, se hälyttää myös murtovarkauden sattuessa.

Mainos
Boschmedhub
Boschin hälytin toimii parhaiten valmistajan oman keskusyksikön kanssa. Kuva: Pernille Redder

Sovellus

Bosch on luonut älykotituotteilleen sovelluksen, josta löytyy kaikki, mitä älykotisovellukselta odottaisikin. Sovellukseen voi lisätä tuotteita ja merkitä osan suosikeiksi ja järjestellä ne huoneittain. Sovelluksessa voi myös luoda erilaisia skenaarioita, jolloin useampi laite suorittaa automaattisesti jonkin toiminnon samaan aikaan.

Sovelluksella voi ohjata kaikkea valaisimista astianpesukoneisiin, kahvinkeittimiin, huonetermostaatteihin, liiketunnistimiin ja kameroihin.

Bosch Smart Home Controller II:n liittäminen sovellukseen käy vaivattomasti. Ohjeet löytyvät suomeksi ja ovat hyvin selkeät. Palovaroitin viedään paikkaan, johon sitä ollaan kiinnittämässäkin, jonka jälkeen sen takaa skannataan QR-koodi. Sen jälkeen kuluu vain hetki ja käyttöönotto on tehty.

Hälytin

Ensin haluan kokeilla, miten hälytin reagoi savuun ja kuumuuteen. Valmistajan mukaan laitteen pitäisi tunnistaa vähäinenkin savu, mikä kuulostaa mukavalta, sillä en haluaisi testin nimissä joutua sytyttämään pientä tulipaloa olohuoneeseeni.

Aloitan pitämällä varoitinta kamiinan edessä nähdäkseni, reagoiko se lämpöön. Ei reagoi.

Seuraavaksi altistan sen savulle. Pidän palavaa kalikkaa varoittimen alla ja annan sen savuttaa. Hyvin nopeasti laite alkaakin soida ja lähettää sovellukseen viestin savusta.

Boschbrand
Palohälytin ei reagoi lämpöön, mutta soi ja lähettää ilmoituksen havaittuaan savua. Kuva: Pernille Redder

Yhteenveto

Bosch ei ole varustanut palohälytintään häkävaroittimella, mistä tulee miinusta. Yrityksen valikoimista tosin löytyy sellainenkin malli: Bosch Smart Home Twinguard Smoke Detector kertoo lisäksi myös lämpötilan ja ilmankosteuden.

Jos pelkkä älykäs palovaroitin riittää ja haluaa sen vieläpä olevan tyylikäs, on Bosch Smart Home Smoke Alarm II hyvä valinta. Plussaa sen yhteensopivuudesta muiden älykotilaitteiden kanssa.

Karakter
Bosch Smart Home Smoke Alarm II
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs, huomaamaton muotoilu. Ei häkävaroitinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Väriä julkisivuun

Pikasiivousta varsi-imurilla

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Ääni & Kuva
Scroll to Top