Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Netatmo Smart Smoke Alarm

Palovaroitin valmiiseen älykotiin

Netatmo Smart Smoke Alarm keskustelee muiden valmistajien älykotilaitteiden kanssa.

Julkaistu 12.02.2024 - 14:20
Netatmo Smart Smoke Alarm
Pernille Redder

Onko se kiinnostavan näköinen? Ei ole.

Herättääkö se huomiota? Ei.

Sopiiko se kotiisi? Mitä todennäköisimmin.

Mainos

Netatmo kuvaa laitettaan palohälyttimeksi, ”joka sopii kaikkialle”. Ilme on nimittäin juuri niin hillitty kuin skandinaaviseen sisustukseen kuuluukin: vaalea, puhdaslinjainen ja huomaamaton. Sopii siis kotiin kuin kotiin.

Mutta onko se kaunis? Eipä oikeastaan. Se on valkoinen muovinen pyörylä, joka on kuitenkin hivenen sievempi kuin perinteiset palovaroittimet.

Patterit

Netatmo Smart Smoke Alarm on varustettu kiinteillä pattereilla, jotka näyttävät AA-pattereilta, mutta ne kestävät palovaroittimen eliniän eli täydet 10 vuotta. Sovellus lupaa kertoa, kun varoittimet on aika vaihtaa uusiin.

Netatmon hälyttimen äänenvoimakkuus on 85 dB, joka netistä löytämäni volyymimittarin mukaan asettuu jumppasalissa pelatun pallopelin ja 30 metrin päässä pörisevän potkurikoneen äänitason välimaastoon. Kun hälytin alkaa huutaa, sen huomaa puolikuurokin.

Mutta Netatmon palovaroittimet ovat silläkin tavalla fiksuja, että ne kyttäävät Bluetoothin avulla, onko lähellä ihmisiä ja säätää volyymiä sen mukaan hieman pienemmälle. Testissä ääni oli kuitenkin aivan riittävän kova.

Netatmobrand
Netatmon palovaroitin reagoi savuun, mutta ei lämpöön. Kuva: Pernille Redder

Käyttöönotto ja Google Assistant

Palovaroittimen käyttöönotossa eniten aikaa kuluu kiinnikkeen ruuvaamiseen, mutta se vaihe jäi tässä vertailussa välistä. Leikin siis, että kiinnike on katossa ja ruuvaan palovaroittimen kiinnikkeeseen. Pieni valo välähtää juuri niin kuin opaskirja ennustaakin, ja alle minuutin kuluttua hitaat punaiset valosykäykset kertovat, että varoitin on valmis yhdistettäväksi sovellukseen.

Kestää tasan kolme minuuttia etsiä sovellus App Storesta, ladata se ja yhdistää laite sovellukseen Bluetoothilla ja sitten itse laite wifiin. Kuluu vielä yksi minuutti, että saan palovaroittimen tottelemaan Google Assistantia. Kaikki on valmista savutestiä varten!

Savua sisällä

Netatmo Smart Smoke Alarm ei reagoi takkatulen aiheuttamaan lämpöön. Kun tuon sen lähelle savua, se alkaa huutaa niin kuin pitääkin. Se ei kuitenkaan lähetä puhelimeen ilmoitusta, mikä johtuu siitä, että sovellus on havainnut minun olevan kotona. Netatmon palovaroitin lähettää viestin puhelimeen vain, jos ei ole kotona, eikä tätä ominaisuutta voi muuttaa edes sovelluksesta.

Palovaroitin toimii Google Homen ja Apple Homen kanssa, joten sen voi yhdistää muiden laitteiden kanssa erilaisiin skenaarioihin. Fiksua. Fiksua on sekin, ettei Netatmoa varten tarvitse ostaa erillistä keskusyksikköä.

Netatmoalene
Netatmo ei vaadi hubia ja on siinä mielessä monia muita edullisempi hankinta. Kuva: Pernille Redder

Yhteenveto

Netatmo Smart Smoke Alarm sopii helposti useimpiin älykoteihin, sillä se ei vaadi hubia ja on yhdistettävissä Google Homeen ja Apple Homeen. Häkävaroitinta siinä ei ole, mutta sellaisen voi ostaa erikseen. En tajua, miksei laite voi lähettää ilmoitusta puhelimeen silloinkin, kun on itse kotona.

Karakter
Netatmo Smart Smoke Alarm
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Palovaroitin osaa laskea hälytysäänen voimakkuutta, jos on itse kotona. Ei häkävaroitinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Väriä julkisivuun

Pikasiivousta varsi-imurilla

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Ääni & Kuva
Scroll to Top