Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Nest Protect 2nd Gen

Nest on klassikko

Iästään huolimatta Nest Protect 2nd Gen pystyy yhä haastamaan muut älykkäät palovaroittimet.

Julkaistu 12.02.2024 - 14:20
Nest Protect 2nd Gen
Pernille Redder

Useimmille tulee sanoista “älykäs palovaroitin” mieleen Nest Protect. Nest Labs julkaisi ensimmäisen palovaroittimensa vuonna 2013 – ja kakkossukupolven vuonna 2015 – ja on siitä lähtien ollut alan standardi.

Nettikeskusteluissa aprikoidaan, milloin 3rd Gen -versio saadaan kauppoihin, mutta Nestin omistava Google ei ole hiiskunut asiasta mitään. Toisen sukupolven 2nd Gen -malli on edelleen kilpailukykyinen ja käyttökelpoinen laite, vaikka joiltain osin muut ovatkin jo menneet ohi.

Testivoittajasta poiketen Nestissa ei ole lämpötilantunnistusta, ja kun pitelen sitä takkatulen edessä, sen kansi alkaa itse asiassa sulaa – eikä laite silti äännähdäkään. Huolestuttavaa.

Mainos
Nestsmeltet
Palovaroittimen kansi alkoi sulaa kuumuudesta eikä laite silti hälyttänyt. Kuva: Pernille Redder

Ainutlaatuinen ulkoasu

Ulkonäöltään Nest Protect on varmastikin markkinoiden tunnistettavin palovaroitin. Se erottuu muotoilullaan, mutta on myös isompi ja painavampi kuin testin muut varoittimet. Designista joko tykkää tai ei, mutta ainakin minusta Nest näyttää hyvältä.

Erityistä Nestissä on sen keskellä oleva valorinkula, joka loistaa eri väreissä: vihreänä, kun kaikki on hyvin, punaisena, kun se hälyttää savusta ja keltaisena, kun se pyytää patterien vaihtoa. Tavallisesti siinä tosin ei pala mikään valo, jolloin se on hyvin huomaamaton.

Tosin yöllä, jos nousee vessaan ja kulkee Nest Protectin alta, se tunnistaa kulkijan ja laittaa valkoisen yövalonsa päälle. Tyylikäs ja nerokas lisäominaisuus! Nest Protect sitä paitsi puhuu miellyttävällä naisäänellä, joka varoittaa havaitessaan savun ensimerkit sekä kuukausittaisesta hälytystestistään.

Haistelee savua ja häkää

Miksi valita palovaroitin, joka ei tunnistaisi häkää, kun sellainen mahdollisuus on? Häkä on ilmaa kevyempää ja nousee siksi ylös – eli juuri sinne, missä palovaroittimetkin sijaitsevat.

Koska häkä on näkymätöntä, hajutonta ja mautonta, sitä ei voi itse havaita, mutta häkä voi kuitenkin tappaa ihmisen, sillä se syrjäyttää hapen. Varsinkin avotakoissa häkävaara on alati läsnä, mikäli puut eivät pala kunnolla.

Iso kiitos siis Nestille siitä, että Nest Protectissa on myös häkävaroitin sisäänrakennettuna. Muiden valmistajien kannattaisi ottaa tästä oppia!

Nestbrand
Nest Protect on vertailun ainoa hälytin, joka soimisen lisäksi myös kertoo sanallisesti, mitä tapahtuu ja missä huoneessa. Kuva: Pernille Redder

Sovellus

On kuitenkin todella hämmentävää, ettei Nest Protectia voi liittää osaksi Google Homea, vaan se toimii vain omalla sovelluksellaan. Monta kertaa on kuultu huhuja Nestin ja Google Homen integraatiosta, mutta ainakaan vielä sitä ei ole tapahtunut. Ehkäpä valmistajat odottavat, että Nestistä saadaan kolmannen sukupolven malli?

Joka tapauksessa on siis ladattava Nestin sovellus, mutta onneksi sovellus on hyvä ja toimii, kuten pitääkin.

Yhteenveto

Nest Protect 2nd Gen -palovaroittimella on paljon annettavaa. Se on ollut markkinoilla niin pitkään, että voidaan turvallisin mielin todeta sen todistetusti toimivan. Se on helppokäyttöinen ja sisältää myös häkävaroittimen, ja siitä on saatavilla myös uudiskohteisiin soveltuva verkkovirtaversio. Lämpötilaa se ei tunnista, ja odottelemme yhä, että Nest Protectia voisi ohjata Google Homen kautta.

Karakter
Nest Protect 2nd Gen
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Nest Protectissa on sisäänrakennettu häkävaroitin. Laite on ollut markkinoilla jo kymmenen vuotta eikä edelleenkään toimi Google Homen kautta. Ei reagoi lämpöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top