TESTISSÄ: 43-tuumaiset 4K-televisiot alle 1 000 eurolla

43-tuumaisesta kodin kakkostelevisio?

Makuuhuoneeseen, keittiöön, takkahuoneeseen… hieman pienempikin televisio voi tarjota mahtavia katseluelämyksiä, kun laatu on kohdillaan. Testasimme viisi kiinnostavaa 43-tuumaista.

forfatter
Julkaistu 21.02.2022 - 14:00

Toistelemme televisioiden kohdalla usein täällä LB Ääni & Kuvan toimituksessa mottoa ”isompi on parempi”: suuri kuva-ala mahdollistaa vaikuttavimmat elokuvaelämykset, jolloin parhaimmillaan tuntee olevansa osa tapahtumia.

Mutta tietysti on tilanteita, joissa pienempi on parempi! Keittiöön, työhuoneeseen, mökille tai makuuhuoneeseen 43-tuumainen televisio on aivan omiaan. Tämän kokoluokan tv on parhaimmillaan, kun sitä katsoo melko lyhyen matkan päästä, etäisyyttä katselupaikasta voi olla metri tai pari.

Alle metrin levyisenä 43-tuumainen sopii moneen sellaiseenkin paikkaan, mihin suuremmat mallit eivät. Pienemmän tv:n saa helposti hankalampaankin kohtaan, esimerkiksi ikkunan ja kirjahyllyyn tai takan väliin jäävälle seinälle tai nurkkaan.

Lisäksi tämän kokoista televisiota pystyy käsittelemään yksinkin, jos tv:tä tarvitsee vaikkapa siirrellä.

Eikä pidä unohtaa heitä, joiden mielestä tv:n ei yksinkertaisesti pidä olla kovin suuri. Ainahan nojatuolia saa vähän lähemmäs!

Parempaa kuvaa

Pienempi tv ei tarkoita tarvetta tinkiä kuvanlaadusta. 43-tuumainen ei yleensä ole valmistajien kärkituote, mutta kokoluokassa on tapahtunut huomattavaa kehitystä viime aikoina. Nykyään pienemmänkin paneelin speksit ovat usein lähes yhtä hyviä kuin isommissakin – ehkäpä siksi, että koko on suosittu pelaajien keskuudessa!

Testistä

Valitsimme vertailuun 43-tuumaisia LCD-televisioita tunnetuilta valmistajilta ja parilta vähän uudemmalta merkiltä. Vaatimukset olivat koon lisäksi 4K-resoluutio, HDR-tuki sekä uusimmat suoratoistopalvelut sisältävä käyttöliittymä.

Kaikki testatut ovat mallivuoden 2021 laitteita, ja hinnat vaihtelevat 450 eurosta 900 euroon. Jos haluaa panostaa kuvanlaatuun, on syytä huomioida seikka budjetissakin, mutta kallein ei aina tarkoita parasta. Siksi olemme tehneet parhaamme, jotta jokainen löytäisi itselleen sopivimman hinta-laatusuhteen laitteen vertailun televisioista.

Tätä tarkkailimme

Testissä painotettiin eniten kuvan- ja äänenlaatua, mutta myös käyttäjäystävällisyyttä. Tärkeässä roolissa sen suhteen ovat valikot ja kaukosäädin. Tämän päivän television on suoriuduttava monenlaisista kuva- ja äänilähteistä (kuten tv-bokseista ja suoratoistopalveluista), joten suorituskykyinen käyttöliittymä on tärkeä, samoin kuin liitännät. Jos haluaa käyttää tv:tä pelinäyttönä (PlayStation 5 ja Xbox Series X/S), on kiinnitettävä huomiota myös virkistystaajuuksiin (60–120 Hz). Useimmat 43-tuumaiset ovat virkistystaajuudeltaan vain 60 Hz, mutta poikkeuksiakin on.

Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Send this to a friend