Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony X89J (KD-43X89J)

Hyvä tv pelaajalle

Sony X89J on testin kallein ja erottuu joukosta käytännöllisillä ominaisuuksillaan. Muuten eroa edullisempiin kilpailijoihin ei juuri ole.

Julkaistu 21.02.2022 - 14:00
Sony X89J (KD-43X89J)
Audun Hage

Sony on tunnettu laajasta televisiovalikoimastaan, johon kuuluu kaiken hintaisia ja -kokoisia malleja. Keskikastia molemmissa edustaa hyvin varusteltu X89J-sarja. Mallin muotoilu on linjakasta ja minimalistista. Näyttö lepää kahden pienen jalan varassa, jotka on sijoitettu television reunoille. Niinpä tason on oltava vähintään saman levyinen kuin tv. Jalkojen sijoittelu jättää hyvin tilaa soundbarille.

Huom: X89J on monin osin samanlainen kuin Sonyn X85J-malli, joka myöskin on Pohjoismaiden markkinoilla. Siinä jalat on sijoitettu keskemmälle.

Sony X89J copy
Sony X89J. Kuva: Sony

Sony X89J

Sonyn televisio pyörii aiemmin Android TV:nä tunnetun Google TV -käyttöliittymän varassa. Eron entiseen huomaa lähinnä valikoiden selkiytymisenä ja useampina henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuvina suosituksina. Televisio tottelee Google Assistant -puheohjausta kaukosäätimen mikrofonin kautta.

Mainos

Sovellusvalikoima on moitteeton, ja X89J tukee sekä Dolby Vision -videoformaattia että Dolby Atmos -ääniformaattia sisäänrakennetuissa sovelluksissaan. Liitännät ovat niin ikään hyvät: neljä HDMI-sisääntuloa, joista kaksi tukee 4K/120 Hz-videosignaalia. Television speksit ovat siis erittäin kohdillaan ja ominaisuudet tukevat loistavasti myös pelaamista PS5- ja Xbox Series X -konsoleilla.

Kuvanlaatu

Sonyn malli on testin kallein televisio, mikä johtuu osittain 120 Hz:n LCD-paneelista – tässä kokoluokassa se on pienoinen harvinaisuus. Lisäksi tv on varustettu X1-videoprosessorilla, eli Sonyn paremman pään prosessorilla (X1:ä parempi on vain Cognitive XR, jollainen löytyy X90J-sarjasta ja sitä kalliimmista).

Ylellinen paneeli ja tehokas kuvaprosessori luovat kovat odotukset kuvanlaadulle, ja katselukokemus vastaa odotuksia. Väritasapaino on neutraali ja kelpaa vaativampaankin elokuvien katseluun. Netflixin Snabba Cash -trillerisarja näyttää 4K-formaatissa vaikuttavalta ja erittäin terävältä. Sonyn kuvankäsittely tuo esiin sellaisiakin pieniä yksityiskohtia, jotka halvemmissa malleissa jäävät pimentoon. Television kirkkaus riittää myös päivänvalossa katseluun, eikä ruutu ole niin heijasteleva kuin esimerkiksi Xiaomi P1-mallissa. Myös Sonyn liikkeidentoisto näyttää erinomaiselta tehokkaan interpoloinnin ansiosta (Motionflow XR).

Sen sijaan kontrasti ei ole erityisesti parempi kuin testin edullisemmissakaan malleissa. X89J:ssä ei ole paikallista himmennystä, joten 43-tuumaisen kontrastia ei voi verrata esimerkiksi X90J-mallin hieman suurempaan 50-tuumaiseen.

50 43X89J Product Image5 50 43X89J Product Image Hi res 2 50 43X89J Product Image Hi res 3 50 43X89J Product Image Hi res
<
>

Äänenlaatu

Television äänijärjestelmä ei yllä paneelin laatutasolle, vaan koostuu kahdesta täysrekisterielementistä ja 2 x 10 watin vahvistimesta. Kuten testin useimmat laitteet, ei Sony saa äänestä paljoa irti: sointi on ohutta ja melko terävää eikä bassoa ole nimeksikään. X89J on kuitenkin varustettu HDMI eARC -ulostulolla, joten asian voi korjata soundbarilla.

Yhteenveto: Sony X89J

Sony X89J on testin kallein malli, mutta paneeli onkin varustettu 120 Hz:n virkistystaajuudella. Plussaa helppokäyttöisestä Google TV -alustasta ja muita testin televisioita hiukan paremmasta kuvanlaadusta, josta tosin täytyy maksaakin enemmän. Ääni ei ole järin vakuuttava, mutta korjattavissa soundbarilla. Sony on hyvä vaihtoehto vähän parempaa laatua etsivälle.

Karakter
Sony X89J (KD-43X89J)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Terävä ja luonnollinen kuva, hyvä kontrasti. Tuki useille formaateille ja hyvät liitännät tekevät Sonysta oivallisen television pelaamiseen. Kuvanlaatu ei ole oleellisesti parempi kuin testin halvemmissa malleissa. Lattea ääni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Parhaat jättiruudut sarjojen, urheilun ja pelien ystäville

Ääni & Kuva
Scroll to Top