TESTISSÄ: LG NANO756 (43NANO756)

Kaipaisi kontrastia

LG NANO756 on helppokäyttöinen televisio, jonka kuvanlaatu ei ihan vastaa odotuksia.

Karakter
LG NANO756 (43NANO756)
forfatter
Julkaistu 21.02.2022 - 14:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Fiksu käyttöliittymä (WebOS) sisältää hyvän valikoiman suoratoistopalveluita.
Kontrasti ja kirkkaus ovat keskinkertaiset. Kaikkia tärkeitä formaatteja ei tueta.
Faktat
  • Koko/tyyppi: 43-tuumainen 4K LCD
  • Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Virkistystaajuus: 50/60 Hz
  • Käyttöliittymä: LG WebOS 5.0
  • Sisääntulot: 3 HDMI (2.0b), 2 USB
  • Ulostulot: Optinen digitaalinen ääniulostulo
  • HDR: HDR10, HLG
  • Kokovaihtoehdot: 43”, 50”, 55”, 65”, 70”, 75”
  • Verkkosivusto: lg.com/fi

Eteläkorealainen LG on muodostunut melkein synonyymiksi OLED-televisioille, mutta valmistajan edullisemmissa malleissa käytetään yhä LCD-paneeleita. Näihin lukeutuu myös edullinen NANO756-sarja, joka on saatavilla jopa 86-tuumaisena! Tällä kertaa tutustumme kuitenkin sarjan pienimpään malliin, 43-tuumaiseen.

LG NANO756

NANO756 on melko yksinkertainen ilmestys mustine muovikehyksineen. Tv seisoo kahden pienen jalan päällä. Muotoilu on kömpelöhköä ja valmistajan OLED-malleihin verrattuna televisio on varsin paksu. Seinälle ripustettuna se siis työntyy näkyvästi ulospäin.

NANO756-mallista puuttuu muitakin LG:lle tuttuja ominaisuuksia. Yksi merkittävä seikka on Dolby Visionin puuttuminen. Myöskään liitännät eivät ole yhtä hyvä NANO756:ssa kuin monella kilpailijalla. HDMI-sisääntuloja on kolme eikä yhdessäkään 2.1-ominaisuuksia. Yksi sisääntuloista kuitenkin tukee eARC-äänenpalautusta.

Hyvää televisiossa on sen helppokäyttöisyys. LG:n oma käyttöjärjestelmä WebOS ja Magic Remote -kaukosäädin toimivat mainiosti. Myös sovellusvalikoima on hyvä ja useimmat ajankohtaiset striimaussovellukset ovat ladattavissa.

LG NANO756
LG NANO756. Kuva: LG

Kuvanlaatu

Kuvanlaatu ei yllä parhaimpien kilpailijoiden tasolle, mutta NANO756:n värintoisto on kyllä hyvää: elokuva-asetuksella värit ovat neutraalit ja vivahteikkaat. Valitettavasti musta ja kontrasti ovat keskinkertaisia, eikä paine riitä tuomaan kaikkia yksityiskohtia esiin. Asian huomaa etenkin joissain Netflixin ja Disney+:n vahvoissa sarjoissa, eikä asiaa auta Dolby Visionin HDR-formaatin puuttuminen. Tämän LCD-paneelin kirkkauskaan ei ole erityisen hyvä, vaan valoisassa katsoessa kuva jää hailakaksi.

Äänenlaatu

Sen sijaan LG NANO756:n ääni ei ole pöllömpi: ääni on täyteläisempi ja kirkkaampi kuin useimmilla testin televisioilla. Jalka alkaa jopa naputtaa musiikin tahtiin ja ääniefekteissä on hyvää painetta. Ääniasetuksia on tarjolla runsaasti, ja akustisesti pidimme eniten elokuva-asetuksesta. Volyymilla on rajansa, kovinkaan lujaa ei voi soittaa ennen kuin ääni alkaa säröillä.

Yhteenveto: LG NANO756

Upeista OLED-televisioistaan tunnettu LG hieman lässähtää tämän LCD-television kohdalla, sillä sen kuvanlaatu on melko hailakka. Kirkkaus ei ole kovin vahva, musta on harmaata ja kuvanlaatu jää kokonaisuutena jälkeen monista tämän vertailun malleista. Plussaa aika hyvästä äänenlaadusta – kuva vaatisi vielä lisää ruutia!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Send this to a friend