Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Q60A (QE43Q60A)

Litteä ja tyylikäs QLED-televisio

Samsungin edullisin QLED-malli on tyylikäs, litteä, helppokäyttöinen ja kuvanlaadultaan maukas. Vain ääni kaipaisi piristystä.

Julkaistu 21.02.2022 - 14:00
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Audun Hage

Q60A on Samsungin edullisin QLED-mallisto. Kokovaihtoehtoja riittää 32-tuumaisesta 85-tuumaiseen, ja kaikilla on suhteellisen mukava hintalappu. Miten 43-tuumainen versio pärjää kisassa muita valmistajia vastaan?  Samsung Q60A 65 Inch 4K QLED Quantum HDR Smart TV 1024x1024 1

Samsung Q60A. Kuva: Samsung

Samsung Q60A

Samsungin televisio on erittäin tyylikäs näky: se on reippaasti testin littein, vain 4 cm paksu. Takaosa on sileä, joten tv:n saa aivan kiinni seinään. Jalkoja voi säätää korkeussuunnassa, joten tarvittaessa näytön alle saa tehtyä tilaa soundbarille.

Mainos

Q60A pyörii Samsungin hyväksi havaitulla Tizen-käyttöliittymällä, jota on helppo käyttää, ja josta löytyy hyvä valikoima sovelluksia, kuten Disney+, HBO Max, Discovery+ ja Apple TV sekä monia kotimaisia palveluita. kokemuksesta tiedämme, että Samsung on ajoissa liikkeellä, kun uusia palveluita tulee saataville. Kaukosäädin on pieni ja kätevä.

Liitäntäpuolella tarjolla on kolme HDMI-sisääntuloa ja eARC-tuki. Pelitoiminnoissa on säästelty, eikä esimerkiksi VRR-tukea ole. Ja kuten Samsungilla yleensäkin, Dolby Vision ei ole tuettu.

Kuvanlaatu

Q60A-malli on varustettu reunavalaistulla LCD-paneelilla, jossa on kvanttipisteillä varusteltu värisuodin. Siitä QLED-lyhenteen ”Q” onkin peräisin. Tekniikan idea on laajentaa värikirjoa.

Samsungin kirkkaus on erinomainen, joten kuva on kirkas ja väkevä myös valoisassa katsottuna. Valo jakautuu tasaisesti koko kuva-alalle. Q60A tarjoaa myös syvän mustan ja tummista kohdista löytyy paljon yksityiskohtia ilman black crush -efektiä, joka monia muita televisioita vaivaa. Kontrasti on yleisesti ottaen hyvä.

Värintoisto on pehmeää ja vivahteikasta, joskin taittoa siniseen näkyy perusasetuksella. Elokuva-asetus on neutraalimpi, ja lisäksi Q60A-mallissa on tarjolla erityisen neutraali Filmmaker Mode. Sivulta katsoessa värit hiukan haalistuvat, sillä LCD-paneelin katselukulma ei ole järin laaja. Paras kuvanlaatu on keskeltä katsottuna.

Äänenlaatu

Kuvassa riittää kehumista, mutta äänessä ei erityisemmin. Sisäänrakennettujen kaiuttimien ääni on ohut ja muistuttaa lähinnä vanhaa matkaradiota. Erilaisia ääniasetuksia on kyllä tarjolla, mutta niistä ei ole mainittavaa iloa. Tämä televisio kaipaa ehdottomasti soundbarin kumppaniksi, jos haluaa nauttia kunnollisesta äänentoistosta. Laitteen eARC-liitännän kautta televisiosta saa Dolby Atmos -ääntä.

Yhteenveto: Samsung Q60A

Samsung Q60A on testin parhaita yleistelevisioita. Sen muotoilu on niin puhdaslinjaista, että muut näyttävät sen rinnalla vanhoilta ja kömpelöiltä. Käyttöliittymä ja kaukosäädin on myös viimeisintä huutoa. Kuvanlaatu on erinomainen ja kontrasti ja kirkkaus loistavia. Äänenlaatu sen sijaan ei vakuuta. Kokonaisuutena Q60A on silti erinomainen ostos – kunhan muistaa heti kärkeen budjetoida myös soundbaria varten.

Karakter
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen televisio, jonka kuvanlaatu vakuuttaa, käyttöliittymä on loistava ja muotoilu kaunista. Ääni on pettymys ja kaipaa ehdottomasti soundbaria avukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top