Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kiinalainen haastaja

Hisense A7GQ tarjoaa uuden ja jännittävän käyttöliittymän, mutta kuvanlaatu kalpenee testin parhaiden rinnalla.

Julkaistu 21.02.2022 - 14:00
Hisense A7GQ (43A7GQ)
Audun Hage

Kiinalainen Hisense on melko uusi tuttavuus Pohjoismaiden markkinoilla, mutta on jo ehtinyt kartuttaa mainetta edullisten televisioiden tekijänä. A7-sarjan 43-tuumainen näyttää tyylikkään futuristiseltä metallisine keskijalustoineen. Ja jos 43-tuumainen tuntuu sittenkin liian pieneltä omiin tarpeisiin, on syytä mainita, että mallia saa monessa koossa, joista suurin on 75-tuumainen!

Hisense A7GQ
Hisense A7GQ. Kuva: Hisense

Hisense A7GQ

Moni tv-valmistaja luottaa Androidiin, mutta Hisense on luonut oman käyttöjärjestelmänsä nimeltään VIDAA. Aluksi alusta voi tuntua hieman epätavalliselta, mutta se toimii oikein hyvin. Televisio tottelee käskyjä nopeasti ja puheohjaus ymmärtää suomea. Puheohjauksella voi esimerkiksi vaihtaa videolähdettä, aika näppärää.

Sen sijaan sovellusvalikoimassa on toivomisen varaa. Perusasiat, kuten Netflix ja YouTube löytyvät, mutta kotimaiset vaihtoehdot, kuten Yle Areenan voi unohtaa. Televisiosta ei nimittäin löydy myöskään sisäänrakennettua Chromecastia eikä AirPlayta. Tästä syystä yhtenä Hisensen pohjoismaisena jälleenmyyjänä toimiva Power toimittaa joskus television kylkiäisenä Google Chromecastin (tämä kampanja ei välttämättä ole voimassa kaikkialla, mutta kannattaa tarkistaa tilanne ennen tv:n ostamista!).

Mainos

Hisense 43A7GQ on varustettu kolmella HDMI-sisääntulolla, joista yksikään ei tue uusimpia 2.1-ominaisuuksia. Tämä malli ei siis ole paras vaihtoehto konsolipelaamiseen.

Kuvanlaatu

Hisense 43A7GQ koostuu VA LCD -paneelista, jossa on suora ledtaustavalaistus mutta ei paikallista himmennystä. Hisensen kontrasti on hieman heikompi kuin testin parhailla malleilla. Myöskään katselukulma ei ole erityisen laaja: 43-tuumaisen tv:n värit kalpenevat ja alkavat ”vuotaa”, jos televisiota ei katso keskeltä.

Vaikka tv tarjoaa tuen esimerkiksi Dolby Visionin HDR-formaatille, ei kirkkaimmissa kohdissa ihan riitä painetta. Kuva tuntuu välillä hiukan suttuiselta, etenkin nopeissa liikkeissä. Plussaa hyvästä elokuva-asetuksesta, jolla Hisense A7GQ:n värit toistuvat neutraalisti ja kauniisti. Siitäkin huolimatta suosittelisimme tätä televisiota ennemminkin tavalliseen katseluun hienojen, pimennetyssä huoneessa vietettävien elokuvailtojen sijaan.

Äänenlaatu

Hisense A7GQ on varustettu stereokaiuttimilla ja 2 x 10 watin vahvistinteholla. Ääni on melko ohut, mutta puhe erottuu tarpeeksi selkeänä eikä ihan niin sulkeutuneena kuin muutamalla kilpailijalla. Soundbarinkin voi televisioon yhdistää, ja se tukee Dolby Atmos -surroundääntä.

Yhteenveto: Hisense A7GQ

Hisense A7GQ eroaa muista tarjoamalla aivan oman käyttöliittymänsä. VIDAA vaikuttaa lupaavalta, kunhan siihen saisi paikallisiakin suoratoistopalveluita. Kuvanlaatu on kontrastiltaan ja kirkkaudeltaan rajallinen. Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta Hisense ei tällä kertaa yllä hinta-laatusuhteeltaan kilpailijoitaan paremmalle tasolle.

Karakter
Hisense A7GQ (43A7GQ)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs ja moderni muotoilu, hyvät liitännät ja laaja tuki eri videoformaateille. Paikallisia sovelluksia ei ole tarjolla.

1 ajatus aiheesta “Hisense A7GQ (43A7GQ)”

  1. Jorma Sepponen

    Enemmän iformátion olisi kiva. Esim. Löytyykö mallistosta yhtään ei lcd mallistosta. Siis amoled 55″ .
    Odotan mielenkiinnolla.
    Jore

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top