Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips The One 43 (43PUS8506/12)

Herättää värit eloon

Philipsin Ambilight-valoilla varustettu televisio tarjoaa tavallista koreamman kuvakokemuksen ja värikästä tunnelmaa elokuvailtoihin.

Julkaistu 21.02.2022 - 14:00
Philips The One 43 (43PUS8506/12)
Audun Hage

Tämä on Philipsin suosituimpia televisiomalleja, jonka lempinimi, The One, viittaakin siihen, miten hyvin siinä yhdistyvät ominaisuudet, kuvanlaatu ja kohtuullinen hinta. Olemme aiemmin testanneet mallin 65-tuumaisena versiona, ja 43-tuumainen tarjoaa aivan samat ominaisuudet – myös Ambilight-valaistuksen kolmella sivulla!

Philips The One PUS8506 living room
Philips The One PUS8506. Kuva: Philips

Philips The One

Philipsin tv eroaa testin muista osanottajista monellakin tapaa. Ensinnäkin television rakenne paljastaa, että mallin materiaaleihin on panostettu enemmän. Tyylikäs hopeanvärinen viimeistely ja kääntyvä T-mallinen jalka tekevät mallista varsin ylellisen näköisen ja tuntuisen. Ruudun takaa paljastuu Philipsin erikoisuus eli Ambilight-valot, jotka heijastavat television taustaseinälle ruudun tapahtumia toistavat värisävyt.

Itse televisio on hyvin litteä, mutta kaukosäädin muhkea. Siinä on kuitenkin isot ja selkeät napit, ja tv tottelee sen käskyjä nopeasti.

Mainos

Android-käyttöliittymän kautta uusimmat sovellukset ja palvelut, kuten Disney+, HBO Max ja moni muu, ovat kätevästi saatavilla.

Philips The One tukee Dolby Vision- ja HDR10+ -videoformaatteja, joten tuoreimmat elokuvat ja sarjat voi nauttia parhaalla mahdollisella laadulla.

Liitäntöjä on tarjolla hyvin: 4 HDMI-sisääntuloa, mukaan luettuna eARC-äänenpalautuskanava.

Näytön virkistystaajuus sen sijaan on vain 60 Hz, joten televisio ei pysty toistamaan Xbox Series X- ja Playstation 5 -pelikonsolien nopeimpia grafiikoita (4K/120 Hz).

Kuvanlaatu

Philips The Onen 43-tuumainen versio rakentuu VA LCD -paneelille, jossa on suora ledtaustavalaistus (suuremmissa versioissa on IPS-paneelit). Kirkkaus ja värintoisto ovat vahvat ja selkeät. Myös PUS8506:n terävyys tekee vaikutuksen. Aidot 4K-sisällöt, kuten Netflixin Snabba Cash -sarja, näyttävät todella herkullisilta Philipsin ruudulla! Myös liikkeet pysyvät PUS8506:lla tasaisina ja saumattomina.

LCD-paneelin kontrasti ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta Ambilight-valot auttavat asiaa valaistessaan tv:n takana olevan seinän sisältöä mukailevin värein. Näin kuvaan tuntuu syntyvän lisää syvyyttä, ja 43-tuumainen tuntuu oikeastaan kokoaan suuremmalta!

Äänenlaatu

Äänipuolella Philips tarjoaa stereokaiuttimet 2 x 10 watin teholla. Kaiutinten ääni on melko ohut. Bassoa ei juuri ole eikä ääni vakuuta. Puhe tuntuu sulkeutuneemmalta testin parhaisiin laitteisiin verrattuna.

Yhteenveto: Philips PUS8506

Pidimme kovasti Philips PUS8506 -mallin 65-tuumaisesta versiosta, joten on mukava nähdä, että myös 43-tuumainen onnistuu säilyttämään mallin hyvät puolet. Philips edustaa vertailumme kalliimpaa päätä, mutta vastineeksi se tarjoaa hyvää kuvankäsittelyä ja tuen monille formaateille, joiden avulla sisällöt pääsevät parhaimpiinsa. Lisäksi Ambilight-valaistus syventää katselukokemusta ja tuo lisäulottuvuuden elokuviin ja sarjoihin etenkin pimennetyssä huoneessa.

Karakter
Philips The One 43 (43PUS8506/12)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvännäköinen kuva, jossa kontrasti on kohdillaan ja johon Ambilight-valaistus tuo lisätunnelmaa. Melko ohut ääni, vaatii mieluusti soundbarin avuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top