TESTISSÄ: Philips The One 43 (43PUS8506/12)

Herättää värit eloon

Philipsin Ambilight-valoilla varustettu televisio tarjoaa tavallista koreamman kuvakokemuksen ja värikästä tunnelmaa elokuvailtoihin.

Karakter
Philips The One 43 (43PUS8506/12)
forfatter
Julkaistu 21.02.2022 - 14:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Hyvännäköinen kuva, jossa kontrasti on kohdillaan ja johon Ambilight-valaistus tuo lisätunnelmaa.
Melko ohut ääni, vaatii mieluusti soundbarin avuksi.
Faktat
  • Koko/tyyppi: 43-tuumainen 4K LCD
  • Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Virkistystaajuus: 50/60 Hz
  • Käyttöliittymä: Android 10
  • Sisääntulot: 4 HDMI (2 x 2.1, 2 x 2.0b), 2 USB
  • Ulostulot: Optinen digitaalinen ääniulostulo
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Kokovaihtoehdot: 43”, 50”, 58”, 65”, 70”, 75”
  • Verkkosivusto: philips.fi

Tämä on Philipsin suosituimpia televisiomalleja, jonka lempinimi, The One, viittaakin siihen, miten hyvin siinä yhdistyvät ominaisuudet, kuvanlaatu ja kohtuullinen hinta. Olemme aiemmin testanneet mallin 65-tuumaisena versiona, ja 43-tuumainen tarjoaa aivan samat ominaisuudet – myös Ambilight-valaistuksen kolmella sivulla!

Philips The One PUS8506 living room
Philips The One PUS8506. Kuva: Philips

Philips The One

Philipsin tv eroaa testin muista osanottajista monellakin tapaa. Ensinnäkin television rakenne paljastaa, että mallin materiaaleihin on panostettu enemmän. Tyylikäs hopeanvärinen viimeistely ja kääntyvä T-mallinen jalka tekevät mallista varsin ylellisen näköisen ja tuntuisen. Ruudun takaa paljastuu Philipsin erikoisuus eli Ambilight-valot, jotka heijastavat television taustaseinälle ruudun tapahtumia toistavat värisävyt.

Itse televisio on hyvin litteä, mutta kaukosäädin muhkea. Siinä on kuitenkin isot ja selkeät napit, ja tv tottelee sen käskyjä nopeasti.

Android-käyttöliittymän kautta uusimmat sovellukset ja palvelut, kuten Disney+, HBO Max ja moni muu, ovat kätevästi saatavilla.

Philips The One tukee Dolby Vision- ja HDR10+ -videoformaatteja, joten tuoreimmat elokuvat ja sarjat voi nauttia parhaalla mahdollisella laadulla.

Liitäntöjä on tarjolla hyvin: 4 HDMI-sisääntuloa, mukaan luettuna eARC-äänenpalautuskanava.

Näytön virkistystaajuus sen sijaan on vain 60 Hz, joten televisio ei pysty toistamaan Xbox Series X- ja Playstation 5 -pelikonsolien nopeimpia grafiikoita (4K/120 Hz).

Kuvanlaatu

Philips The Onen 43-tuumainen versio rakentuu VA LCD -paneelille, jossa on suora ledtaustavalaistus (suuremmissa versioissa on IPS-paneelit). Kirkkaus ja värintoisto ovat vahvat ja selkeät. Myös PUS8506:n terävyys tekee vaikutuksen. Aidot 4K-sisällöt, kuten Netflixin Snabba Cash -sarja, näyttävät todella herkullisilta Philipsin ruudulla! Myös liikkeet pysyvät PUS8506:lla tasaisina ja saumattomina.

LCD-paneelin kontrasti ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta Ambilight-valot auttavat asiaa valaistessaan tv:n takana olevan seinän sisältöä mukailevin värein. Näin kuvaan tuntuu syntyvän lisää syvyyttä, ja 43-tuumainen tuntuu oikeastaan kokoaan suuremmalta!

Äänenlaatu

Äänipuolella Philips tarjoaa stereokaiuttimet 2 x 10 watin teholla. Kaiutinten ääni on melko ohut. Bassoa ei juuri ole eikä ääni vakuuta. Puhe tuntuu sulkeutuneemmalta testin parhaisiin laitteisiin verrattuna.

Yhteenveto: Philips PUS8506

Pidimme kovasti Philips PUS8506 -mallin 65-tuumaisesta versiosta, joten on mukava nähdä, että myös 43-tuumainen onnistuu säilyttämään mallin hyvät puolet. Philips edustaa vertailumme kalliimpaa päätä, mutta vastineeksi se tarjoaa hyvää kuvankäsittelyä ja tuen monille formaateille, joiden avulla sisällöt pääsevät parhaimpiinsa. Lisäksi Ambilight-valaistus syventää katselukokemusta ja tuo lisäulottuvuuden elokuviin ja sarjoihin etenkin pimennetyssä huoneessa.

Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Send this to a friend