Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL C725 (43C725)

Hyvä kokonaisuus

TCL C725 tarjoaa hyvää kuvaa ja ääntä mukavaan hintaan.

Julkaistu 21.02.2022 - 14:00
TCL C725 (43C725)
Audun Hage

TCL on ihastuttanut aiemmissa testeissämme edullisilla mutta onnistuneilla televisioillaan. C725-sarja on melko uusi Android-mallisto, joka tarjoaa hyvän tuen eri videoformaateille sekä Onkyön äänijärjestelmän. Miten se pärjää kilpailijoita vastaan tässä kokoluokassa?

TCL C72 50 55 65 75 ANDROID11 FRONT V2
TCL C725. Kuva: TCL

TCL C725

TCL C725 näyttää kalliimmalta kuin onkaan ohuine kehyksineen. Ruutu on kuitenkin paksumpi kuin Samsung Q60A -mallilla. Televisio seisoo kahden pienen jalan varassa.

TCL C725 pyörii Android 11 -käyttöjärjestelmän varassa. Näin ollen tarjolla ovat uusimmat suoratoistopalvelut, kuten Apple TV+ ja Disney+. Televisio tottelee myös puheohjausta Google Assistentin kautta. Pakkauksessa toimitetaan kaksi kaukosäädintä: isompi on varustettu numeronäppäimillä ja pienempi toimii Bluetoothilla. TCL reagoi käskyihin hieman hitaammin kuin muut.

Mainos

Liitäntöjä on käytössä tavanomainen määrä: kolme HDMI-sisääntuloa sekä eARC-ääniulostulo. Peliominaisuuksia ei tueta kuten kalliimmissa malleissa, mutta formaatteja kyllä: esimerkiksi Dolby Vision, HDR10+ sekä Dolby Atmos löytyvät. Niiden ansiosta nykypäivän striimaussisällöt näyttävät ja kuulostavat siltä kuin pitääkin.

3.TCL C72 DISNEY
Kuva: TCL

Kuvanlaatu

TCL:n kuvanlaatu on aika vaikuttava. Kirkkaus on loistava, mikä tekee kuvasta terävän eri olosuhteissa ja auttaa toistamaan HDR-efektit erinomaisesti.

Nopeatempoinen Formula 1 -dokumenttisarja Drive to Survive näyttää erityisen herkulliselta TCL:n ruudulta, ja vahva ja luonnollinen värintoisto tekee vaikutuksen. Esimerkiksi Ferrarin punainen näyttää vivahteikkaammalta kuin Samsungilla, ja ihon sävyt toistuvat tarkemmin. Myös kontrasti on erittäin hyvä ja itse asiassa samaa luokkaa kuin kalliimmilla Sonyn ja Philipsin televisioilla.

Terävyys on erinomainen ja liikkeet toistuvat pehmeästi. C725:n katselukulma on melko laaja, ja värit näyttävät toistuvan paremmin sivulta katsoessa kuin useimmilla muilla. TCL:n kuvanlaatu on kaiken kaikkiaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaista!

Äänenlaatu

TCL C725 on varustettu Onkyon sisäänrakennetulla äänijärjestelmällä. Se käsittää stereokaiuttimet mutta ei esimerkiksi subwooferia. Yleisesti ottaen ääni on silti varsin hyvä. Puhe toistuu selkeästi ja volyymia voi nostaa äänen säröilemättä. Ääni on selkeästi parempi kuin monilla kilpailijoilla.

Yhteenveto: TCL C725

TCL C725 on tasapainoinen televisio. Android-käyttöliittymä on helppokäyttöinen, mutta televisio tuntuu kilpailijoitaan hitaammalta. Kuvanlaatu on kuitenkin tärkein, ja siinä TCL nousee hintaluokkansa parhaimmistoon. C725 tarjoaa lisäksi oikein hyvän äänen, joten tv pärjää myös ilman soundbaria. Todella hyvä ostos!

Karakter
TCL C725 (43C725)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Kirkkaus ja kontrasti ovat hyvät. Laaja tuki eri formaateille ja hyvät liitännät – erinomainen yleistelevisio, siis. Android-käyttöliittymästä huolimatta televisio tuntuu reagoivan kaukosäätimeen muita hitaammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top