Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Xiaomi Mi TV P1 43

Edullinen Android-televisio

Kiinalainen Xiaomi tuo kisaan television, joka halvemmasta hinnastaan huolimatta pärjää vertailussa hyvin.

Julkaistu 21.02.2022 - 14:00
Xiaomi Mi TV P1 43
Audun Hage

Moni yhdistää Xiaomin nimen halpoihin kännyköihin ja robotti-imureihin, mutta kiinalaisvalmistajan valikoimaan kuuluu myös televisioita, kuten tällä kertaa testihuoneeseen päätynyt P1-sarja. Android-käyttöliittymälle perustuvan sarjan malleihin kuuluu kokovaihtoehtoja 32-tuumaisesta 55-tuumaiseen.

codice sconto xiaomi mi smart tv p1 32 offerte coupon 01
Mi TV P1. Kuva: Xiaomi

Xiaomi Mi TV P1

P1-mallin muotoilu on simppeliä, ja pohjaan on ruuvattu kaksi pientä muovijalkaa, joiden väliin mahtuu soundbar.

Mi TV P1 pyörii Android 10 -käyttöjärjestelmällä, mutta Xiaomi on kehittänyt omankin käyttöliittymänsä, joka toimii Androidin päällä. Tätä Patchwall-nimistä alustaa ei kuitenkaan ole tarjolla vielä Pohjoismaissa myytävissä televisioissa. Niinpä P1 tuntuu pitkälti samalta kuin muutkin Android-televisiot, ja valikot ovat selkeät. Tv reagoi käskyihin nopeasti ja lataa sovellukset yhtä vikkelästi. Kaukosäädin toimii nykyaikaisesti Bluetoothilla, ja mikrofonin ansiosta televisiota voi käskyttää myös puhumalla Google Assistentille.

Mainos

Kuvanlaatu

Kuvanlaadultaan Mi TV P1 on pääosin positiivinen yllätys. Kirkkautta on tarpeeksi jopa päivänvalossa katseluun. Ruutu on kuitenkin melko kiiltävää lasia, joten pinta heijastelee helposti valaisimia ja ikkunoita – tämä malli sopiikin mieluummin pimennetyssä tilassa katseluun tai iltakäyttöön.

Xiaomi tarjoaa hyvän tuen eri formaateille, esimerkiksi Dolby Visionin HDR-sisällöille. Tällä hetkellä moni esimerkiksi Netflixin ja Disney+:n sisällöistä käyttää tätä formaattia, joten niiden HDR-efektit toistuvat näyttävästi.  Mi TV P1 -mallin kontrasti sen sijaan on keskinkertainen, joten jotkut kontrastiltaan voimakkaat kohtaukset näyttävät helposti harmahtavilta testin parhaisiin verrattuna. Esimerkiksi Samsung Q60A, TCL C725 ja Sony X89J tarjoavat huomattavasti syvemmän mustan, joten tummat kohtaukset näyttävät syvemmiltä. Kyseiset mallit toki myös maksavat enemmän kuin Xiaomi.

Äänenlaatu

Diskantti ja ylempi keskirekisteri toistuvat mukavan kirkkaina, mikä onkin äänenlaadun hyvät puolet. Alemmat rekisterit ovat aivan liian latteita. Puheentoisto on melko selkeää mutta todella ohutta. Bassoa ei ole nimeksikään, joten ääniefektit jäävät teräviksi ja musiikki kuulostaa elottomalta. Soundbarilla nämäkin ongelmat saa ratkottua.

Yhteenveto: Xiaomi Mi TV P1

Xiaomin televisio tarjoaa tarpeellisimmat ominaisuudet hyvään hintaan. Kuvanlaatu ei hämmästytä mutta kirkkaus ja kontrasti riittävät tavalliseen televisionkatseluun. Ääni sen sijaan on varsin ohut. Käyttäjäkokemus on kuitenkin kokonaisuutena varsin hyvä eikä jää kauaksi testin kalliimmista laitteista. Hyvä ostos!

Karakter
Xiaomi Mi TV P1 43
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Android-käyttöliittymä, hyvä sovellusvalikoima ja hyvä tuki eri formaateille. Keskinkertainen kontrasti. Ohut ääni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Parhaat jättiruudut sarjojen, urheilun ja pelien ystäville

Parhaista parhaimmat

Isompaa kuvaa pienemmällä budjetilla

Ääni & Kuva
Scroll to Top