TESTISSÄ Chipolo One

Helppo ja toimiva paikannin

Chipolo One ei rajoitu vain yhteen puhelinvalmistajaan ja tarjoaa paljon toimintoja huokeaan hintaan.

Chipolo solo

Chipolo One finns i en rad starka färger samt i vitt och svart. (Foto: Pernille Redder)

Kun Chipolon ottaa käteen, on vaikea olla olematta hiukan pettynyt. Paikannin näyttää vähän kulkulätkältä – jotenkin kahdeksankymmenlukulaiselta ja muoviselta. Väritkään eivät miellytä.

Mutta vaikka ulkonäkö ei houkuttelekaan, on sisäinen kauneus eli tässä tapauksessa toimivuus tärkeämpää. Ja sen suhteen Chipolo One ei petä.

Chipolon toimii itsessään avaimenperänä. Kuva: Pernille Redder

Oma sovellus

Valitsimme Chipolon mukaan vertailuun, koska sillä on sekä Androidille että iOS:lle ladattava sovellus. Tässä yhteydessä on tosin syytä mainita, että Chipololla on vastaava tuote, Chipolo One Spot, joka toimii vain Applen puhelimilla.

Mainos

Kestää pari minuuttia, että saa paikantimen ja sovelluksen juttelemaan keskenään, mutta vaikeaa yhdistäminen ei ole. Sovellus hoitaa kaiken itsekseen. Kun yhteys on muodostettu, annetaan paikantimelle nimi ja jätetään se hoitamaan tehtävänsä.

Chipolon perustoimintoihin kuuluu monia sellaisia, joista Tile veloittaa lisämaksua. Jos hukkaa Chipolon pidemmälle, on opastus oikeaan sijaintiin vain yhden klikkauksen päässä. Jos taas laite on lähellä, Chipolo soittaa 120 dB:n merkkiäänen, jonka kuulee varmasti.

Puheohjaus

Testasin Chipoloa iPhonen kanssa, joten pystyin luomaan Siri Shortcuts -komennon, jolla puheavustaja laittaa paikantimen soimaan halutessani. Chipolo ehdotti komennoksi ”soita paikantimelle”, mutta Siri ei ymmärrä tätä, vaan alkaa ehdotella yhteystiedoista erinimisiä henkilöitä, joille voisi soittaa. Pitää siis keksiä uusi kutsulause, mutta sen jälkeen homma toimii.

Hätätilanteessa, kun avaimet ovat hukassa ja on kiire, on puheavustajan käyttäminen tervetullut apu.

Chipolo painaa alle 8 grammaa. Kuva: Pernille Redder

Yllättävä ominaisuus

Chipolo on yllättäen varustanut paikantimen toiminnolla, jossa sitä voi käyttää puhelimen kameran laukaisijana. Se on hyvä idea, kuten varmasti jokainen joskus ryhmäkuvaa ajastimella ottanut ihminen tietää.

Toiminnon ainoa haittapuoli on se, että kamera pitää avata Chipolon omasta sovelluksesta, joten jännät filtterit ja muut kameran toiminnot voi unohtaa. Salaman saa päälle tai pois, mutta kaiken muun joutuu käsittelemään jälkikäteen.

Yhteenveto

Chipolon paikannin on todella hyvä: ei ylimäärästä kikkailua, vaan oikeasti elämää helpottavia toimintoja. Muovisen räikeä ulkoasu ei kylläkään houkuttele.

Jatka lukemista
Exit mobile version