Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Epos Adapt 660

Upeat kuulokkeet…ja ärsyttävät

Epos Adapt 660 istuu loistavasti ja kuulostaa niin puheluissa kuin musiikintoistossakin paremmalta kuin suurin osa muista. Mutta miinuspuoliakin on.

Julkaistu 27.05.2024 - 13:00
Epos Adapt 660
Geir Gråbein Nordby

Epos Adapt 660 on harvinaisen hyvännäköinen kuulokemalli, jonka erikoisversio Adapt 660 AMC on vielä tyylikkäämpi. Erikoisversio on luotu yhteistyönä Aston Martinin ja sen F1-kumppanin, Cognizantin, kanssa.

Testiin sain AMC-version, mutta koska se eroaa perusversiosta vain väritykseltään ja puolet kalliimmalla hinnallaan, ei se oikein sovi vertailun muiden kuulokkeiden rinnalle. Perusversio on kiinnostavampi vaihtoehto, kun mietitään parasta hinta-laatusuhdetta.

Kuulokekupit on muotoiltu ergonomisesti ja ne asettuvat korvien ympärille miellyttävästi. Kuulokkeet tuntuvat mukavilta myös silmälasit päässä.

Mainos
Epos Adapt 660 AMC 1
Eposin kuulokkeet ovat toki erityisen tyylikkäät Aston Martin -väreissä, mutta eivät kuitenkaan korkeamman hinnan arvoiset. Kuva: Epos

Adapt 660 painaa kepeät 227 grammaa, ja tuskin huomaan pitäväni niitä.

Kuulokkeet ladataan vanhanaikaisella mikro-USB:llä, joka ei tue pikalatausta. USB-adapteri on epävakaa ja toimii vain kuulokkeiden välittömässä läheisyydessä. Langattomia laitteita, kuten muita kuulokkeita, ei saa olla lähistöllä, tai yhteys pätkii. Suosittelen jättämään donglen laatikkoon ja käyttämään pelkästään Bluetooth-yhteyttä.

Lue myös: EPOS Sennheiser ADAPT 560 – Tältä sen pitää kuulostaa!

Toinen ärsytyksen aihe on mobiilisovellus. Sovellus kuvittelee, että tarjolla on päivitys, mutta päivitys ei koskaan päässyt lataamaan yli nollaa prosenttia. Sovellus piti poistaa ja asentaa uudelleen, jotta sain päivitysyrityksen ohitettua. Toivottavasti Epos saa vian korjattua. Minulle lähetettiin uudet testikuulokkeet, joissa kuitenkin oli sama vaiva, niin iOS- kuin Android-sovelluksella. Työpöytäsovellus kuitenkin sanoo, että kuulokkeissa on uusin laiteohjelmisto.

Epos Adapt 660 AMC 2
Kuva: Epos

Epos Adapt 660:n äänenlaatu

Musiikki kuulostaa todella hyvältä: basso on täyteläinen ja mukaansatempaava, ja ylä-äänet soivat puhtaasti ja kirkkaasti. Laulu ja soittimet erottuvat hyvin. Valitettavasti taajuuskorjainta ei ole, joten ääntä ei voi säätää. Suurin osa musiikista kuulostaa kuitenkin oikein hyvältä näinkin, etenkin pop ja rock.

Vastamelu on tehokas, parempi kuin testin muilla kuulokkeilla. Kuulokekuppien hipaisukytkimet ovat kätevät, kunhan niiden käyttöä hetken harjoittelee.

Epos Adapt 660 original
Kuulokkeiden perusversio on kokomusta. Kuva: Epic

Puheluiden äänenlaatu

Adapt 660 -mallissa ei ole mikrofonivartta, mutta puheluiden äänenlaatu on silti erinomainen – parempi kuin parhailla musiikkikuulokkeilla! Sony WF-1000XM5 kuuluu tavallisten kuulokkeiden parhaimmistoon puheluiden äänenlaadussa, mutta Adapt 660 voittaa sen mennen tullen. Oma ääneni välittyy vastaanottajalle kristallinkirkkaana, ja jopa hälyssä puhe on selkeää. Jos puhuu kovin hiljaa tai ympäristö on kovin meluisa, voi osa sanoista hukkua hälyyn. Kovassa metelissä Adapt 560 II ja Jabra Evolve2 65 Flex toimivatkin paremmin. Adapt 660 on kuitenkin huomattavasti parempi kuin Poly Voyager Surround 80.

Call Enhancement -toiminnolla käyttäjä kuulee toisen osapuolen päänsä ulkopuolella, mutta itse pidin toimintoa mieluummin pois päältä.

Epos Adapt 660 AMC lifestyle
Kuva: Epos

Yhteenveto

Suureksi osaksi Epos Adapt 660 on aivan loistava kuulokemalli. Adapt 660:n äänenlaatu puheluissa on parempi kuin muilla kuulemillani mikrofonivarrettomilla kuulokkeilla. Musiikin äänenlaatu taas on parasta toimistokuulokkeista kuulemaani. Ja kuulokkeet istuvat kuin unelma.

Ikäviä puolia ovat epävakaa USB-adapteri, sovellus, joka ei osaa päättää, onko päivitystä saatavilla vai ei, sekä vanhanaikainen mikro-USB-lataus, joka ei tue pikalatausta.

Ja jos pohdit, että kannattaisiko ostaa Aston Martin -versio, niin ei. Järjetöntä maksaa niin paljon pelkästä tyylikkäästä väristä.

Karakter
Epos Adapt 660
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen puheluiden äänenlaatu, joka heikkenee hieman hälyssä. Erinomainen istuvuus ja loistava äänenlaatu musiikkia kuunnellessa. Epäluotettava dongle, kannattaa käyttää Bluetoothia. Lataus micro-USB:llä, joten ei pikalatausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top