Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

TESTISSÄ: Epos Adapt 660

Upeat kuulokkeet…ja ärsyttävät

Epos Adapt 660 istuu loistavasti ja kuulostaa niin puheluissa kuin musiikintoistossakin paremmalta kuin suurin osa muista. Mutta miinuspuoliakin on.

/ 27.05.2024 - 13:00
Epos Adapt 660

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Erinomainen puheluiden äänenlaatu, joka heikkenee hieman hälyssä. Erinomainen istuvuus ja loistava äänenlaatu musiikkia kuunnellessa.
  • Epäluotettava dongle, kannattaa käyttää Bluetoothia. Lataus micro-USB:llä, joten ei pikalatausta.

Epos Adapt 660 on harvinaisen hyvännäköinen kuulokemalli, jonka erikoisversio Adapt 660 AMC on vielä tyylikkäämpi. Erikoisversio on luotu yhteistyönä Aston Martinin ja sen F1-kumppanin, Cognizantin, kanssa.

Testiin sain AMC-version, mutta koska se eroaa perusversiosta vain väritykseltään ja puolet kalliimmalla hinnallaan, ei se oikein sovi vertailun muiden kuulokkeiden rinnalle. Perusversio on kiinnostavampi vaihtoehto, kun mietitään parasta hinta-laatusuhdetta.

Kuulokekupit on muotoiltu ergonomisesti ja ne asettuvat korvien ympärille miellyttävästi. Kuulokkeet tuntuvat mukavilta myös silmälasit päässä.

Epos Adapt 660 AMC 1
Eposin kuulokkeet ovat toki erityisen tyylikkäät Aston Martin -väreissä, mutta eivät kuitenkaan korkeamman hinnan arvoiset. Kuva: Epos

Adapt 660 painaa kepeät 227 grammaa, ja tuskin huomaan pitäväni niitä.

Kuulokkeet ladataan vanhanaikaisella mikro-USB:llä, joka ei tue pikalatausta. USB-adapteri on epävakaa ja toimii vain kuulokkeiden välittömässä läheisyydessä. Langattomia laitteita, kuten muita kuulokkeita, ei saa olla lähistöllä, tai yhteys pätkii. Suosittelen jättämään donglen laatikkoon ja käyttämään pelkästään Bluetooth-yhteyttä.

Lue myös: EPOS Sennheiser ADAPT 560 – Tältä sen pitää kuulostaa!

Toinen ärsytyksen aihe on mobiilisovellus. Sovellus kuvittelee, että tarjolla on päivitys, mutta päivitys ei koskaan päässyt lataamaan yli nollaa prosenttia. Sovellus piti poistaa ja asentaa uudelleen, jotta sain päivitysyrityksen ohitettua. Toivottavasti Epos saa vian korjattua. Minulle lähetettiin uudet testikuulokkeet, joissa kuitenkin oli sama vaiva, niin iOS- kuin Android-sovelluksella. Työpöytäsovellus kuitenkin sanoo, että kuulokkeissa on uusin laiteohjelmisto.

Epos Adapt 660 AMC 2
Kuva: Epos

Epos Adapt 660:n äänenlaatu

Musiikki kuulostaa todella hyvältä: basso on täyteläinen ja mukaansatempaava, ja ylä-äänet soivat puhtaasti ja kirkkaasti. Laulu ja soittimet erottuvat hyvin. Valitettavasti taajuuskorjainta ei ole, joten ääntä ei voi säätää. Suurin osa musiikista kuulostaa kuitenkin oikein hyvältä näinkin, etenkin pop ja rock.

Vastamelu on tehokas, parempi kuin testin muilla kuulokkeilla. Kuulokekuppien hipaisukytkimet ovat kätevät, kunhan niiden käyttöä hetken harjoittelee.

Epos Adapt 660 original
Kuulokkeiden perusversio on kokomusta. Kuva: Epic

Puheluiden äänenlaatu

Adapt 660 -mallissa ei ole mikrofonivartta, mutta puheluiden äänenlaatu on silti erinomainen – parempi kuin parhailla musiikkikuulokkeilla! Sony WF-1000XM5 kuuluu tavallisten kuulokkeiden parhaimmistoon puheluiden äänenlaadussa, mutta Adapt 660 voittaa sen mennen tullen. Oma ääneni välittyy vastaanottajalle kristallinkirkkaana, ja jopa hälyssä puhe on selkeää. Jos puhuu kovin hiljaa tai ympäristö on kovin meluisa, voi osa sanoista hukkua hälyyn. Kovassa metelissä Adapt 560 II ja Jabra Evolve2 65 Flex toimivatkin paremmin. Adapt 660 on kuitenkin huomattavasti parempi kuin Poly Voyager Surround 80.

Call Enhancement -toiminnolla käyttäjä kuulee toisen osapuolen päänsä ulkopuolella, mutta itse pidin toimintoa mieluummin pois päältä.

Epos Adapt 660 AMC lifestyle
Kuva: Epos

Yhteenveto

Suureksi osaksi Epos Adapt 660 on aivan loistava kuulokemalli. Adapt 660:n äänenlaatu puheluissa on parempi kuin muilla kuulemillani mikrofonivarrettomilla kuulokkeilla. Musiikin äänenlaatu taas on parasta toimistokuulokkeista kuulemaani. Ja kuulokkeet istuvat kuin unelma.

Ikäviä puolia ovat epävakaa USB-adapteri, sovellus, joka ei osaa päättää, onko päivitystä saatavilla vai ei, sekä vanhanaikainen mikro-USB-lataus, joka ei tue pikalatausta.

Ja jos pohdit, että kannattaisiko ostaa Aston Martin -versio, niin ei. Järjetöntä maksaa niin paljon pelkästä tyylikkäästä väristä.

Karakter
Epos Adapt 660
Premium

Myös tässä testissä

Jabra Evolve2 65 Flex

Mukava, luotettava ja kevyt

Jabra Evolve2 65 Flex toimii kaikin puolin hyvin ja on ehdottomasti mukavimpia kokeilemiani kuulokemikrofoneja.

Vaikuttava äänenlaatu puheluissa etenkin hälyssä. Todella kevyet ja mukavat kuulokkeet, joissa täyteläinen sointi musiikkia ajatellen.
Musiikki saisi soida erottelevammin etenkin diskantissa. Ei aptX- tai AAC-tukea. USB-dongle saattaa toimia epäluotettavasti ja pysäyttää välillä musiikin – silloin pitää ottaa se irti koneesta ja laittaa takaisin.
Lue koko testi

Epos Adapt 560 II

Toimiston tähtönen

Epos Adapt 560 on hinta-laatusuhteeltaan oiva valinta hybridityöhön.

Erinomainen äänenlaatu puheluissa niin hiljaisuudessa kuin hälyssä, ja riittävän hyvä äänenlaatu musiikille. Vastamelu toimii hyvin ja istuvuus on hyvä (joskin hieman keikkuva). Pitkä akunkesto!
Silmälasien käyttäjien kannattaa harkita isompia over-ear-kuulokkeita, sillä nämä saattavat puristaa pidemmän päälle. USB-dongle ei aina toimi kovin hyvin.
Lue koko testi

Poly Voyager Surround 80

Liian suuri, liian kallis

Poly Voyager Surround 80 on vankka ja hyvin varusteltu kuulokemikrofoni ammattimaiseen toimistokäyttöön, mutta kokonsa puolesta se ei oikein sovi toimiston ulkopuolelle mukaan otettavaksi.

Hyvä vastamelu, musiikki soi kirkkaasti, paljon toimintoja, hyvä istuvuus.
Sulkeutunut ääni puheluissa, ei taitu kokonaan kasaan. Ennen kaikkea todella kallis malli laatuunsa nähden.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Ääni & Kuva
Scroll to Top