Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Epos Adapt 560 II

Toimiston tähtönen

Epos Adapt 560 on hinta-laatusuhteeltaan oiva valinta hybridityöhön.

Julkaistu 27.05.2024 - 13:00
Epos Adapt 560 II
Geir Gråbein Nordby

Olisi liioiteltua väittää Epos Adapt 560 II -mallin olevan suurikin päivitys edellisen sukupolven malliin. Epos on parantanut istuvuutta vaihtamalla sankaan pehmeämmän kankaan ja uritetut tekonahkapäälliset kuppien pehmusteisiin aiempien sileiden tilalle. Minusta mukavuus ei merkittävästi ole parantunut, mutta se tosin ei ole kovin vaarallista, sillä mukavuus oli jo edeltäjässä kohdillaan.

Jonkin ajan kuluttua tunnen kuitenkin kuppien painavan korviani, ja niin käy vielä nopeammin, jos pidän silmälaseja. Silmälasien käyttäjien kannattaakin valita mieluiten korvien ympärille asettuva over-ear-malli korvalehtien päällä lepäävän on-ear-mallin sijaan.

Epos Adapt 560 II folded-topaz
Kuva: Epos

Epos Adapt 560 II:n äänenlaatu

Musiikin äänenlaatu on hyvä. Basso on täyteläinen ja keskirekisteri läsnäoleva, joten laulu ja soittimet toistuvat suurempina. Sointi ei ole kaukana kalliimman Adapt 660:n soinnista, ja pakko sanoa, että olen kyllä vaikuttunut siitä, että äänenlaatu on näin hyvä näin edullisissa kuulokkeissa. Ainoa asia, mitä kaipaan, olisi hieman ilmavampi diskantti. Se olisi tuonut äänikuvaan enemmän vivahteita ja tilaa. Muuten sointi on identtinen aiemmin testaamamme edeltäjän, Adapt 560 -mallin kanssa.

Mainos

Vastamelu toimii hyvin etenkin matalien taajuuksien häivyttämisessä. Eposin kuulokkeilla voi vaivatta nauttia musiikista ja muista sisällöistä melko meluisissakin ympäristöissä, kuten julkisessa liikenteessä ja kahviloissa. Korkeammat äänet eivät vaimene yhtä tehokkaasti, mutta yleisesti ottaen vastamelu on varsin toimivaa. Ei ihan samaa luokkaa kuin parhailla Sonyn ja Bosen musiikkikuulokkeilla, mutta Epos kisaa kyllä toiseksi parhaiden rinnalla.

Epos Adapt 560 II-topaz
Epos Adapt 560 II on parhaita kuulokemikrofoneja hybriditoimistoon. Kuva: Epos

Puheluiden äänenlaatu

Puheluissa äänenlaatu on aivan erinomaista laadukkaiden mikrofonien ja tehokkaan vastamelun ansiosta. Käyttäjä voi valita, paljonko haluaa oman äänensä kuuluvan ulkopuolelta (sidetone), ja puhe kuuluu vastaanottajalle puhtaasti ja kirkkaasti. Puhe erottuu hyvin silloinkin, kun kaiuttimista soi 70 dB:n kahvilasimulaatio. Mikrofonivarsi on käytännöllinen, sillä kuulokkeiden ei tarvitse käsitellä audiosignaalia yhtä vahvasti kuin kalliimmalla 660-mallilla – joka ei vaimennakaan melua yhtä hyvin kovassa hälyssä.

Keskinkertainen USB-adapteri

Mukana tulevan USB-adapterin tarkoitus on helpottaa kuulokkeiden yhdistämistä PC:seen ja Maciin. Se toimii, mutta on hyvin herkkä ympäristön langattomalle äänelle. Kytkin MacBookiini neljät kuulokkeet omilla USB-adaptereillaan, joista Epos kärsi eniten katkeiluista ja kohinasta. Näin kävi sekä 550- että 560-malleilla, joten epäilen syyn olevan pääosin adapterissa.

Tavallisella yhteydellä kaikki toimi hyvin, eikä puhelinta käyttäessä yhteydessä ollut minkäänlaisia ongelmia.

Epos Adapt 560 II lifestyle-topaz
Kuva: Epos

Yhteenveto

Jos kaipaa toimistoon kuulokkeita, jotka tekevät vähän kaikkea erinomaisesti, on Epos Adapt 560 parhaita ostoksia. Jos hakusessa on pienet, kevyet ja huomaamattomat sankakuulokkeet ensiluokkaisella äänellä sekä musiikin että puheluiden suhteen ja hinta-laatusuhde on erityisen tärkeä hankintakriteeri, niin Adapt 560 II -mallia parempaa on vaikea löytää.

Karakter
Epos Adapt 560 II
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen äänenlaatu puheluissa niin hiljaisuudessa kuin hälyssä, ja riittävän hyvä äänenlaatu musiikille. Vastamelu toimii hyvin ja istuvuus on hyvä (joskin hieman keikkuva). Pitkä akunkesto! Silmälasien käyttäjien kannattaa harkita isompia over-ear-kuulokkeita, sillä nämä saattavat puristaa pidemmän päälle. USB-dongle ei aina toimi kovin hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top