Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Evolve2 65 Flex

Mukava, luotettava ja kevyt

Jabra Evolve2 65 Flex toimii kaikin puolin hyvin ja on ehdottomasti mukavimpia kokeilemiani kuulokemikrofoneja.

Julkaistu 27.05.2024 - 13:00
Jabra Evolve2 65 Flex
Geir Gråbein Nordby

Jabra Evolve2 65 Flex eroaa Evolve2 65 -mallista mikrofonivarrellaan, joka on lyhyempi ja lähes näkymätön ollessaan taitettuna kuulokekuppiin. Niinpä kuulokkeita voi hyvin käyttää julkisilla paikoilla ilman, että näyttää eksyneen toimistolta vapauteen. Mainiot kuulokkeet hybridityöhön, siis!

Kuulokkeiden istuvuus on todella hyvä, ne taittuvat kokoon ja niissä on vastamelu. Malli on varustettu kaikilla tarvittavilla toiminnoilla, kuten sidetonella ja ympäristöäänillä. Kupeissa olevat valot viestivät muille, milloin käyttäjää ei saa häiritä.

Jabra Evolve2 65 Flex lifestyle-topaz
En maksaisi ylimääräistä langattomasta latauksesta. Kuva: Jabra

Taajuuskorjainta ja sidetonea eli oman äänen kuulumista puheluissa voi säätää sekä työpöytäsovellus Jabra Directillä että puhelinsovellus Jabra Sound+:lla.

Mainos

Ostaessa valitaan, tuleeko pakkauksessa USB-A- vai USB-C-adapteri. Testiin saamassani versiossa oli myös langaton latausalusta, mutta sille ei kyllä ollut käyttöä. Kuulokkeet lataavat nopeammin ja vakaammin USB-C:llä, joten itse en maksaisi ekstraa langattomasta latauksesta.

Jabra Evolve2 65 Flex folded-topaz
Mikrofonivarsi on todella huomaamaton, kun se on nostettu ylös. Kuva: Jabra

Höyhenenkevyttä mukavuutta

Kuulokekupit painavat vain 136 grammaa. Ne ovat pienet ja asettuvat korvien päälle, mutta mukavien pehmusteiden ansiosta ne eivät ala painaa tai tuntua ikävältä pitkässäkään käytössä. Jonkin ajan kuluttua huomaan korvan painavan silmälasien sankaa vasten, mutta silti Evolve2 65 Flex on mukavimpia koskaan testaamiani on ear -kuulokkeita.

Jabra Evolve2 65 Flexin äänenlaatu

Musiikin äänenlaatu on ihan hyvä. Basso on täyteläinen, mutta suttuisempi ja hallitsevampi kuin varsinaisilla musiikkikuulokkeilla. Epos Adapt 560 II ja 660 kuulostavat paremmilta. Osasyy heikompaan suoritukseen on kuulokkeiden käyttämä SBC-koodekki, joka on AAC:tä ja aptX:ää huonompi. Kun säädän vähän keskireksiteriä ja diskanttia kovemmalle, tulevat laulu ja soittimet paremmin esiin. Basso ei enää hallitse liikaa ja sointi on tasapainoisempi.

Lue myös: Jabra Evolve2 30 – Hyvät kuulokkeet halvalla

Vastamelu vaimentaa hyvin matalia taajuuksia, mutta ei saa muiden toimistolla olijoiden puhetta täysin hiljenemään. Ympäristöäänet toimivat erinomaisesti: ulkopuoliset äänet tulevat läpi selkeästi ja ovat täysin vailla keinotekoista sävyä.

Puheluiden äänenlaatu

Puheluissa käyttäjän ääni erottuu selkeästi. Oma puheeni kuulostaa vastaanottajalle hieman hiljaisemmalta kuin muilla kuulokkeilla, ja ääni on käsitellymmän oloinen kuin kummallakaan Epos-kuulokkeella. Jabra kuitenkin vakuuttaa hälyssä. Kun taustalla soi 70 dB:n voimakkuudella kahvilan ääniä, suodattuvat ympäristön äänet lähes täysin ja oma puheeni kuulostaa lähes yhtä selkeältä kuin hiljaisemmassakin tilassa. Jabra toimiikin ehkäpä vertailun parhaiten hälyisissä ympäristöissä puhumiseen.

Jabra Evolve2 65 Flex lifestyle 4-topaz
Kuva: Jabra

Yhteenveto

Jabra Evolve2 65 Flex toimii erinomaisesti hybridityössä erittäin hyvän puheluiden äänenlaadun, erittäin mukavan istuvuuden ja kompaktin ja kevyen muotoilun ansiosta. Musiikkia kuunnellessa äänenlaatu on ihan hyvä ja vielä parempi, jos sitä säätää sovelluksen EQ-asetuksista. Sointi ei kuitenkaan yllä parhaimpien tasolle, sillä siitä ei pääse mihinkään, että Bluetooth-koodekkina käytössä on kaikista vaihtoehdoista huonoin eli SBC.

Karakter
Jabra Evolve2 65 Flex
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vaikuttava äänenlaatu puheluissa etenkin hälyssä. Todella kevyet ja mukavat kuulokkeet, joissa täyteläinen sointi musiikkia ajatellen. Musiikki saisi soida erottelevammin etenkin diskantissa. Ei aptX- tai AAC-tukea. USB-dongle saattaa toimia epäluotettavasti ja pysäyttää välillä musiikin – silloin pitää ottaa se irti koneesta ja laittaa takaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top