Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: 2 siivousrobottia

Luksusluokan siivousrobotit

Dreame ja Roborock ovat tuoneet uudet robotti-imurimallinsa kauppoihin. Kumpikin edustaa imureiden highend-luokkaa ja on saanut lisänimekseen ”Ultra”. Kumpi viekään voiton, kun kaksintaistelu lattialla pyörähtää käyntiin?

Julkaistu 24.05.2024 - 11:00
2 siivousrobottia
Pernille Redder

Tämän testin tuotteet

Dreame ja Roborock ovat tunnettuja nimiä robotti-imurimarkkinoilla. Ne kisaavat älykkäillä ja sovellusohjatuilla imureillaan muiden muassa Ecovacsia ja Narwalia vastaan.

Robotti-imurit kehittyvät nyt nopeasti, joten testaamme säännöllisesti eri valmistajien malleja, kuten Wilfaa ja iRobotia. Sukupolvi sukupolvelta robotit saavat aina uusia ja älykkäämpiä ominaisuuksia.

Tällä kertaa panemme vastakkain kaksi kovaa uutuutta: Dreame X40 Ultran ja Roborock S8 MaxV Ultran.

Mainos
Duellanterne
Kaksintaistelussa kohtaavat Dreame X40 Ultra (vasemmalla) ja Roborock S8 MaxV Ultra (oikealla). Kuva: Natasja Broström

Edut ja erot

Aiemmin moppausominaisuudella varustetut robotit huuhtelivat lattialiinansa vain ”kuumalla vedellä”. Sekä Dreame että Roborock ovat tarkentaneet tätä käsitettä: Dreame X40 Ultra puhdistaa mopit 70-asteisessa vedessä ja Roborock S8 MaxV Ultra puolestaan pesee sivu- ja takamoppinsa 60 asteessa.

Roboteissa on entistä parempi imuteho ja entistä älykkäämpi suunnistus. Paranneltujen tekoälyn, kameroiden ja antureiden ansiosta laitteet onnistuvat kartoittamaan 60-neliösen tilan noin kolmessa minuutissa. Toki kartoitus vie kauemmin, jos robotin tarvitsee väistellä monia huonekaluja tai kulmauksia.

Dreame detalje dyr
Robotti-imurit joutuvat väistämään huonekalujen ja ihmisten lisäksi myös lemmikkejä. Kuva: Dreame

Kumpaakin mallia voi ohjata puheella. Molemmat ottavat kuvia lemmikeistä (ennen kuin ne juoksevat kauhuissaan piiloon imurilta) ja tunnistavat erilaisia esteitä. Aina tunnistus ei tosin mene ihan nappiin: sekä X40 että S8 olivat vakuuttuneita siitä, että Dali-subwooferini olisikin henkilövaaka.

Duellanterne Roborock vandtest
Testaajan kodissa ei juoda kolajuomia, joten kolatestin sijaan tehtiin vesitesti. Kuva: Natasja Broström

Yleisesti ottaen Dreame X40 Ultra ja Roborock S8 MaxV Ultra ovat entistä parempia ja itsenäisempiä robotti-imureita. Silti vastaan tulee tilanteita, joissa niiden pöllöydelle voi vain pyöritellä silmiään. Varsinkin tottelemattomuus hermostuttaa.

Testistä

Robotti-imurit saivat vaeltaa vapaasti asunnossani parin viikon ajan. 140-neliöisen kotini lattiat ovat linoleumia, puuta ja laattaa, ja mattojakin on.

Duellanterne robotter
Dreame X40 Ultra (vasemmalla) ja Roborock S8 MaxV Ultra (oikealla) on hyvin samankaltaisia, mutta siivouksessa on iso ero. Kuva: Natasja Broström

Annoin roboteille monenlaisia tehtäviä ja yritin itse päästä mahdollisimman vähällä. Välillä se oli vaikeaa. Etenkin Dreame X40 Ultra tarvitsi usein apua päästäkseen alkuun.

Duellanterne udstyr
Kaksintaistelun osallistujilla on erilaiset latausasemat ja vesisäiliöt. Kuva: Natasja Broström

Paperilla Dreamen robotti osaa kulkea paremmin esteistä, kuten kynnyksistä. Edeltäjä jaksoi ylittää 2 cm:n korkuisia kynnyksiä, kun taas Dreame X40 Ultra pääsee 2,2 cm:n korkuisten kynnysten yli. Käytännössä 2 milliä on iso ero entiseen – silloin kuin se toimii. Roborock suoriutuu ilmoituksen mukaan 2 cm:n korkuisista kynnyksistä, mutta pärjää käytännössä Dreamea paremmin.

Duellanterne underside
Dreamen pyöreät moppauspäät (vasemmalla) saa helposti napsautettua irti, mutta Roborockin takamoppi pitää hankalasti vetää irti. Kuva: Natasja Broström

Roborock S8 MaxV Ultra on varustettu pienellä harjaspäällä, joka ylettää siivoamaan juuri oikeat paikat, kuten nurkat ja laatan reunukset. Dreame on laiskempi sivumoppiensa ja etuharjansa kanssa.

Kaksintaistelijat ovat nyt valmiina näyttämään, miten hyvin ne osaavat poistaa lattioilta likaa, pölyä ja tahroja. Ovatko robotit hintansa väärtejä?

Tämän testin tuotteet

Dreame X40 Ultra

Helppokäyttöinen robotti – mutta ei aina kovin älykäs

Uudempi ja teknisempi ei aina tarkoita parempaa – uusi Dreame X40 Ultra on saanut paljon ominaisuuksia, mutta on silti vähän tyhmempi kuin edeltäjänsä.

Suoriutuu aiempaa paremmin korkoeroista. Nopea kartoitus ja luonnostelu sovellukseen. Sovelluksessa on paljon kustomointivaihtoehtoja.
Unohtelee aiemmin havaittuja esteitä. No-go-alueiden luominen on hankalaa. Pidemmälle ulottuvat harjat ja moppauspäät eivät aina toimi.
Lue koko testi

Roborock S8 MaxV Ultra

Tehorobotti siivoukseen

Roborockin uusi lippulaivamalli ei muotoilullaan koreile. S8 MaxV Ultra on järkevä ja tehokas siivousrobotti.

Hyvä siivousjälki, tekee vain vähän virheitä. Pääsee hyvin yli kynnyksistä. Intuitiivinen ja yksinkertainen sovellus. Puheohjaus toimii hyvin.
Melko äänekäs. Muotoilu saa laitteen näyttämään halvalta, ja säiliöiden reunat keräävät likaa.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top