Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: 2 highend-kuuloketta

Itkettävän hyvät kuulokkeet

Audeze LCD-X ja HiFiMAN Arya kuulostavat aivan erilaisilta, mutta on silti mahdotonta laittaa niitä paremmuusjärjestykseen.

Julkaistu 07.04.2022 - 05:00
2 highend-kuuloketta
Geir Gråbein Nordby

Tämän testin tuotteet

Jos haluaa parasta ääntä, mitä rahalla saa, ovat highend-kuulokkeet paras valinta. Ei tarvitse huolehtia akustiikasta eikä maksaa isojen kaiutinkaappien materiaalikustannuksia. Laatukuulokkeet ovat kuin musiikki-injektio suoraan korvaan ja sitä kautta verenkiertoon – ne herättävät äänen eloon aivan uudella tavalla!

Planaariset kuulokkeet

Kuulokkeiden kehityksessä on tapahtunut viime aikoina paljon, ja ennen kaikkea markkinoille on alkanut ilmaantua yhä enemmän tasomagneeteilla varustettuja planaarisia kuulokkeita. Niissä on ultraohut kalvo kahden magneetin välissä. Perinteisiin dynaamisiin kuulokkeisiin verrattuna planaaristen etuna on nopeammat transientit ja vähäisestä värähtelystä johtuva puhtaampi ylärekisteri sekä parempi koheesio basson, keskirekisterin ja diskantin välillä.

Lue myös: 9 premium-kuuloketta – kuulokkeet nautiskeluun

Mainos

Tekniikan haasteena on basson liikuttama ilma. Koska ultraohuet kalvot eivät jaksa heilahdella niin kovaa, että basso saisi siitä energiaa, on säädöt tehtävä elektroniikan puolella. Se vaikuttaa herkkyyteen ja johtaa siihen, että planaarimagneettiset kuulokkeet, joissa on syvä basso, vaativat usein aikamoisia vahvistintehoja. Poikkeuksiakin löytyy, kuten pidemmälle lukemalla selviää.

HiFiMAN Arya 2021
HiFiMAN Arya (Stealth Magnets). Kuva: HiFiMAN

 

Lue myös: HiFiMAN HE-1000se – Suloista hulluutta

Audeze vastaan HiFiMAN 

Planaaristen kuulokkeiden tekijöinä maineikkaimpia ovat amerikkalainen Audeze ja kiinalainen HiFiMAN. Keskustelufoorumeilla harvoin näkee mainittavan toista nimeä ilman toista. Jos harkitsee toisen brändin mallin ostoa, ”kaikki” suosittelevat tutustumaan myös siihen toiseen.

Kummankin valmistajan kuulokkeita löytyy parinsadan hintaisista tuhansien eurojen huippumalleihin. Toiselta valmistajalta löytyy aina saman hintaluokan vertailukelpoinen versio.

Lue myös: Audeze LCD-1 – Highend-kuulokkeet kännykälle

 

Audeze LCD X 2021
Audeze LCD-X (2021). Kuva: Audeze

Suosittuja highend-malleja

Tässä testissä tutustumme kummankin valmistajan suosituimpiin highend-malleihin. HiFiMANin tapauksessa kyseessä on Arya ja Audezen myyntiykkönen tässä hintaluokassa puolestaan on LCD-X.

Molemmista tuli vuonna 2021 uudet päivitetyt versiot. HiFiMAN Arya sai uudet Stealth-magneetit, ja Audeze muunteli Fazor-elementtejä ja pehmusteita tehden LCD-X:stä entistä mukavammat ja kevyemmät – ja soinniltaankin paremmat.

Kysymys kaikkien huulilla lienee: kumpi on parempi?

Tämän testin tuotteet

Audeze LCD-X (2021)

Mahdottomaksi kuviteltuja rytmejä

Audeze näyttää parastaan LCD-X-kuulokkeillaan, jotka tarjoavat monin paikoin samat ominaisuudet kuin kalleimmatkin mallit, mutta huokeampaan hintaan.

Poikkeuksellisen nopea, reipas ja energinen sointi. Basso on upea ja keskirekisteri todella tarkka. Ei vaadi huipputehoja!
Painava kuulokemalli. Diskantin sulkeutuneisuus näyttäytyy osalle kuulijoista luonnottomana.
Lue koko testi

HiFiMAN Arya (Stealth Magnets)

Unelmaääniset kuulokkeet

HiFiMAN Arya on saanut uutuutena Stealth-magneetit, joiden luvataan olevan akustisesti läpinäkyvät ja hävittävän säröäänet.

Upea resoluutio! Diskantti on ilmava ja äänikuva valtava. Dynamiikat ovat aivan omaa luokkansa, kunhan elektroniikka pysyy perässä.
Rytmit eivät ole luokkansa nopeimmasta päästä. Keskirekisteri voi vaikuttaa varovaiselta. Matala herkkyys vaatii paljon vahvistimelta.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top