Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Vuoden parhaat tuotteet 2021-2022

Kattaus parhaista tänä vuonna testaamistamme tuotteista, olkaa hyvä!

/ 12.11.2021 - 09:00
Vuoden parhaat tuotteet 2021-2022

Tekeekö mielesi jotakin uutta? Onko tarvetta uudelle televisiolle, kuulokkeille, kaiuttimille, vahvistimelle, soittimille, puhelimelle, tietokoneelle, kameralle, autolle…tai kaipaatko vain uutta katsottavaa? Me olemme nyt käyneet tiheällä kammalla koko vuoden aikana testaamamme uutuudet ja koonneet vuoden parhaat tähän yhteen kätevään listaukseen.

LB Ääni & Kuvan toimitus testaa vuosittain yli 450 tuotetta, joista vain kaikkein parhaille myönnetään vuoden parhaan titteli. Tästä löydät suosituksemme eri tuoteryhmistä ja eri hintaluokkien voittajat (Basic, Premium ja Highend), joten omaan tarpeeseen ja kukkaroon sopiva laite löytyy varmasti! Ja toki palkitsimme myös vuoden parhaat tv-sarjat ja elokuvat, jotta tiedät, mitä katsoa uudesta televisiostasi…

 

Vuoden parhaat televisiot

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 33 1Pandemian aikana televisio nousi monelle lohduttajaksi ja viihdyttäjäksi, kun oikein muutakaan ei ollut. Ei siis ihme, että televisiomarkkinat ovat käyneet kuumina korona-aikaan.

Nyt pääsemme jälleen nauttimaan kulttuurista ihan livenäkin, mutta televisioviihteen merkitys ei siitä vähene. Suoratoistopalvelut ovat nostaneet suosiotaan ja monet suositut elokuvat ja sarjat ovat katsottavissa ainoastaan näiltä alustoilta. Jotta laadukkaasti tehdystä sisällöstä pystyy nauttimaan siten, kun on tarkoitettu, pitää kuvan ja äänen olla kohdillaan. Silloin vanha tekniikka ei enää riitäkään.

Katso vuoden parhaat televisiot tästä!


Vuoden parhaat sarjat ja elokuvat

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 11Sitten viime vuoden Vuoden parhaat -kavalkadimme olemme katsoneet yli 625 tuntia (!) elokuvia ja sarjoja vain, jotta osaisimme opastaa lukijoitamme suunnistamaan paremmin sarja- ja leffaviidakossa.

Katso vuoden parhaat elokuvat ja sarjat tästä!


Vuoden parhaat soundbarit

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 31

Tuttu tilanne monessa kodissa: olet juuri ostanut uuden, ison television, ja koko perhe odottaa innolla ensimmäistä leffailtaa. Kuva onkin upea, mutta kun elokuvan ääniefektit pyörähtävät käyntiin, on ääni surkeaa pihinää kuin jostain markettikaiuttimesta. Kiusallista!

Televisiovalmistajat tekevät yllättävän hyvää työtä saadakseen superlitteistä ruuduistaan edes jotain ääntä, mutta kyllähän tilan rajoitukset tulevat niissä vastaan. Onneksi ohueen ääneen on ratkaisu, eikä siitä edes tarvitse maksaa hirveästi.

Katso vuoden parhaat soundbarit tästä!


Vuoden parhaat kaiuttimet

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 12

Harvassa tuoteryhmässä on niin suurta hajontaa hinnan ja koon suhteen kuin kaiuttimissa. Se ei sinänsä ole outoa, sillä kaiuttimia tarvitaan lähes mihin tahansa, mistä LB Ääni ja Kuvankin lukijat ovat kiinnostuneita: musiikin kuuntelun lisäksi television katseluun, pelaamiseen ja tietokoneen käyttöön.

Stereofaneille kaiuttimet ovat viimeinen ja tärkein linkki soittoketjussa. Nyrkkisäännön mukaan jokaiseen kaiuttimeen pitäisi käyttää yhtä paljon rahaa kuin vahvistimeen. Loppupeleissä summa voi siis kasvaa aika hurjaksi, sillä moni kavalkadimmekin kalleimmista kaiutinmalleista maksaa auton verran.

Toisessa päässä hintahaitaria ovat langattomat kaiuttimet, joita on helppo käyttää puhelimen, tabletin tai tietokoneen kanssa. Pienimmät mahtuvat taskuun ja suurimmat vievät koko tason ja pystyvät jopa kisaamaan pienten stereokaiuttimien kanssa.

Katso vuoden parhaat kaiuttimet tästä!


Vuoden parhaat soittimet ja vahvistimet

Intro hi fi scaled 1Soundbareja myydään täyttä häkää, ja niillä saakin television äänestä laadukkaampaa. Tiedämme monen käyttävän soundbaria pääasiallisena kaiuttimenaan, myös siis musiikin kuunteluun, mutta ehdalla hifivarustelulla on yhä paikkansa kodeissa.

Jos siis haluat viedä musiikkielämyksen tasolle, jossa menet kananlihalle lempimusiikkiasi kuunnellessa – olipa kyseessä jazz, klassinen tai listapoppi – on syytä katsastaa hifikauppojen tarjonta. Maltillisellakin budjetilla voi saada kaiutinparin, jonka äänenlaatu hakkaa soundbarin mennen tullen. Ja siinä tapauksessa kannattaa ihan ensin tutustua suosituksiimme vuoden parhaista hifi-laitteista!

Katso vuoden parhaat soittimet ja vahvistimet tästä!


Vuoden parhaat kamerat

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 9

Superhalpoja kameroita on enää vaikea löytää, sillä kännykät muuttivat kameramarkkinaa melkoisesti. Nykyään puhelimet ovat korvanneet edullisimpien kameroiden paikan arkikäytössä, ja sen sijaan valokuvauksen harrastajat ovat entistäkin intohimoisia harrastuksensa suhteen – mikä näkyy myös siinä, paljonko kameroista ja lisävarusteista ollaan valmiita maksamaan.

Niinpä valikoima on erikoistuneempi, keskihinnat ovat korkeammat ja vastaavasti laatukin on parempaa.

Tästä listauksesta löydät parhaat testaamamme kamerat viimeisen vuoden ajalta sekä vinkkejä siihen, miten löytää paras kameran ja objektiivin polttovälin yhdistelmä.

Katso vuoden parhaat kamerat tästä!


Vuoden parhaat kuulokkeet

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 8Kuulokkeita löytyy jokaiseen budjettiin ja kuviteltavissa olevaan tarpeeseen, ja olemme tehneet parhaamme valikoidessamme valtavasta joukosta oleellisimmat kategoriat ja parhaat tuotteet. Kaikkein halvimmasta hintaluokasta ei valitettavasti vieläkään löydy kuulokkeita, jotka ansaitsisivat paikkansa vuoden parhaiden kavalkadistamme, johon voittajat valitaan varsin tarkalla syynillä. Noin sadan euron hintaluokasta löytyy jo muutama poikkeus, joita voimme suositella.

Katso vuoden parhaat kuulokkeet tästä!


Vuoden parhaat mobiililaitteet

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 27Tämä vuosi on ollut mobiililaitemarkkinoilla kiintoisa: yhä useampi kännykkä ja tabletti on varustettu 5G-yhteyksin, ja taittuvat puhelinmallit valtaavat alaa. Kaikki tähän listaukseen valitsemamme ehdokkaat ja tietysti vuoden parhaiksi nimeämämme älypuhelimet, tabletit ja älykellot saavat meiltä lämpimät suosituksemme – jokainen on huolella testattu ja arvionsa ansainnut.

Katso vuoden parhaat mobiililaitteet tästä!


Vuoden paras sähköauto

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 26

Sähköautot ovat muutakin kuin pelkkiä kulkuneuvoja. Ne ovat pyörillä varustettuja tietokoneita, joita ohjataan vaihteiston ja kytkimen sijaan tabletilla.

Tarve liikkua paikasta A paikkaan B ei kuitenkaan ole kadonnut, vaikka käsityksemme autoista on ehkä muuttunut. Ennen autojen kohdalla ei puhuttu toimintamatkoista, latausnopeuksista tai sovelluksista. Puhumattakaan akkukapasiteetista ja virrankulutuksesta. Nämä ovat tärkeitä pointteja jokaiselle sähköauton hankintaa suunnittelevalle, mutta olemme tänä vuonna myös havainneet, ettei kantama oikeastaan ole niin ratkaiseva. Harva ajaa yhdeltä istumalta satoja kilometrejä.

Nopealla kiihtyvyydellä ei voiteta tämän vuoden parhaan sähköauton titteliä. Nyt katsotaan kokonaisuutta, ja LB Ääni & Kuvan tuomaristo on erityisesti kiinnittänyt huomiota sähköautojen tulevaisuusvarmuuteen.

Katso vuoden paras sähköauto tästä!


Vuoden parhaat älykotilaitteet

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 13Älykodeista on puhuttu jo vuosikymmeniä – ja vielä jonkin aikaa todennäköisesti menee siihen, että asuisimme oikeasti kodeissa, jotka ennakoivat tarpeemme ja auttavat meitä arjen askareissa jotenkin huomaamattomasti. Sillä välin voimme nauttia älykotituotteista, jotka huolehtivat yksittäisistä osa-alueistaan erinomaisesti.

Katso vuoden parhaat älykotilaitteet tästä!


Vuoden parhaat tietokoneet ja oheislaitteet

Kavalkade hovedbilde web 2500 x 1600 px 10Koti on siellä missä sydän on – ja toimisto siellä, minne tietokone sattuu mahtumaan. Se, millainen tietokone on paras itselle, riippuu käyttötarpeista ja budjetista. Jotkut tarvitsevat paljon suoritustehoa luodakseen 3D-mallinnuksia, videoita tai sisältöä printtiin. Toiset käyttävät konetta lähinnä viestittelyyn, nettiselailuun ja toimisto-ohjelmien pyörittelyyn. Joillekin kannettavuus ja koneen paino on tärkeintä kriteeristöä, jotta läppäriä jaksaa kantaa laukussa joka päivä. Ja sitten on vielä pelaajat, jotka vaativat viimeisimmät näytönohjaimet ja tehokkaimmat prosessorit.

Katso vuoden parhaat tietokoneet ja oheislaitteet tästä!

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top