Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Värit tulivat takaisin! Apple esitteli uuden iMacin

forfatter
Julkaistu 20.04.2021 - 18:52

Touch ID, parempi ääni, enemmän värejä ja 4,5K-näyttö. Ja mikä tärkeintä: Apple tuo uuden sukupolven iMaceihin M1-prosessorinsa. Koneet tulevat kauppoihin toukokuun puolivälissä ja niiden hinat alkavat noin 1 500 eurosta.

Uudet iMacit, jotka tulevat ensin 24-tuumaisella näytöllä, on varustettu samalla prosessoriarkkitehtuurilla kuin MacBook Pro 13, joka on jo huikaisevan nopeaksi todettu.

Ei siis epäilystäkään, etteikö uusi iMac ole saman kaliiberin vauhtiveikko. Väreissä!Skjermbilde 2021 04 20 kl. 19.23.26

Värit tuovat nostalgisen tuulahduksen ensimmäisen sukupolven iMaceista, joissa oli kosketusnäyttö, mutta tällä kertaa kone on varustettu 24-tuumainen Retina-näytöllä, jossa on 4,5K-resoluutio ja 500 nitin kirkkaus. Uusi iMac on saatavana kuudessa värissä – ja harmaana.

Parempi kamera

Skjermbilde 2021 04 20 kl. 19.25.21

Ja vihdoin Apple on ottanut kritiikistä onkeensa ja lisännyt koneeseen paremman FaceTime-kameran 1080p-videolla ja tekniikalla, jollaista parhaista iPhone-malleista löytyy.

Skjermbilde 2021 04 20 kl. 19.26.59

Kamera skannaa kasvot ja päättää sen mukaan, millaisia säätöjä tarkkuuteen ja syvyyteen tarvitaan, väritasapainoa ja valaistusta unohtamatta. Mikrofonit keskittyvät puheen nappaamiseen ja muiden äänien vaimentamiseen, joten lasten häly tai puolison näppäimistön naputtelu ei häiritse etätöissä kokouksen muita osallistujia.

Dolby Atmos

Skjermbilde 2021 04 20 kl. 19.28.26

Apple on varustanut iMacin kaiuttimilla, joissa on kaksi elementtiä täyteläisen ja erottuvan äänen toistamiseksi. Kaiuttimet toistavat Applen mukaan myös Dolby Atmosta.

Grafiikat ovat 85 prosenttia nopeammat kuin edellisen sukupolven koneissa. M1-prosessori suoriutuu kaikesta nopeammin ja sen ansiosta Adobe Lightroomissa voi käsitellä jopa 100 Mp:n kuvia.

Skjermbilde 2021 04 20 kl. 19.24.49

Uuden arkkitehtuurin ansiosta koneesta on saatu vain 11,5 cm kapea ja 5 kg painava. Yksi syy tälle on erilliseen laatikkoon sijoitettu virtalähde, joka liitetään koneeseen magneettiliittimellä. MagSafe, siis.

Yksinkertaisimmassa iMacissa on kaksi USB-C-porttia. Muissa on neljä, joista kaksi Thunderboltilla entistäkin nopeampaan tiedonsiirtoon. Ethernet-verkkoliitäntä on vaihtanut paikkaa ulkoiseen virtalähdeboksiin.

Touch ID

Skjermbilde 2021 04 20 kl. 19.33.42

Eikä siinä vielä kaikki. Pelkän koneen värin valitseminen ei riitä, sillä myös näppäimistö, hiiri ja kosketuslevy löytyvät eri värivaihtoehdoista. Langattomasta näppäimistöstä löytyy omat näppäimet Spotlightille, sanelulle, älä häiritse -tilalle sekä emojeille (ihan oikeasti!). Yläkulmassa on Touch ID -sormenjälkilukija, joka tekee tietokoneen käytöstä turvallisempaa, sisäänkirjautumisesta ja maksamisesta helpompaa sekä useamman käyttäjän pääsystä koneelle yksinkertaisempaa.

iMac 2021

Uudet koneet ovat tilattavissa 30.4. alkaen. Värivaihtoehtoja on seitsemän ja peruskokoonpanoja kaksi:

  • iMac 7-ytimisellä näytönohjaimella, 8-ytimisellä M1-prosessorilla, 8 GB:n muistilla, 256 GB:n SSD-tallennustilalla, kahdella Thunderbolt-portilla, Magic Keyboardilla ja Magic Mousella alkaen 1 499 €.
  • iMac 8-ytimisellä näytönohjaimella, 8-ytimisellä M1-prosessorilla, 8 GB:n muistilla, 256 GB:n SSD-tallennustilalla, kahdella Thunderbolt-portilla, kahdella USB 3 -portilla, Magic Keyboardilla, jossa Touch ID, Magic Mousella ja Ethernet-näytönohjaimella alkaen 1 719 €.

Jälkimmäisestä on olemassa myös 1 949 euron versio, jossa on 512 GB:n SSD.

Apple iMac 2021 yellow

apple.com/fi

forfatter

Lasse Svendsen

Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.
Leuat loksauttava pelinäyttö Asusin suuri ja mattapintainen OLED-paneeli tarjoaa täydellistä mustaa ja parhaan näkemämme pelikokemuksen.
Tervetuloa hybridielämään Koronapandemia hellitti vihdoin – mutta kotikonttorit jäivät. Vuodesta 2022 tuli vuosi, jolloin viimeistään opimme työskentelemään ja pelaamaan kaikkialla.
Nopein netti kotiin Kalliiksihan se tulee, mutta jos haluaa nopeimman ja vakaimman mesh-verkon, on Asus kukkulan uusi kuningas.
Tilaa luovuudelle MSI ei ole säästellyt luodessaan Creator Z17 -kannettavaansa – ja sen kyllä huomaa hinnassakin.
Edullisia pelinäppäimistöjä Logitechilta Pelatessa mekaanista näppäimistöä ei voita mikään. Logitech G413 SE on saatavilla kahtena versiona, joista kumpikin on kompakti ja edullinen.
4K-näyttö pelaamiseen ja töihin MSI:n pelinäyttö yhdistää Ultra HD -resoluution esimerkilliseen kontrastiin ja upeaan värintoistoon.