Värit tulivat takaisin! Apple esitteli uuden iMacin

Mainos
Mainos
forfatter

Touch ID, parempi ääni, enemmän värejä ja 4,5K-näyttö. Ja mikä tärkeintä: Apple tuo uuden sukupolven iMaceihin M1-prosessorinsa. Koneet tulevat kauppoihin toukokuun puolivälissä ja niiden hinat alkavat noin 1 500 eurosta.

Uudet iMacit, jotka tulevat ensin 24-tuumaisella näytöllä, on varustettu samalla prosessoriarkkitehtuurilla kuin MacBook Pro 13, joka on jo huikaisevan nopeaksi todettu.

Ei siis epäilystäkään, etteikö uusi iMac ole saman kaliiberin vauhtiveikko. Väreissä!

Värit tuovat nostalgisen tuulahduksen ensimmäisen sukupolven iMaceista, joissa oli kosketusnäyttö, mutta tällä kertaa kone on varustettu 24-tuumainen Retina-näytöllä, jossa on 4,5K-resoluutio ja 500 nitin kirkkaus. Uusi iMac on saatavana kuudessa värissä – ja harmaana.

Parempi kamera

Annons

Ja vihdoin Apple on ottanut kritiikistä onkeensa ja lisännyt koneeseen paremman FaceTime-kameran 1080p-videolla ja tekniikalla, jollaista parhaista iPhone-malleista löytyy.

Kamera skannaa kasvot ja päättää sen mukaan, millaisia säätöjä tarkkuuteen ja syvyyteen tarvitaan, väritasapainoa ja valaistusta unohtamatta. Mikrofonit keskittyvät puheen nappaamiseen ja muiden äänien vaimentamiseen, joten lasten häly tai puolison näppäimistön naputtelu ei häiritse etätöissä kokouksen muita osallistujia.

Dolby Atmos

Apple on varustanut iMacin kaiuttimilla, joissa on kaksi elementtiä täyteläisen ja erottuvan äänen toistamiseksi. Kaiuttimet toistavat Applen mukaan myös Dolby Atmosta.

Annons

Grafiikat ovat 85 prosenttia nopeammat kuin edellisen sukupolven koneissa. M1-prosessori suoriutuu kaikesta nopeammin ja sen ansiosta Adobe Lightroomissa voi käsitellä jopa 100 Mp:n kuvia.

Uuden arkkitehtuurin ansiosta koneesta on saatu vain 11,5 cm kapea ja 5 kg painava. Yksi syy tälle on erilliseen laatikkoon sijoitettu virtalähde, joka liitetään koneeseen magneettiliittimellä. MagSafe, siis.

Yksinkertaisimmassa iMacissa on kaksi USB-C-porttia. Muissa on neljä, joista kaksi Thunderboltilla entistäkin nopeampaan tiedonsiirtoon. Ethernet-verkkoliitäntä on vaihtanut paikkaa ulkoiseen virtalähdeboksiin.

Touch ID

Annons

Eikä siinä vielä kaikki. Pelkän koneen värin valitseminen ei riitä, sillä myös näppäimistö, hiiri ja kosketuslevy löytyvät eri värivaihtoehdoista. Langattomasta näppäimistöstä löytyy omat näppäimet Spotlightille, sanelulle, älä häiritse -tilalle sekä emojeille (ihan oikeasti!). Yläkulmassa on Touch ID -sormenjälkilukija, joka tekee tietokoneen käytöstä turvallisempaa, sisäänkirjautumisesta ja maksamisesta helpompaa sekä useamman käyttäjän pääsystä koneelle yksinkertaisempaa.

iMac 2021

Uudet koneet ovat tilattavissa 30.4. alkaen. Värivaihtoehtoja on seitsemän ja peruskokoonpanoja kaksi:

  • iMac 7-ytimisellä näytönohjaimella, 8-ytimisellä M1-prosessorilla, 8 GB:n muistilla, 256 GB:n SSD-tallennustilalla, kahdella Thunderbolt-portilla, Magic Keyboardilla ja Magic Mousella alkaen 1 499 €.
  • iMac 8-ytimisellä näytönohjaimella, 8-ytimisellä M1-prosessorilla, 8 GB:n muistilla, 256 GB:n SSD-tallennustilalla, kahdella Thunderbolt-portilla, kahdella USB 3 -portilla, Magic Keyboardilla, jossa Touch ID, Magic Mousella ja Ethernet-näytönohjaimella alkaen 1 719 €.

Jälkimmäisestä on olemassa myös 1 949 euron versio, jossa on 512 GB:n SSD.

Apple iMac 2021 yellow

apple.com/fi

Annons
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Vastaa