Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

CES 2023: Kuntopyörällä varustettu työpöytä

Aktiivisen etätyöläisen unelma?

forfatter
Julkaistu 09.01.2023 - 09:30

Nyt, kun kaikki ovat jo tottuneet sähkön hinnan jatkuvaan tarkisteluun, lienee hyvä uutinen, että Acer esitteli Las Vegasin CES-messuilla tekniikkaa, joka luottaa varsin analogiseen energiamuotoon: jalkalihaksiin.

Kyllä vain! Acer ehdottaa, että voisimme itse tuottaa kannettavan tietokoneen tarvitseman sähkön polkemalla virtaa laturiin. Acerin esittelemä eKinekt BD 3 Bike Desk on työpöydän ja kuntopyörän yhdistelmä. Kun käyttäjä polkee pyörää, hän tuottaa samalla energiaa tietokoneen ja muiden pöytään kytkettyjen laitteiden tarpeisiin. Pöytään liitetty LCD-näyttö ja sovellus näyttävät tietoa treenistä sekä tuotetun energian määrästä.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk
Kuva: Acer

Saleilta tuttujen kuntopyörien tapaan pöytäpyörän vastusta voi säätää. Myös pöydän ja istuinosan korkeutta voi toki säätää, jotta kokonaisuus on ergonominen.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk on varustettu kolmella USB-portilla, laukkukoukulla sekä juomatelineellä.

Kineettisestä energiasta sähköä

Kun asettaa jalkansa polkimille, muuttaa eKinekt kineettisen energian sähkövaraukseksi, selittää Acer lehdistötiedotteessaan laitteen toimintaa. Jos polkee tunnin vauhdilla 60 kierrosta minuutissa, tuottaa pyörä 75 wattia tehoa. Kineettisen energian muuntamisen merkiksi syttyy ledvalo pyörän taakse.

Hinnasta ja saatavuudesta ei vielä ole tietoa.

forfatter

Peter Gotschalk

(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.
LG:n tv taipuu kaarevaksi pelinäytöksi LG:n uusi OLED-televisio on räätälöity pelaamiseen, ja ilmettä voi vaihtaa kaarevasta suoraksi napinpainalluksella. Hinta kylläkin on suolainen!
Leveitä näyttöjä kohtuuhintaan Philipsin edullisilla 40-tuumaisilla näytöillä mahtuu hyvin pitämään auki useita ohjelmia rinnakkain.
Leuat loksauttava pelinäyttö Asusin suuri ja mattapintainen OLED-paneeli tarjoaa täydellistä mustaa ja parhaan näkemämme pelikokemuksen.
Tervetuloa hybridielämään Koronapandemia hellitti vihdoin – mutta kotikonttorit jäivät. Vuodesta 2022 tuli vuosi, jolloin viimeistään opimme työskentelemään ja pelaamaan kaikkialla.
Nopein netti kotiin Kalliiksihan se tulee, mutta jos haluaa nopeimman ja vakaimman mesh-verkon, on Asus kukkulan uusi kuningas.