Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

CES 2023: Kuntopyörällä varustettu työpöytä

Aktiivisen etätyöläisen unelma?

/ 09.01.2023 - 09:30
CES 2023: Kuntopyörällä varustettu työpöytä

Nyt, kun kaikki ovat jo tottuneet sähkön hinnan jatkuvaan tarkisteluun, lienee hyvä uutinen, että Acer esitteli Las Vegasin CES-messuilla tekniikkaa, joka luottaa varsin analogiseen energiamuotoon: jalkalihaksiin.

Kyllä vain! Acer ehdottaa, että voisimme itse tuottaa kannettavan tietokoneen tarvitseman sähkön polkemalla virtaa laturiin. Acerin esittelemä eKinekt BD 3 Bike Desk on työpöydän ja kuntopyörän yhdistelmä. Kun käyttäjä polkee pyörää, hän tuottaa samalla energiaa tietokoneen ja muiden pöytään kytkettyjen laitteiden tarpeisiin. Pöytään liitetty LCD-näyttö ja sovellus näyttävät tietoa treenistä sekä tuotetun energian määrästä.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk
Kuva: Acer

Saleilta tuttujen kuntopyörien tapaan pöytäpyörän vastusta voi säätää. Myös pöydän ja istuinosan korkeutta voi toki säätää, jotta kokonaisuus on ergonominen.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk on varustettu kolmella USB-portilla, laukkukoukulla sekä juomatelineellä.

Kineettisestä energiasta sähköä

Kun asettaa jalkansa polkimille, muuttaa eKinekt kineettisen energian sähkövaraukseksi, selittää Acer lehdistötiedotteessaan laitteen toimintaa. Jos polkee tunnin vauhdilla 60 kierrosta minuutissa, tuottaa pyörä 75 wattia tehoa. Kineettisen energian muuntamisen merkiksi syttyy ledvalo pyörän taakse.

Hinnasta ja saatavuudesta ei vielä ole tietoa.

Peter Gotschalk
(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vihdoin uusi Raspberry Pi

Logitechin odotettu käsikonsoli on täällä!

Maailman littein!

Ensimmäiset GeForce RTX 4000 -kannettavat pian kaupoissa

LG:n tv taipuu kaarevaksi pelinäytöksi

Leveitä näyttöjä kohtuuhintaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top